Viquiprojecte:Unió Europea

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Benvinguts al Viquiprojecte Unió Europea Benvinguts al Viquiprojecte Unió Europea
Avui és 28 de juliol del 2014.

L'objectiu del Viquiprojecte Unió Europea és millorar la cobertura de la Viquipèdia en català sobre l'entorn geopolític dels Països Catalans, que no és altre que la Unió Europea.

Per aconseguir-ho, es duran a terme diversos projectes:

Viquiprojecte Unió Europea
Itàlia
Itàlia ocupa la Presidència de la UE,
Flag of Europe.svg Accediu al Portal:Unió Europea

Projecte Europa[modifica | modifica el codi]

Es tracta d'ampliar la cobertura sobre l'estat membre que ocupa actualment la Presidència de la UE. Podeu crear qualsevol article que tingui a veure amb l'estat en qüestió. Us proposem diversos articles segons el vostre àmbit d'especialització:

Art[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Cultura[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Economia[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Esport[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Geografia[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Història[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Política[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Projecte €[modifica | modifica el codi]

La Unió Europea nasqué com a bloc comercial. L'aspecte econòmic és un dels més importants de la Unió Europea. A més d'ampliar i millorar els articles ja existents a Categoria:Economia de la Unió Europea, podeu crear:

Projecte Jean Monnet[modifica | modifica el codi]

La història de la Unió Europea es remunta a fa més de seixanta anys. A més d'ampliar i millorar els articles ja existents a Categoria:Història de la Unió Europea, podeu crear:

Podeu crear:

Manteniment[modifica | modifica el codi]

No només cal crear i ampliar articles. També és necessari encarregar-se dels esborranys, de la categorització, de dissenyar noves plantilles que facilitin la navegació entre articles relacionats... No us talleu, proposeu els canvis que us semblin adients aquí o feu-los vosaltres mateixos!

Punts[modifica | modifica el codi]

Afegiu-vos un punt en aquesta secció per cada article que hàgiu creat en el marc d'aquest projecte. El guanyador de cada mes rebrà una petita sorpresa...

Anys anteriors[modifica | modifica el codi]

Mesos anteriors[modifica | modifica el codi]

Juliol 2014[modifica | modifica el codi]

  1. MarisaLR: 56 punts (Estàtua eqüestre de Marc Aureli, Macchiaioli, Gelat napolità, Italofília, Atel·lana, Escola de Lucca, Spumone, Paragone, Tommaso Grossi, Jacopo Napoli, Gelat italià, Antonio Salandra, Marchetto de Pàdua, Aramirè, Articolo 31, Leone Sinigaglia, Fausto Torrefranca, Leonardo Pinzauti, Nuova Rivista Musicale Italiana, Associazione nazionale critici musicali, L'Unità, Música d'Itàlia, Retrat d'un home (Mantegna), Adoració dels Mags (Mantegna), Judit i Holofernes (Mantegna), Retaule de Sant Lluc, Presentació al Temple (Mantegna), Mare de Déu de les Pedreres, Mare de Déu amb l'Infant adormit, Retrat del cardenal Lodovico Trevisano, Sant Jordi (Mantegna), Sant Jeroni al desert (Mantegna), Francesco Squarcione, Ansuino da Forlì, Niccolo Pizzolo, Giovanni d'Alemagna, Antonio Vivarini, Bartolomeo Vivarini, Andrea da Murano, Alvise Vivarini, Marco Basaiti, Vincenzo Catena, Rocco Marconi, Pietro degli Ingannati, Francesco Bissolo, Domenico Mancini, Lazzaro Bastiani, Benedetto Diana, Bartolomeo Montagna, Benedetto Montagna, Vittore Belliniano, Mort de la Mare de Déu (Mantegna), Camera degli Sposi (Mantegna), Lorenzo Costa el Jove, Giovanni Battista Bertani, Battista del Moro, )
  2. Kippelboy: 20 punts (Teatre Argentina, Emma Marrone, Centrale Montemartini, Marco Mengoni, Agrupació Europea de Caixes d'Estalvis, Piero Scaruffi, Giuseppe Chiarini, Ius italicum, Banc d'Itàlia, La Stampa, Enel, Finmeccanica, Istituto per la Ricostruzione Industriale, Cassa del Mezzogiorno, Borsa d'Itàlia, Federazione Nazionale Stampa Italiana, CIB Unicobas, Mercat Central de Florència, Alpini. Constitució d'Itàlia)
  3. Leptictidium: 9 punts (Comes palatinus, Giro d'Itàlia de 2007, Directiva sobre la conservació de dades, Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris, Comissió d'Afers Exteriors (UE), Colonització italiana d'Amèrica, Miracle econòmic italià, Caprera, Guerra italiana del 1521-1526)
  4. barcelona: 2 punta (Badalisc, Tínia)
  5. Jove: 1 punt (Giorgio Amendola,)
  6. Jey: 1 punt (Referèndum constitucional italià de 1946, )

Recursos[modifica | modifica el codi]