Viquiprojecte:Còmic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Portal:Còmics Viquiprojecte:Còmic


Benvinguts al Viquiprojecte de Còmic, l'objectiu d'aquest Wikiprojecte és el de crear, organitzar i millorar els articles relacionats amb el còmic.

Aixi dons hauria de servir per coordinar-nos amb les tasques relacionades amb el còmic. Això ens hauria de facilitar la feina d'ampliar millorar i distribuir amb categories o la de crear noves pagines. Si t'agraden els comics, tens documentació per fer un article o millorar-lo o senzillament per que si, no dubtis de fer creixa els articles relacionats amb el còmic i la Wikipedia en general. Podem parlar-ne i fer propostes, Aquí.

Politiques[modifica]

Si no has col·laborat mai amb la Wikipedia es important que dediquis uns moments a conèixer les normes de la Wiquipedia

Convenció de Títols[modifica]

Ficció[modifica]

A la Wikipedia, hi a un nombre considerable d'articles relacionats amb la ficció, amb universos de ficció i elements relacionats amb aquests universos. Quan fem un article nou d'aquestes característiques cal que les dades estiguin documentades al mon real, citant fonts fiables, independents i de confiança que demostrin que hi a prou informació relacionada, com per fer un article, complert, ben escrit i que es fonamenti en fets reals. Exemple:Silver Surfer

De l'idioma[modifica]

Els noms de revistes i editorials no els traduirem.

Els noms de museus i festivals de còmic els traduirem de la forma mes literal possible i sense fer servir abreviaturas.

Els noms de personatges, si s'han editat en català serà la llengua preferent. Si originalment el títol es amb castellà, no el traduirem, el considerarem com si fos un nom propi.

Els noms en altres llengües, donarem sempre preferència a la traducció del nom en català, si no es així, i el còmic s'ha distribuit a Catalunya, amb el nom original, donarem preferència al nom original de publicació del còmic. Exemples; Wolverine, es el nom original, s'ha publicat amb el nom original, Wolverine i també s'ha publicat traduït el nom com a Lobezno en castellà, en aquest cas donarem preferència al nom original Wolverine. Un altre exemple es Silver Surfer traduït al castellà com a Estela Plateada.

Estructura de les Pagines[modifica]

Pagines d'autors[modifica]

La pagina d'autors seria bo que tingues els següents apartats:

  • Presentació: A l'inici de la pagina un resum o presentació (com totes les pagines de la Wikipedia).
  • Biografia:
  • Obra i Personatges:
  • Referències:

I com a més opcional.

  • Bibliografia i Fonts:
  • Enllaços externs.

Pagines de personatges[modifica]

  • Presentació: A l'inici de la pagina un resum o presentació (com totes les pagines de la Wikipedia).

Després del nom, a la presentació especificarem que; és un personatge de ficció, de còmic.

  • Biografia de Ficció: