Viquiprojecte:ICC/Anàlisi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte: ICC
Viquipèdia
Wikimedia Commons
Amical Viquipèdia ICC


Nota:L'anàlisi està en fase de redacció, us preguem paciència. L'anàlisi es basarà en diversos punts: Informe qualitatiu, quantitatiu, comparació amb d'altres institucions similars, relació amb institucions supra-estatals, anàlisi d'informació existent al web institucional i anàlisi de comunitat d'editors

En aquesta anàlisi s'intenta detectar la presència de l'ICC dins del corpus general de l'enciclopèdia així com dels seus projectes paral·lels, principalment Wikimedia Commons. S'ha tingut en compte 3 aspectes:

  • La presència institucional: Quants articles referents a la Institució i als seus productes o serveis existeixen a la Viquipèdia.
  • La presència contextual: Quantes vegades és mencionada o enllaçada la institució des d'altres veus de l'enciclopèdia o quantes vegades es fan servir continguts seus ampliar articles.
  • La presència gràfica: Quantes vegades es fan servir continguts de l'ICC per il·lustrar articles i quantes imatges en total provinents de l'ICC estan catalogades com a tal a Wikimedia Commons, la mediateca dels projectes Wikimedia.

Gran part de l'estudi previ s'ha fet mitjançant el full d'estadístiques que es pot consultar aquí. En aquest apartat s'analitzen els resultats i es comparen amb com estan representades altres institucions cartogràfiques o geogràfiques d'arreu del món per poder determinar oportunitats de millora.

Presència de l'ICC[modifica]

Presència institucional[modifica]

L'article sobre l'Institut Cartogràfic de Catalunya només existeix a la Viquipèdia en català. La institució només té article en català tot i que és mencionada desenes de vegades en altres versions idiomàtiques, arran de les referències a mapes o sistemes de coordenades. Per donar-li presència, caldria millorar l'article en català i després traduir-ho com a mínim al castellà i a l'anglès. Tot i la quantitat d'enllaços interns a l'article de l'ICC, aquesta plana té poques visites.

Presència contextual[modifica]

L'ICC apareix com a referent de geolocalització en més de 10.000 articles a Wikipedia, tot i que aquest gruix es concentra masivament a la Viquipèdia en català (9849). La institució compleix la seva funció, però en un àmbit estrictament local. La versió en català de Viquipèdia té més de 40 vegades més enllaços interns cap a la plana de l'ICC que qualsevol altra wiki. Cal millorar aquest ràtio a les wikis veïnes.

Presència gràfica[modifica]

Aquesta imatge és una imatge de qualitat a Wikimedia Commons

Mirant la corresponent categoria a Wikimedia Commons, només apareixen 10 mapes categoritzats com a "ICC". Durant aquests mesos hem estat fent una petita repassada en articles relacionats amb la història de Barcelona i Catalunya i hem detectat fàcilment continguts provinents de l'ICC però que no estan catalogats com a tal (exemple: Història de Barcelona, historical maps, etc..). Gairebé totes les imatges identificades com a ICC es fan servir a diversos articles.

Cal destacar que en tot Wikimedia Commons -A gener de 2013- només hi ha 38 mapes considerats com a Featured images, d'entre els quals 1 de l'ICC, que a més a més és candidata a foto de l'any de 2012.

Pel que fa a la contextualització de la institució, la categoria Institut Cartogràfic de Catalunya‎ depèn directament de la categoria genèrica Cartography.

Europeana[modifica]

A Europeana, a data gener de 2013, existeixen 1092 ítems on l'ICC apareix com a institució proveïdora. Existeix un sistema tècnic per passar continguts d'Europeana a Viquipèdia, però la llicència amb la que apareixen els continguts a l'ICC (CC-BY-NC-ND) no és compatible amb la Viquipèdia. Depenent de com es fa la cerca, apareixen fins a 12,402 ítems, però de nou tots amb una llicència incompatible.

Benchmarking[modifica]

Què fan les altres cartoteques d'arreu del món?

En aquest apartat es mostra un resum comparatiu de la sitació d'altres institucions similars, cartogràfiques i/o geogràfiques d'arreu del món. L'anàlisi s'ha realitzar entre totes aquelles institucions amb presència a les categories corresponents a la Viquipèdia en anglès. S'ha triat la versió anglesa ja que és la que actua de lingua franca en tot el projecte.

