Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Encapçalament

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Votació de distincions d'articles de qualitati d'articles bons

Fase 2 – Votació de les propostes

Aquesta és la pàgina per votar les propostes de distinció d'alta qualitat d'articles. S'hi decideix si finalment atorgar una distinció als articles candidats, ja sigui en forma d'article de qualitat (AdQ) o article bo (ABo). Vegeu Què és un article de qualitat per a conèixer els criteris d'avaluació i Diferències entre AdQ i ABo per a diferenciar millor aquests dos nivells de qualitat.

Qualsevol usuari pot proposar un article per rebre una distinció, però ha d'haver estat un mínim de dues setmanes en la Fase 1 – Avaluació per a ser candidat a una distinció. Sigueu objectius quan defenseu o critiqueu una candidatura, sobretot si hi heu contribuït. Si considereu que excel·leix, però no prou per a garantir els requisits d'un AdQ, podeu deixar comentaris per a que es millori o votar-lo per a ABo o fins i tot en contra.

L'arxivament de les propostes és sovint automàtica via l'ArnauBot. Si està aturada, demaneu-la aquí.
Com fer un article de qualitat
  1. Inicieu, amplieu o traduïu un bon article
  2. Comproveu els criteris de qualitat
  3. Avaluació: Rebeu-ne suggeriments
    (12 propostes obertes)
  4. Votació: Presenteu-lo per ser escollit
    (10 votacions en curs)

Actualment hi ha 10 propostes de distinció de qualitat en curs, ordenades sempre de més antiga a més recent.

Si us plau, comenceu a revisar (tant de forma com de contingut) i a votar les propostes més antigues i aquelles amb menys consens.

Canvis o retirades de la distinció

La distinció dels articles no és un mèrit a perpetuïtat; la poden perdre. És per això que aquesta pàgina de propostes també acull una secció perquè qualsevol viquipedista, si ho considera adient, pugui proposar un canvi a la baixa d'AdQ a ABo o la pèrdua de qualsevol d'aquestes dues distincions' si ja no compleix els paràmetres previstos o ha quedat obsolet.

Processos de participació
Normativa i emissió dels vots

Cal un mínim de vots per assolir la distinció; dependrà del mèrit a què aspiri l'article, del quòrum assolit i del temps que hagi romàs oberta la proposta. També hi ha normes específiques per a canviar o retirar la distinció.

Per a votar una proposta, cal també que cada usuari reuneixi uns requisits mínims i empri la metodologia de vot preestablerta.

Propostes de temes de qualitat

En aquesta pàgina també rauen les propostes a tema de qualitat com a col·lecció d'articles que cobreixen exhaustivament tot un àmbit de coneixement. És molt poc freqüent que se'n presenti un; les normes de votació aplicables són les mateixes que en les altres votacions, però tenen un procés de proposta específic.

.
Darreres propostes resoltes

  1. Ghost of Tsushima, proposat per Mbosch. Aprovat el 18 de desembre de 2023. Qualitat
  2. Vicenta Agustín i Espert, proposat per Xavier Dengra. Aprovat el 18 de desembre de 2023. Bo
  3. The Beatles, proposat per Brunnaiz. Distinció retirada el 12 de desembre de 2023.
  4. Lliga de Delos, proposat per Xavier Dengra. Aprovat el 10 de novembre de 2023. Qualitat

llista completa

Secció de propostes d'AdQi d'ABo[modifica]