Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.José de Anchieta[modifica | modifica el codi]

Vandalisme de l'usuari u:Dagglio, amb clar proselitisme religiós. Aquest usuari va per altres pàgines en altres idiomes realitzant vandalisme reiterat. Demano bloquejar l'article de José de Anchieta.--CanaryIslands (disc.) 10:37, 6 abr 2014 (CEST)

@CanaryIslands:Hola! Gràcies per l'avís. Per un altre cop, aquesta disscussió hauria estat millor que l'haguéssis començat a VP:PA. Està bé que hagis desfet l'edició polèmica, però això no és motiu de bloqueig d'un usuari (hi ha tots uns passos a seguir explicats a VP:V, l'Anskar ja ha li ha fet un avís), ni d'una pàgina. Si es fessin moltes edicions polèmiques en una pàgina i no es donés l'abast per desfer-les, si que es pot considerar bloquejar-la. Si tens qualsevol dubte no dubtis a escriure'm. Gràcies per contribuir a la Viquipèdia! --gerardduenasparlem-ne 18:56, 7 abr 2014 (CEST)

Makinal[modifica | modifica el codi]

Fa un parell de dies un usuari anònim que diu que és l'administrador Makinal (que va deixar d'editar el 2008) demanava ajuda aquí. Vaig fer un @ping a en Vriullop, però aquests dies justament no està massa actiu, així que aquí us ho deixo per si algú s'ho vol mirar.--Carles (enraonem) 18:47, 13 juny 2014 (CEST)

És una IP dinàmica. Makinal, si em llegeixes aquí, no tens més remei que anar provant si trobes la contrasenya. En algun moment, fa temps, es va demanar confirmació de les adreces de correu i si en tenies alguna ja no hi és. L'única alternativa és crear un compte nou, però els drets d'administrador es retiraran per inactivitat per la notificació de més amunt #IMPORTANT: Revisió de l'activitat dels administradors. --V.Riullop (parlem-ne) 21:01, 14 juny 2014 (CEST)
Hola, sóc Makinal (escrivint des d'usuari anònim a la meva IP dinàmica). Ahir vaig conèixer casualment a Arnaugir i li vaig demanar ajut respecte a aquest tema. Si em confirmeu que no hi ha manera humana de recuperar el compte em faré una altre i, per tant, el compte de Makinal es pot borrar. El problema és que vaig perdre la contrasenya i el compte està associat al compte de mail de la universitat, el qual ja no existeix, per tant, a l'intentar recuperar la contrasenya, es deu enviar un mail a aquella adreça que fa anys que no existeix.
A veure si em podeu ajudar. Em faria il·lusió recuperar el compte des del qual vaig fer milers i milers d'edicions. M'imagine que m'enteneu.
Salutacions,
Makinal.
Sí, s'entén, però com es pot comprendre ningú té accés a les contrasenyes. Només es pot generar una nova automàticament via correu i ara mateix el compte Makinal no en té definida cap pel que he dit, en el seu moment es va demanar confirmar-les totes. Si no trobes la contrasenya no s'hi pot fer res. L'única sortida seria crear un compte nou amb un nom que recordi l'anterior, per exemple Makinal2. Hi ha una protecció per evitar noms similars, però els administradors ens el podem saltar sota petició. --V.Riullop (parlem-ne) 21:16, 28 juny 2014 (CEST)
D'acord. Entesos. Salutacions. Makinal.
P.D.: Si voleu, podeu treure, doncs, tots els permisos d'administrador a Makinal.
Les baixes d'administradors les fan els stewards de meta, o per petició pròpia en aquest cas impossible, o per decisió comunitària cosa que no tenim cap procés establert, o per llarga inactivitat. Ja seguirà el seu procés de revisió. Si vols recuperar-ho amb un nou compte hauries de demanar l'aprovació. Es tracta d'un cas especial però preval la confiança comunitària. --V.Riullop (parlem-ne) 23:10, 28 juny 2014 (CEST)
No, gràcies, no cal que em retorneu el permís d'administrador. Malauradament, puc dedicar tant poc temps que no paga la pena. Salutacions. Makinal.


Superproteccions[modifica | modifica el codi]

He rebut un missatge a Meta, suposo que els altres administradors també, perquè la nostra comunitat no ha participat en les discussions i per assegurar que estem al corrent sobre el nou dret de superprotecció, per part del nou grup global d'usuaris staff, que no pot ser revocat pels administradors locals, cosa que limita l'autonomia que hem tingut fins ara. Enllaços:

--V.Riullop (parlem-ne) 13:37, 12 set 2014 (CEST)

Jo ho sabia per un comentari a la taverna: Viquipèdia:La taverna/Arxius/2014/Agost#Letter petitioning WMF to reverse recent decisions. Pau Cabot · Discussió 16:35, 12 set 2014 (CEST)
ídem que el Paucabot i em sembla una mesura pèssima, com es va comentar en el seu moment--barcelona (disc.) 17:16, 13 set 2014 (CEST)
Penso que és un pas enrere i que almenys s'hauria de protestar formalment. Però òbviament depèn del que considereu els administradors. Salut! --Jey (disc.) 21:21, 13 set 2014 (CEST)
Diria que la protesta no hauria de ser cosa d'administradors com a tals, sinó cosa dels editors (la comunitat, si voleu), i la protesta per això pot ser la carta que enllaçaven a la taverna els alemanys i que només cal anar a signar-la.--Pere prlpz (disc.) 01:19, 14 set 2014 (CEST)