Viquipèdia:Wiki takes Lloret de Mar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wikipedia Takes Lloret de Mar és una gimcana fotogràfica que se celebrarà a Lloret de Mar el proper 22 de novembre de 2014, impulsada per la Biblioteca de Lloret de Mar (amb la col·laboració del departament de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament) i amb la col·laboració de l'associació Amical Wikimedia. Es tracta de l'edició local del projecte Viquipèdia prem el teu municipi, englobada dins del Viquiprojecte:Biblioteques.

Viquipèdia prem Lloret de Mar
Viquipèdia prem Lloret de Mar

Descripció[modifica]

Viquipèdia pren la teva ciutat (en anglès, Wiki Takes Your City) és una sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins el moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó «First We Take Manhattan» de Leonard Cohen.

Aquesta edició de Lloret de Mar està organitzada per la Biblioteca de Lloret de Mar i per Amical Wikimedia. Es pretén així enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'aquesta ciutat a Wikimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia. Lloret disposa de d'una setantena de monuments llistats.


Programa de la jornada[modifica]

L'activitat principal de la jornada és fer quantes més fotos bones millor. Per tant, l'activitat serà al carrer i feta per cadascú dels participants. Comptaren amb un espai on trobar-nos al començament (10:00h) i al final de la jornada (13:00h – 14h) per apuntar-nos a l'esdeveniment, fer equips per a qui no vulgui anar pel seu compte, ajudar a determinar les millors rutes a seguir, etc. Al final de la jornada podrem fer balanç i resoldrem dubtes sobre l'ús de l'eina de càrrega d'imatges per als que encara no la coneguin.

Condicions[modifica]

Hi ha quatre condicions bàsiques per poder participar al concurs:

  • Només es pot participar amb les pròpies fotos fetes (segons metadades) el mateix dia entre les 10:00 i les 14:00.
  • Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d'una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir Igual 3.0 de Creative Commons, CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l’autoria).
  • Tots els fitxers carregats han d'incloure el codi d'identificació de monument (vegeu com trobar-lo).
  • El participant serà informat dels premis obtinguts mitjançant l'adreça de correu electrònic definida al seu compte d'usuari (és confidencial i l'única dada d'identificació demanada).

Les fotografies es carregaran a Wikimedia Commons el dissabte.

Inscripcions[modifica]

Les inscripcions es realitzaran aquí

Llistes[modifica]

Mapa de tots els punts
OSM
Descarrega format KML

Aquest jornada de Viquipèdia prem Lloret se centrarà en els monuments que apareixen a la llista de monuments de Lloret de Mar. Per prioritzar aquells que ara no tenen cap foto, la llista de treball és:

Recomanacions[modifica]

  1. Evitar fotografiar gent, especialment si és identificable, i en tot cas demanar-los permís (en algun cas pot donar més sentit de context).
  2. No entrar en cap edifici sense demanar permís i explicar el propòsit (a vegades són interessants els interiors)
  3. Fer diferents angles, preses generals i de detall quan siguin rellevants.
  4. Ser respectuosos amb els monuments, els seus usuaris i l'entorn!

Resultats[modifica]