Viquipèdia Discussió:Plantejament de preguntes

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:Plantejament de preguntes/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

Balaixa (discussiócontribucions)

Bon dia,


m'agradaria fer una consulta sobre una pàgina esborrada que vaig crear. He estat un temps llarg sense entrar i m'ha arribat la notificació de l'esborrament d'una pàgina que vaig crear, "Antoni Marquet Pascual". Suposo que ja no hi ha res a fer, però tinc dues preguntes:

1) No acabo d'entendre l'esborrament quan de tota la informació que hi havia, n'estava citada la font, encara que no sempre fos consultable online. He vist pàgines de persones vives molt menys referenciades. Quin és exactament el criteri a seguir per persones vives?


2) Si aquesta persona mor, hi ha forma possible de recuperar la pàgina que ja vaig editar?


Gràcies.

KRLS (discussiócontribucions)

Pots consultar la proposta d'esborrat que es va fer en el seu dia aquí.

Resposta a «Consulta sobre pàgina esborrada»
Bugno simoni (discussiócontribucions)

Hola Edu,

No vull ser persistent,

Podrieu validar-me el post sobre Wiss Blanco?

Tinc el arxiu ortograficament

Pere prlpz (discussiócontribucions)

M'imagino que t'estàs adreçant a l'@Edu Rne.

Tot i això si la pregunta és si el text de té cabuda en una enciclopèdia, la resposta és que no. És un escrit d'opinió magnífic per un bloc, pel web del seu club o per les xarxes socials, però no per una enciclopèdia. Aquí publiquem el que ja ha sortit publicat en fonts fiables.

Addicionalment, un editor que fa vuit anys que coneix tant d'aprop algú no n'hauria d'editar l'article, com pots veure a Viquipèdia:Conflicte d'interessos.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Ok per mi perfecte, no el conec al 100% nomes crec una injusticia majúscula que a altres fonts, hi hagi informació, i crec com a persona que sap del esport, que el comentari que faig no parla de la seva amistat ni de fets que parlen de la seva trajectoria, es del factor humà, que es mes important per tot esportista que els titols o medalles.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

He modificat alguna cosa, i he complimentat i omplert alguna data més. No estic per la labor de agafar dades de diaris, la publi que se la facin a ells.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Més que agafar dades de diaris, val més agafar-ne de llibres. Tenim molts articles amb dades de diaris però és dubtós fins a quin punt un diari és una font secundària. Per això preferim dades de llibres, articles científics, tesis doctorals, etc.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Tambè te el titol Espanyol de 10000 en Pista o el Campionat de Catalunya i d'Espanya de 4000 metres. Hi ha dades que poca gent sap al esport com jo. Per aixo es dificil contrastar, perque hi ha gent que no sap de paraules tècniques. La hi ha, pero no tanta.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tens una referència sobre aquests títols?

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Però de que serveix inflar una trajectoria sense parlar de lo més important, la contribució al Esport Catala. Si em doneu el vist bo, dintre d'uns parametres fare alguna noticia més, vull contribuir amb el Esport Veterà, del colectiu al que perteneixo. Però dels Catalans, que són amb els que ting apego. Generacional.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Ho miro per internet

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi ha molts editors que estarien d'acord amb tu, i que dirien que si no hi ha fonts fiables que parin de l'important, no té sentit tenir un article amb només la trajectòria i s'hauria d'esborrar.

En tot cas, si l'important és una cosa que només saps tu, o tu i altres, però no s'ha publicat en fonts fiables, el lloc on publicar-ho no és la Viquipèdia.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Bugno simoni (discussiócontribucions)

El Campionat de España, on va ser Campió va ser el 2006 a Asturies. Podem parlar que és un habitual dels Crossos de tota la vida al Estat Espanyol. Desde els anys 2000 i en el present actual. Hi ha coses que millor no dir, perque hi ha controversia, però és una persona que ha fet les coses com les faria ell. Totes les coses tenen una contrapartida politica. És millor no decantar-s'hi d'una manera u altre. I val més parlar dels bons moments en la rivalitat amb més gent, però crec que parlar del seu màxim rival Eliseo Martin Omenat, un vehí de poble meu, que tambè conec, de la Franja amb l'Aragó seria una cosa molt important que tambè podem fer un posteig de ell. Amic personal de un amic meu.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Hi ha dos competicions que són el Campionat d'Espanya Master a Gavà de 10000 metres, i el Sots-campionat als Jocs del Mediterrani, no ho sé si cal parlar de tants mèrits. Però si que crec que es pot parlar del seu club, jo soc voluntari del seu nucli d'activitats, una gent enrauxadora que li ajuda.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si ets voluntari del seu nucli d'activitats, el que no has de fer MAI és editar el seu article. Suposo que has llegit l'enllaç sobre conflictes d'interessos que t'he passat.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Si si, pro jo no soc directe, t'ho dic en serio, mai he tingut una relació d'amistat molt severa. Jo ajudo al meu cap, que es el que fa cas a l'altre, jo soc de la familia però nomes tinc una relació normal. M'agradaria poder fer més noticies d'altres atletes.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

si em dones el Ok, ho pujo, m'agradaria fer 2 biografies més en els pròxims dies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No t'he de donar jo la validació, però ja has vist que quan has pujat un text no enciclopèdic amb això que m'estàs dient t'ho han revertit ràpid.