Presència institucional[modifica]

A la Viquipèdia en anglès hi tenen entrada la gran majoria d'agències cartogràfiques i geogràfiques estatals, com es pot veure a la llista annexa. La gran majoria tenen un article en anglès i com a molt un altre en la llengua del país d'origen. Les agències amb més presència són l'Anglesa i la Francesa, així com l'estatunidenca. Totes tres tenen carregades imatges a Wikimedia Commons i catalogades com a pròpies. També tenen articles sobre les personalitats més destacades vinculades a la institució o sobre alguns dels seus programes més destacats.

Cal destacar també la presència de desenes d'articles sobre Maping companies amb més de 90 articles sobre cadascuna d'aquestes companyies, de les que més del 50% tenen seu als Estats Units.

Institució Tipus Idiomes Category en.wiki Articles Commons Category Imatges
American Geographical Society Geography organization 9 13 No 0
Association of American Geographers Geography organization 6 No 1 No 0
European Geography Association Geography organization 8 No 1 No 0
Geographical Association Geography organization 4 No 1 No 0
Hong Kong Geographical Association Geography organization 1 No 1 No 0
International Geographical Union Geography organization 11 No 1 No 0
National Geographic Society Geography organization 52 133 222
Royal Canadian Geographical Society Geography organization 5 No 1 No 0
Russian Geographical Society Geography organization 17 No 1 No 0
Saudi Geographical Society Geography organization 2 No 1 No 0
Société de Géographie Geography organization 10 No 1 5
Society of Woman Geographers Geography organization 3 No 1 No 0
Map Collectors' Circle Cartography organization 1 No 1 No 0
North American Cartographic Information Society Cartography organization 1 No 1 No 0
Sahab Geographic and Drafting Institute Cartography organization 2 No 1 No 0
International Cartographic Association Cartography organization 4 No 2 No 0
Bundesamt für Eich- und Vermessungswesen Cartography organization 3 No 1 No 0
British Cartographic Society Cartography organization 1 No 1 No 0
Bavarian State Office for Survey and Geoinformation Cartography organization 2 No 1 No 0
Australian and New Zealand Map Society Cartography organization 1 No 2 No 0
General Command of Mapping (Turkey) Cartography organization 2 No 1 No 0
Swisstopo Cartography organization 3 No 1 No 0
Survey of India Cartography organization 4 No 1 No 0
Ordnance Survey of Northern Ireland Cartography organization 1 No 1 No 0
Ordnance Survey Ireland Cartography organization 3 No 1 No 0
Ordnance Survey Cartography organization 11 No 9 26665
National Survey and Cadastre of Denmark Cartography organization 4 No 1 No 0
National Land Survey of Finland Cartography organization 5 No 1 No 0
National Geographic Institute (Belgium) Cartography organization 4 No 1 No 0
Instituto Geográfico Nacional (Spain) Cartography organization 5 No 1 3
Institut Géographique National Cartography organization 10 No 2 137
United States Geological Survey Cartography organization 37 264 7064
Afghan Geodesy and Cartography Head Office Cartography organization 1 No 1 No 0
Albanian Geological Survey Cartography organization 2 No 1 No 0
Geodætisk Institut Cartography organization 3 No 1 No 0
Geospatial Information Authority of Japan Cartography organization 7 No 1 No 0

Benchmarking : Presència contextual[modifica]

Per presència contextual ens referim a com interactua la institució amb la resta de veus de l'enciclopèdia. En aquest cas s'ha analitzat quantes veus enllacen amb un article institucional a la Viquipèdia en anglès. En aquest ca, tret de Ordnance Survey i l'Agència Estatunidenca, totes les agències ballen entre els 150 i 500 enllaços interns. Les agències Angleses i Americanes destaquen, segurament degut a que són les mateixes que tenen continguts alliberats dels seus webs (text en domini públic i mapes carregats a Commons). Es pot sintetitzar dient que quan hi ha més disponibilitat de continguts lliures, la gent els fa servir.

Un exemple d'això és el treball que han fet a la United States Geological Survey, on s'ha fet servir text lliure de drets per crear més de 12.000 articles sobre diversos accidents geogràfics. Podeu veure la llista completa a Wikipedia articles incorporating text from the USGS Geographic Names Information System‎. És el cas més destacat de tota la Wikipedia.

