Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Montargull (Artesa de Segre)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'article està molt bé, però el trobo llarguíssim. Opino que tant els fills il·lustres com els monuments, cadascun hauria de tenir el seu propi article a la Viquipèdia, i en l'article que hi hagués l'enllaç i una frase n'hi hauria prou. També es podria agrupar "Prehistòria i Edat Antiga".--Medol (disc.) 17:33, 23 gen 2015 (CET)

@Medol: Gràcies. Penso que pel que fa als personatges il·lustres tens raó, però els monuments no tenen una descripció massa llarga i articles de qualitat semblants, com el de Rubió, inclouen descripcions semblants. Quant a l'agrupació de les seccions que menciones, totalment d'acord. Wgarcia (disc.) 17:27, 30 gen 2015 (CET)
L'article de Rubió no és un article de qualitat, sinó un article bo. Actualment els municipis amb articles de qualitat són Alcoi, Badalona, Bergen, Campaspero, Castellar del Vallès, La Baronia de Rialb, La Seu d'Urgell, Llagostera, Palos de la Frontera, i Tortellà.--Medol (disc.) 17:32, 30 gen 2015 (CET)
@Medol: Vaja!, i jo que m'he inspirat força en l'article de Rubió, és que surt a la pàgina d'Viquipèdia:Articles de qualitat a la secció de municipis. De totes maneres he mirat alguns altres i també tenen una descripció força detallada dels monuments. Intentaré com deia solucionar els altres dos temes que menciones, en els quals estic d'acord. Wgarcia (disc.) 17:34, 30 gen 2015 (CET)
Veig ara que l'article de Rubió ja no figura a la llista d'Viquipèdia:Articles de qualitat, així que rectifico. Fet Fet! He fet la modificació que suggeries de les seccions d'història, i he creat articles dels fills il·lustres i enllaços a aquests articles. Quant als monuments, ho deixo pendent de més comentaris. Wgarcia (disc.) 08:55, 10 feb 2015 (CET)

Hola! He començat a mirar l'article per revisar-lo a veure si es poden posar enllaços o millorar redactat o coses semblants. Pel que fa la llargària que comenta en Medol, jo crec que és adequat. És a dir, és veritat que els fills il·lustres poden anar en articles diferents, però en el cas dels monuments les descripcions no són gaire llargues, tret de l'antiga parròquia o els megàlits; de fet, Badalona i Castellar del Vallès (especialment Castellar) també tenen una secció dedicada al seu patrimoni, almenys el més destacat.--Sorenike (disc.) 01:07, 5 feb 2015 (CET)

He canviat els primers paràgrafs de "geografia humana" (ara demografia) al medi físic, perquè al cap i a la fi s'està parlant de com és el poble i no la seva gent. He fet altres canvis menors i he tret la fotografia de Luis Riart, perquè total ja està en el seu article. Deixo per a més opinions això de fer articles als fills il·lustres i monuments.--Sorenike (disc.) 14:03, 5 feb 2015 (CET)
@Sorenike: Gràcies per les millores. Deixo pendent el tema dels articles separats per monuments i fills il·lustres, cap problema en fer-los si l'opinió majoritària és a favor.Wgarcia (disc.) 19:48, 5 feb 2015 (CET)
Com comento més a dalt, he fet els articles separats i enllaços a ells per als fills il·lustres, i quedo pendent de més comentaris respecte als edificis. Wgarcia (disc.) 09:16, 10 feb 2015 (CET)
Molt millor amb els articles dels fills ilustres. Només tinc un però, i és que em sembla excessiu quatre paràgrafs per a un monument que té article propi, potser es podria millorar l'article propi amb aquesta informació i deixar-ne un de sol. Em refereixo a Santa Maria de Montargull. No condiciona el meu vot, però em semblaria un article més ben acabat.--Medol (disc.) 20:10, 12 feb 2015 (CET)
@Medol: Estic d'acord, he traspassat la informació a l'article principal, i la part d'història a la secció d'història, posant un enllaç a l'article principal. Fet Fet! Wgarcia (disc.) 06:22, 13 feb 2015 (CET)