I si pel que m'expliques vols pujar més text amb opinions que a més no surten de cap llibre perquè ni tan sols vols buscar un diari, sospito que l'edició durarà a l'article molt menys del que trigaria en Josep Lluís Blanco a córrer 3000 metres.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Bueno, no et preocupis, crec que l'esport no te la claretat a altres ambits que podria tenir si hi hagues transparència. Un esportista no és pels seus valors, jo tinc una mica de tracte. El meu afany no és recaudar protagonisme per ell, és perque hi hagi un tracte real a aquesta xarxa de comunicació. Crec que és més important el que dic, sent molt i molt humil però aixo es algo quea jo no dictamino, que agafar dades i més dades. Igual per altres esports és important les caracteristiques i els punts, com a professional de l'esport tambè crec en aixó, però aquest atleta no deu estar dessapercebut, amb un tracte tant poc protagonista. El atletisme te un valor a Catalunya, que te més importància al món que el futbol, perque no hi ha una professionalitat que el futbol te. El futbol mou masses per el diner/calers, però es normal que tinguin el mateix equiparament.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Ara farè un últim transcript, si va be gràcies, i sinó es el que hi ha, tant el primer com el que podria ser el seguent i l'altre es el mateix punt de vista com a persona de mon, no com a periodista esportiu. Els periodistes esportius manquen de coneixements del esport.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No sé si et segueixo, però compte que això no és una xarxa de comunicació. És una enciclopèdia, o pretén ser-ho. Per això et deia més amunt que hi ha coses que vols escriure que estarien molt bé a les xarxes socials però no en una enciclopèdia.

I d'acord que el futbol professional de les primeres categories rep més cobertura de les fonts fiables i és més fàcil trobar-ne referències comparat amb qualsevol altre tema. Ara bé, un text no enciclopèdic segueix no essent enciclopèdic encara que parli del Barça.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

Val, ens possem d'acord, però podrieu ser més flexibles. No és bo fer trancaments per temes de politica, sigui una politica de pais, o una politica de empresa. Per mi ja ho feu be, però no són escrits personals, són escrits que venen de fa molts anys. Es podrien fer amb nombres i estadistica, pero a cap esportista li agrada els numeros es com lo del DNI a les persones. Les persones no sóm nombres. Per mi es important, per el avanç de l'esport. Pensa que no es una dada més, però he gastat ja la energia, donant-li un temps que consumeix. Gràcies igualment, si passa el filtre és el que he intentat, es per el esport, no és per l'individualització, encara que per entendre aixó s'ha de tenir un pensament d'afrontar per un mateix les coses que te aquest esport.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No tinc res més a dir. Si vols pregunta-ho a la Taverna o a la discussió de l'article o prova de posar-ho i veuràs què passa.

Si la pregunta és si pots fer servir la Viquipèdia per publicar un text d'opinió no enciclopèdic sense referències perquè és sobre un esportista que és molt bon esportista i molt bona persona, la resposta que et donarà qualsevol és que no.

Contextualitzar amb referències estaria bé, però no s'assembla en res al que he vist fins ara en aquesta conversa o a les teves edicions.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

No passa res, no ho portis a el tema personal, per mi ja esta tot fet, ho he fet ajustat a com heu dit. Hi ha paraules una mica més d'esquerre del poble i alternatives, el afany es que no hi hagi un ordre i un ajust tan directe. Flexibilitat és lo bo. Si es pot fer cada vegada millor, contribuiré, però tingueu en compte que és la primera vegada que ho faig. Tinc varis formes de donar informació per internet, desde varis punts de vista. La xarxa es lliure, i aixo si te flexibilitat millorarà però si ens tanquem a les normes. Gràcies

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, si ens tanquem a les normes pot ser que això no sigui més que una enciclopèdia. De fet, aquesta és la idea.

Docosong (discussiócontribucions)
Bugno simoni (discussiócontribucions)

tranquils, que hi farem. Si ja es dificil donar una explicació de alguna cosa que no te que tenir uns marges establerts. Al final parlare amb la federació catalana d'atletisme perque facin difusió, però crec que s'ha fet un gra massa. Crec que soc la unica persona que podia fer un escrit d'aquesta indole.

Bugno simoni (discussiócontribucions)

O la propia premsa.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, la premsa o els mitjans de la Federació són llocs molt més adients pel tipus de text que vols.

Resposta a «Hola Edu, em doneu la validació?»
NMP01 (discussiócontribucions)

Hola Pere

gràcies per la teva ajuda. No sé on trobar la part de permisos de publicacions.

Em pots ajudar?

gràcies

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «CONSULTA»
Cap més tema anterior