Institució Enllaços interns
American Geographical Society 355
European Geography Association 163
Hong Kong Geographical Association 153
Russian Geographical Society 288
Société de Géographie 222
International Cartographic Association 121
Ordnance Survey 3803
United States Geological Survey 43453
Geospatial Information Authority of Japan 202

Presència gràfica[modifica]

En aquest apartat s'analitza la presència de diverses institucions relacionades amb la Cartografia a Wikimedia Commons. S'han analitzat les categories "Cartography" i la categoria més genèrica "Maps". Val a dir que la gran part d'agències esmentades als articles anteriors no estan catalogades com a entitats de cartografia.

Dins de la categoria Cartography, només apareixen 7 institucions cartogràfiques de tot el món, una de les quals és l'ICC, pel que es podria dir que la seva presència té un bon posicionament a nivell mundial.

Institució Descripció Imatges Plantilla pròpia?
Covens en Mortier 109
Wojskowy Instytut Geograficzny 80
National Geospatial-Intelligence Agency No 30 No
Institut Cartogràfic de Catalunya No 13
Mapová sbírka PřF UK 6 No
Moravské kartografické centrum No 4 No
The General Land Office 1 No

Altres institucions de referència com Ordnance Survey no apareixen categoritzades com a entitats de cartografia sinó com a Geographers from the United Kingdom. En el cas de la institució estatunidenca, apareix com a subdivisió d'una agència pública i com a Geology of the United States, però tampoc com a institució dedicada a la cartografia.

Analitzant l'origen de diversos mapes, el que també s'ha detectat és que diverses institucions que contenen mapes estan catalogades com a arxius i no apareixen dins de la categoria Cartography. El mapa sovint és considerat com a document d'arxiu i no com a mapa. Un exemple d'això és la col·lecció de mapes de la Deutsche Fotothek, Old maps of Germany from the Deutsche Fotothek. És molt difícil calibrar doncs quines són les institucions amb més mapes carregats a Wikimedia Commons.

Consideracions: Manca d'informació sobre l'origen[modifica]

Molts dels mapes més utilitzats a Viquipèdia en general no indiquen l'espai físic on es conserven. Sempre indiquen el seu estatus legal, i l'orígen (URL o llibre) de la imatge en qüestió, però només en alguns casos indiquen l'autor del mapa o la cartoteca on es conserva. Aquí es mostren alguns exemples. Si cliqueu sobre la imatge podreu veure els detalls que es comenten:

Consideracions: Sistema de categorització de mapes per origen[modifica]

A Wikimedia Commons es fan servir 5 criteris per categoritzar l'origen dels mapes:

  • Maps by area‎ (10 C)
  • Maps by language‎ (88 C, 1 F)
  • Maps by source‎ (40 C)
  • Maps by theme‎ (34 C)
  • Maps by time‎ (7 C)
  • Maps by type‎ (40 C)

Cal dir que les categories no són obligatòries. Poden haver-hi 10.000 mapes i que tan sols 8.000 estiguin categoritzats per temps, per exemple. És un procés que es fa a poc a poc. A data de gener 2013, el desglossar-ho per subcategories s'obté:

  • Maps by area‎ (10 C):

En aquesta subcategoria ho separa per nació, continent o qualsevol altre subdivisió geogràfica.

