Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Ateisme

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tot molt bé. Només algunes coses petites. Al paràgraf sobre la Revolució Francesa pel meu gust hi manca alguna referència. I, entenc que és opinable, però a mi em sobra l'extensa llista de bibliografia recomanada que no s'utilitza en l'article. Per altra banda, també veig que a la bibliografia hi ha molt de vermell, potser no fa falta que tots els autors tinguin un ellaç. Encara a les referències, s'haurien d'arreglar alguns errors de plantilla i alguns falta publicació.--Medol (disc.) 16:39, 31 jul 2014 (CEST)

És una traducció de l'anglesa, no m'havia adonat que aquest paràgraf li falten referències i sincerament em fa mandra posar-ho a buscar. :P Sobre la bibliografia recomanada és cert que és extensa però no gaire en proporció a l'article i no fa mal que hi sigui. Tampoc m'havia adonat del problema amb les referències, ho edito.--Mbosch (会話) 18:13, 3 ago 2014 (CEST)
Segueixo tenint només un però. Em sembla irrellevant que no hi hagi referències nostrades d'aquesta qüestió. En canvi trobo a faltar almenys una referència al paràgraf de la revolució francesa, que em sembla molt important per entendre el concepte. Sense aquesta referència no el considero un AdQ.--Medol (disc.) 11:14, 17 oct 2014 (CEST)
Em falla una referència per un vídeo, no se com és.--Mbosch (会話) 18:39, 3 ago 2014 (CEST)

Abans de poder acceptar l'article com a AdQ, crec que encara li falta solucionar alguns punts (agafo sobretot exemples de a secció "Irreligió sota el feixisme", que és l'última que he revistat):

  • Retirar els "Articles principals" o "Vegeu també" en vermell a l'inici d'algunes seccions. Fet Fet!--Habicht (disc.) 11:48, 29 oct 2014 (CET)
  • Fer un últim repàs a la llengua. Es nota que és un article traduït, però a més hi ha frases o fragments que no s'entenen. Hi ha algunes frases que semblen contradictòries. Per exemple, no entenc:
    • "Hitler va donar instruccions per a una treva en la lluita contra l'església quan va començar la Segona Guerra Mundial, la qual va ser ràpidament reemplaçada per una intensificació de la repressió, dirigida pel radical antieclesiàstic Reinhard Heydrich." Fet Fet!--Habicht (disc.) 11:48, 29 oct 2014 (CET)
    • "Hitler va donar èmfasi una vegada i una altra a la seva creença que el nazisme era una ideologia secular fundada en la ciència moderna. Amb la ciència, va declarar, seria fàcilment destruir els últims vestigis de la superstició [-] 'a llarg termini', [Hitler] va arribar a la conclusió, "el nacionalsocialisme i la religió ja no seran capaços d'existir junts" Fet Fet!--Habicht (disc.) 11:48, 29 oct 2014 (CET)
  • Sobre la secció "Des de 1900", segueixo creient que les seves subseccions no estan correctament dimensionades. No tenen per què ser més curtes, però crec que es podrien incloure també temes de en:History of atheism#Twentieth century, el Bus Ateu, etc. L'ateisme del segle XX i XXI no ha estat només l'ateisme d'estat dels règims comunistes i feixistes. --Habicht (disc.) 11:02, 17 oct 2014 (CEST)
Crec que és un AdQ. Una altra qüestió és es podrien fer altres propostes d'articles sobre l'ateisme diferents a les que queden recollides en aquest article. No sóc expert i sobre el contingut segur que hi haurà alguna manca; i més en un tema com aquest. Com a viquipedista, el que recomanaria es que es fessin articles més curts i tota la informació quedés repartida en articles relacionats i més còmodes de llegir en poca estona. Per mi massa llarg... però un gran article. Felicitats.--Peer (disc.) 19:01, 20 oct 2014 (CEST)