Viquipèdia:Viquipèdia prem Andorra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wikipedia Takes Andorra o Viquipèdia prem Andorra és una gimcana fotogràfica que se celebrà a Andorra el 18 de setembre de 2011. L'associació Amical Viquipèdia va posar en marxa l'edició a Andorra de Viquipèdia Pren el teu municipi per animar la participació en l'edició Wiki Loves Monuments 2011.

Mapa topogràfic d'Andorra

Descripció[modifica]

Viquipèdia Pren la teva ciutat (en anglès, Wiki Takes Your City) és un sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins el moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó "First We Take Manhattan" de Leonard Cohen.

Aquesta edició andorrana està organitzada per Amical Viquipèdia dins dels actes a nivell europeu per animar a la participació de Viquipèdia:Wiki Loves Monuments 2011. La intenció era enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'aquesta ciutat a Wikimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia. Andorra disposa de desenes de monuments llistats que formen part de Wiki Loves Monuments 2011.

Aquest esdeveniment va tenir un doble aspecte: una expedició viquipedista de Barcelona a Andorra i una trobada amb els viquipedistes andorrans per fer una jornada conjuntament.

Programa de la jornada[modifica]

  • Dia i hora: Diumenge 18 de setembre de 2011, entre 9:30 i 18:00
  • Punt de trobada: aquí

L'activitat principal de la jornada va ser fer quantes més fotos bones millor. Per tant, l'activitat es va dur al carrer i feta per cadascú dels participants. Vam comptar amb un espai on trobar-nos al començament i al final de la jornada per apuntar-nos a la jornada, aclarir dubtes sobre el funcionament del concurs Wiki Loves Monuments CAT 2011, fer equips per a qui no vulgui anar pel seu compte, ajudar a determinar les millors rutes a seguir, etc. Al final de la jornada vam fer balanç de la mateixa.

Condicions[modifica]

Hi havia quatre condicions bàsiques per poder participar a la gimcana:

  • Només es pot participar amb les pròpies fotos.
  • Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d’una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir Igual 3.0 de Creative Commons, CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l’autoria).
  • Tots els fitxers carregats han d’incloure el codi d’identificació de monument (vegeu com trobar-lo).
  • El participant serà informat dels premis obtinguts per l’adreça de correu electrònic definida en el seu compte d’usuari (és confidencial i l'única dada d’identificació demanada).

Les fotografies s'han carregat a Wikimedia Commons, mitjançant un formulari especial pel concurs o mitjançant un grup de Flickr (instruccions) o un de Panoramio.

Llista[modifica]

Mapa de tots els punts
OSM
Descarrega format KML

Aquest jornada de Viquipèdia prem Andorra se centrarà en els monuments que apareixen a la llista de monuments d'Andorra. Per prioritzar aquells que ara no tenen cap foto, la llista de treball és:

També es van fer fotografies per il·lustrar articles de la Categoria:Articles d'Andorra que necessiten una foto.

Premi Andorra[modifica]

Andorra és un cas singular dins del món de la Viquipèdia. El passat mes de març celebràvem els 10 anys dels primers articles escrits en llengua no anglesa i fets per un andorrà. Aquest mes de setembre Andorra és un dels 17 estats participants en la primera edició europea de Wiki Loves Monuments. El concurs a Andorra és organitzat per l’associació Amical Viquipèdia amb el suport de viquipedistes andorrans i amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura d'Andorra.

A més de col·laborar en la promoció de l'esdeveniment i amb la seva organització, el Departament de Patrimoni Cultural va oferir un lot de premis familiars pel guanyador de la millor foto d'un monument d'Andorra. Aquest premi consistia en:

  • Un lot de llibres de temàtica andorrana
  • Passaports de Museus
  • Entrades per al Bus turístic
  • Baixades en Tobotronc i un itinerari de natura guiat a Naturlandia
  • Entrades per a l’Espai Termolúdic Caldea
  • Per al guanyador i acompanyants (fins a un màxim de 5 persones)

La foto guanyadora més nou accèssits escollits per un jurat local formaran la preselecció per entrar també en el concurs europeu on tindran opcions per a més premis.

Més informació a www.patrimonicultural.ad

Registre[modifica]

A Sant Miquel d'Engolasters

Si esteu interessats en participar en aquesta jornada, apunteu-vos en aquesta llista i els responsables de coordinar aquest esdeveniment es posaran en contacte amb vosaltres:

  1. Kippelboy
  2. KRLS
  3. Vriullop
  4. Cdani
  5. Mafoso

Resultats[modifica]

Vegeu també[modifica]