    • Maps by region‎ (33 C)
    • Astronomical maps‎ (8 C, 73 F)
    • Maps by continent‎ (19 C)
    • Maps by country‎ (251 C)
    • Maps of ecoregions‎ (3 C, 13 F)
    • Maps of sea ice‎ (3 C, 1 F)
    • Maps by country subdivision‎ (41 C)
    • Maps of travel regions‎ (11 F)
    • Maps of urban areas‎ (3 C, 2 F)
    • Maps of the world‎ (31 C, 12 P, 1.183 F)
  • Maps by language‎ (88 C, 1 F)
    • Language-neutral maps‎ (4 C, 292 F)
    • Maps showing history by language‎ (21 C)
    • ISO 3166‎ (3 C, 2 P, 105 F)
    • Portolan charts by language‎ (4 C)
    • Multilingual maps‎ (5 F)
    • SVG maps by language‎ (42 C, 17 F)
    • Maps of Eurasia by language‎ (1 C)
    • Maps in Afrikaans‎ (1 C, 98 F)
    • Maps in Albanian‎ (6 F)
    • Maps in Arabic‎ (2 C, 110 F)
    • Maps in Aragonese‎ (13 F)
    • Maps in Armenian‎ (2 C, 22 F)
    • Maps in Assamese‎ (1 C, 12 F)
    • Maps in Asturian‎ (2 F)
    • Maps in Basque‎ (1 C, 7 F)
    • Maps in Belarusian‎ (18 F)
    • Maps in Bosnian‎ (2 C, 3 F)
    • Maps in Breton‎ (1 C, 19 F)
    • Maps in Bulgarian‎ (2 C, 29 F)
    • Maps in Catalan‎ (2 C, 73 F)
    • Maps in Chinese‎ (3 C, 376 F)
    • Maps in Croatian‎ (1 C, 43 F)
    • Maps in Czech‎ (1 C, 194 F)
    • Maps in Danish‎ (1 C, 7 F)
    • Maps in Dutch‎ (2 C, 191 F)
    • Maps in English‎ (10 C, 936 F)
    • Maps in Esperanto‎ (4 C, 28 F)
    • Maps in Estonian‎ (3 C, 49 F)
    • Maps in Faroese‎ (2 F)
    • Maps in Finnish‎ (2 C, 43 F)
    • Maps in French‎ (9 C, 819 F)
    • Maps in Galician‎ (26 F)
    • Maps in Georgian‎ (1 C, 165 F)
    • Maps in German‎ (17 C, 731 F)
    • Maps in Greek‎ (4 C, 79 F)
    • Maps in Hebrew‎ (3 C, 1 P, 132 F)
    • Maps in Hindi‎ (4 F)
    • Maps in Hungarian‎ (3 C, 35 F)
    • Maps in Icelandic‎ (6 F)
    • Maps in Indonesian‎ (6 F)
    • Maps in Italian‎ (4 C, 310 F)
    • Maps in Japanese‎ (1 C, 178 F)
    • Maps in Jèrriais‎ (3 F)
    • Maps in Kashubian‎ (3 F)
    • Maps in Kabardian‎ (buit)
    • Maps in Kannada‎ (11 F)
    • Maps in Khmer‎ (1 C, 7 F)
    • Maps in Korean‎ (29 F)
    • Maps in Latin‎ (5 C, 242 F)
    • Maps in Latvian‎ (5 F)
    • Linguistic maps by language‎ (30 C)
    • Maps in Lithuanian‎ (1 C, 17 F)
    • Maps in Low Saxon‎ (3 F)
    • Maps in Silesian German‎ (7 F)
    • Maps in Macedonian‎ (2 C, 46 F)
    • Maps in the Malay language‎ (1 F)
    • Maps in Malayalam‎ (25 F)
    • Maps in Punjabi‎ (11 C, 42 F)
    • Maps in Marathi‎ (22 F)
    • Maps in Montenegrin‎ (8 F)
    • Maps in Navajo‎ (11 F)
    • Maps in Norwegian‎ (1 C, 33 F)
    • Maps in Persian‎ (2 C, 23 F)
    • Maps in Polish‎ (2 C, 101 F)
    • Maps in Portuguese‎ (2 C, 51 F)
    • Maps in Romanian‎ (4 C, 127 F)
    • Maps in Rumantsch‎ (14 F)
    • Maps in Russian‎ (16 C, 208 F)
    • Maps in Scottish Gaelic‎ (3 F)
    • Maps in Serbian‎ (1 C, 183 F)
    • Maps in Serbo-Croatian‎ (4 F)
    • Maps in Silesian‎ (3 F)
    • Maps in Slovak‎ (1 C, 14 F)
    • Maps in Slovenian‎ (64 F)
    • Maps in Sorbian‎ (1 C, 2 F)
    • Maps in Upper Sorbian‎ (4 F)
    • Maps in Spanish‎ (5 C, 662 F)
    • Maps in Swahili‎ (7 F)
    • Maps in Swedish‎ (2 C, 85 F)
    • Maps in Tajik‎ (2 F)
    • Maps in Tamil‎ (2 F)
    • Maps in Tatar‎ (2 F)
    • Maps in Telugu‎ (2 F)
    • Maps in Thai‎ (12 F)
    • Maps in Tibetan‎ (1 F)
    • Maps in Turkish‎ (3 C, 26 F)
    • Maps in Ukrainian‎ (2 C, 14 F)
    • Maps in Vietnamese‎ (1 C, 7 F)
  • Maps by source‎ (40 C): Pel que fa a l'origen o font, es pot observar que hi ha molt poca homogeneïtzació dels continguts i que s'hauria de procedir a regularitzar el criteri de catalogació:
    • Maps by cartographer‎ (103 C)
    • Collections of maps by library‎ (5 C)
    • Collections of maps by museum‎ (4 C, 1 F)
    • Maps by company‎ (3 C)
    • Maps by land survey office‎ (14 C)
    • Weather and climate maps by source‎ (16 C)
    • The Atlas of Ancient and Classical Geography by Samuel Butler‎ (52 F)
    • WikiAtlas‎ (10 C, 10 P, 166 F)
    • Central Intelligence Agency maps‎ (7 C, 47 F)
    • PD CIA WF‎ (8 C, 3.062 F)
    • CIA World Factbook maps‎ (10 C, 208 F)
    • Maps from Cohrs atlas över Sverige‎ (1 C, 34 F)
    • Commons maps‎ (5 C, 8 P, 4 F)
    • Public domain maps from demis.nl‎ (2.504 F)
    • Dieppe maps‎ (3 C, 5 F)
    • Created with GMT‎ (27 F)
    • GFDL-GMT‎ (1 P, 1.055 F)
    • Map-austria-gnu‎ (1 P, 25 F)
    • Maps generated with GunnMap‎ (81 F)
    • Hamburg State and University Library Carl von Ossietzky Map Collection‎ (2 F)
    • IEG maps‎ (2 F)
    • Laor collection‎ (5 F)
    • Leventhal Map Center‎ (68 F)
    • Images Generated From Map Library Sources‎ (56 F)
    • Maps by Eugène-Henri Fricx‎ (1 C, 5 F)
    • Maps from Allgemeiner Historischer Handatlas‎ (83 F)
    • Maps-for-free images‎ (109 F)
    • Maps from Meyers Konversationslexikon‎ (290 F)
    • NASA World Wind‎ (2 C, 2 P, 2.232 F)
    • Natural Earth‎ (32 F)
    • OpenStreetMap maps‎ (2 C, 688 F)
    • Maps from Pauly-Wissowa‎ (6 F)
    • PCL‎ (3 P, 301 F)
    • Media from Sjøkartverket‎ (294 F)
    • Maps from Svensk världsatlas‎ (30 F)
    • UN map images‎ (1 P, 420 F)
    • Maps by the United States Army Map Service‎ (31 C, 302 F)
    • United States Census TIGER maps‎ (1 C, 1 F)
    • WikiMiniAtlas screenshots‎ (30 F)
    • PD World Wind‎ (1 C, 1.812 F)
  • Maps by theme‎ (34 C)
    • Maps by area‎ (10 C)
    • Maps by time‎ (7 C)
    • Maps of the world by theme‎ (35 C)
    • Maps of countries by theme‎ (9 C)
    • Anthropology maps‎ (3 C, 9 F)
    • Archaeological maps‎ (6 C, 16 F)
    • Astronomical maps‎ (8 C, 73 F)
    • Biogeographical maps‎ (16 C, 44 F)
    • Communication maps‎ (11 C, 7 F)
    • Cultural maps‎ (16 C)
    • Demographic maps‎ (11 C, 35 F)
    • Earth science maps‎ (9 C)
    • Ecological maps‎ (9 C, 12 F)
    • Economic maps‎ (25 C, 52 F)
    • Maps of education‎ (4 C, 1 F)
    • Maps indicating exploration‎ (6 C, 37 F)
    • Future maps‎ (7 F)
    • Maps of geographical features‎ (18 C, 4 F)
    • Health maps‎ (14 C, 7 F)
    • Maps showing history‎ (19 C, 3 P, 71 F)
    • Law-related maps‎ (16 C, 10 F)
    • LGBT-related maps‎ (7 C, 30 F)
    • Maps of literature‎ (11 F)
    • Military maps‎ (10 C, 1 P, 145 F)
    • Name maps‎ (2 C, 2 F)
    • Political maps‎ (9 C, 25 F)
    • Maps of human settlements‎ (4 C, 6 F)
    • Site plans‎ (8 C, 1 P, 169 F)
    • Sport maps‎ (28 C, 23 F)
    • Maps of time zones‎ (6 C, 3 F)
    • Topographic maps‎ (15 C, 63 F)
    • Transport maps‎ (15 C, 63 F)
    • Travel maps‎ (11 C, 5 F)
    • Wiki Loves Monuments maps‎ (6 F)
  • Maps by time‎ (7 C)
    • Maps by century shown‎ (39 C)
    • Maps by century made‎ (18 C)
    • Future maps‎ (7 F)
    • Maps showing history‎ (19 C, 3 P, 71 F)
    • Old maps‎ (27 C, 1 P, 410 F)
    • Maps by period‎ (1 C)
    • Maps by year‎ (496 C, 1 P)
  • Maps by type‎ (40 C): En aquesta subdivisió també s'observa una manca d'homogeneïtzació de criteris.
    • Maps by file format‎ (6 C)
    • Maps by projection‎ (7 C)
    • Non-topographic maps‎ (5 C)
    • Animated maps‎ (10 C, 7 F)
    • Atlases‎ (25 C, 25 F)
    • Bathymetric maps‎ (43 F)
    • Blank maps‎ (8 C, 3 P, 28 F)
    • Bubble maps‎ (60 F)
    • Cadastral maps‎ (9 C, 27 F)
    • Cartograms‎ (4 C, 3 F)
    • Clickable maps‎ (8 C, 7 P, 13 F)
    • Estate maps‎ (5 F)
    • Maps incorporating flags‎ (5 C, 2 P, 65 F)
    • Flow maps‎ (3 C, 18 F)
    • Geobox maps‎ (2 C)
    • Geographic Overlays‎ (1 C, 3 P, 136 F)
    • Globes‎ (9 C, 1 P, 139 F)
    • Gradient maps‎ (81 F)
    • Hachure maps‎ (2 C, 17 F)
    • Heat maps‎ (10 F)
    • Location maps‎ (4 C, 14 F)
    • Locator maps‎ (8 C, 17 F)
    • Manuscript maps‎ (10 F)
    • Map and directory displays‎ (5 C, 18 F)
    • Messtischblatt‎ (1 C, 1 P, 11 F)
    • Nautical charts‎ (4 C, 59 F)
    • Orienteering maps‎ (44 F)
    • Pictorial maps‎ (1 C, 7 F)
    • Portolan charts‎ (4 C, 1 F)
    • Puzzle maps‎ (1 C, 7 F)
    • Reversed maps‎ (1 C, 20 F)
    • Round maps‎ (5 C, 73 F)
    • Route maps‎ (6 C, 9 F)
    • Satirical maps‎ (1 C, 12 F)
    • Sculpture maps‎ (2 C, 2 F)
    • Street maps‎ (2 C, 3 F)
    • Survey drawings‎ (7 C, 44 F)
    • Topographic maps‎ (15 C, 63 F)
    • Tourist maps‎ (6 C, 3 F)
    • Maps with view images‎ (2 C, 3 F)

Consideracions: Altres categories d'interès[modifica]

Després tenen alguns altres sistemes per a característiques particulars:

  • Category:Featured maps Per a tots aquells mapes amb qualitats excepcionals i ben descrits. A gener de 2013 només hi ha 38 mapes que compleixin aquest requisit, entre els quals 1 de l'ICC, que de fet és candidata a foto de l'any de 2012.
Batalla del ter
  • Category:Old maps of Catalonia: En aquesta categoria hi han diversos mapes, categoritzat per ciutats o períodes, que caldria verificar el seu orígen, per tal de detectar possibles peces de la Cartoteca.
  • Category:Map making Categoria on apareixen fotografies o imatges del procediment de creació de mapes.

Europeana[modifica]

A Europeana, a data gener de 2013, existeixen 416.483 ítems catalogats com a "map", on l'ICC apareix com una de les principals institucions proveïdora. En comparació, es pot observar que hi ha molta diversitat pel que fa a les classificacions legals, però que més del 80% d'aquestes apareixen catalogades com a domini públic.

Institució Imatges
Norsk Kulturrad 302207
The European Library 55584
CultureGrid 23286
Hispana 13077
Open Up! 5025
ICC 3756
Athena 2794


Classificació Imatges
Public Domain Marked 345371
Free Access 39975
CC BY NC SA 11030
Paid Access 5325
CC BY NC ND 4144
CC0 880
CCBYSA 888
CCBYNC 454
Restricted Access 231
CCBY 112
Unknown 109
CCBYND 2
Others 7962


Conclusions[modifica]

L'ICC té poca presència institucional en el global de la Viquipèdia, molt bona presència contextual en la Viquipèdia en català i poca "regularització" de la seva presència gràfica. Amb imatges de qualitat com la batalla del Ter es pot veure que la Cartoteca disposa de fons suficients per contextualitzar-se en un entorn més global i amb materials de primera qualitat. Pel que fa a la presència institucional, tot i que petita, és superior a la d'institucions de la seva dimensió.