Viquiprojecte:Unió Europea

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Benvinguts al Viquiprojecte Unió Europea Benvinguts al Viquiprojecte Unió Europea
Avui és 22 d'octubre del 2014.

L'objectiu del Viquiprojecte Unió Europea és millorar la cobertura de la Viquipèdia en català sobre l'entorn geopolític dels Països Catalans, que no és altre que la Unió Europea.

Per aconseguir-ho, es duran a terme diversos projectes:

Viquiprojecte Unió Europea
Itàlia
Itàlia ocupa la Presidència de la UE,
Flag of Europe.svg Accediu al Portal:Unió Europea

Projecte Europa[modifica | modifica el codi]

Es tracta d'ampliar la cobertura sobre l'estat membre que ocupa actualment la Presidència de la UE. Podeu crear qualsevol article que tingui a veure amb l'estat en qüestió. Us proposem diversos articles segons el vostre àmbit d'especialització:

Art[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Cultura[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Economia[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Esport[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Geografia[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Història[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Política[modifica | modifica el codi]

O agafeu articles que us agradin d'aquesta llista.

Projecte €[modifica | modifica el codi]

La Unió Europea nasqué com a bloc comercial. L'aspecte econòmic és un dels més importants de la Unió Europea. A més d'ampliar i millorar els articles ja existents a Categoria:Economia de la Unió Europea, podeu crear:

Projecte Jean Monnet[modifica | modifica el codi]

La història de la Unió Europea es remunta a fa més de seixanta anys. A més d'ampliar i millorar els articles ja existents a Categoria:Història de la Unió Europea, podeu crear:

Podeu crear:

Manteniment[modifica | modifica el codi]

No només cal crear i ampliar articles. També és necessari encarregar-se dels esborranys, de la categorització, de dissenyar noves plantilles que facilitin la navegació entre articles relacionats... No us talleu, proposeu els canvis que us semblin adients aquí o feu-los vosaltres mateixos!

Punts[modifica | modifica el codi]

Afegiu-vos un punt en aquesta secció per cada article que hàgiu creat en el marc d'aquest projecte. El guanyador de cada mes rebrà una petita sorpresa...

Anys anteriors[modifica | modifica el codi]

Mesos anteriors[modifica | modifica el codi]

Setembre 2014[modifica | modifica el codi]

 1. MarisaLR: 53 punts (Guglielmo Pecori Giraldi, Luigi Cadorna, Sisena Batalla de l'Isonzo, Batalla del Mont Grappa, Illes Ciclòpies, Agenzia Stefani, Armistici de Villa Giusti, Llista de diputats al Parlament Europeu en representació d'Itàlia (VI Legislatura), Minoria eslovena d'Itàlia, Necròpoli de Santu Pedru, Rocco Buttiglione, Església del Carme (L'Alguer), Vilatge de Palmavera, Pont de Rialto, Antipasto, Ponale, Biblioteca Nacional de la República Txeca, )
 2. Leptictidium: 16 punts (Grup Spinelli, Gòtic radiant, Novecento (moviment artístic), Art italià, )
 3. Solde: 5 punts (Giorgio Rocca)
 4. Kippelboy: 2 punts (Liberio (diari), Fabrizio Saccomanni, )
 5. barcelona: 1 punt (Guittone d'Arezzo, )
 6. Laurita: 1 punt (Frans Timmermans, )

Octubre 2014[modifica | modifica el codi]

 1. MarisaLR: 129 punts (Bramantino, Vila Farnesina, Art barroc italià, Tabula dealbata, LIBRIS, Conferències de Londres i París, Marie-Alexandre-Lucien Coudray, Jacques-Émile Blanche, Alexandre-Louis-Marie Charpentier, ‎Georges Dupré, Fons Europeu de Cooperació Monetària,‎ Projecte per a la Unió Democràtica, Spedale degli Innocenti, Cultura d'Itàlia‎, Palazzo Braschi, Duocento, Daniel Dupuis, Henry Dropsy, Cuina siciliana, Diari Oficial de la República Italiana, Centesimo, Comitè Olímpic Nacional Italià, Federació Italiana de Bàsquet, Giro d'Itàlia de 2004, Andrea Barzagli, Giovanni Trapattoni, Mario Scirea, Marcia Reale, Fons Europeu d'Orientació i Garantia Agrícola, Acord Delors I, Francisco Iturrino González, Plan di Montecampione, Lancia IZM, Cinturó del vodka, Selecció de rugbi d'Itàlia, Microestats europeus, Informe Davignon, Christian Fouchet, Producció de carxofes a Itàlia, Acadèmia de Belles Arts de Florència, Codex Astensis, Lampredotto, Mètode Spaak, Biblioteca Nacional de Torí, Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió, Luis Ángel Rojo Duque, Sarcòfag Ludovisi, Anelletti al forno, Estathé, Tintinacle, Tintinàbul, Oscillum, Chronicum Salernitanum, TARGET2, Oceà i Tetis, Augusta Trevirorum, Museu regional renà Trèveris, Termes del mercat de bestiar de Trèveris, Civis romanus sum, Et facere et pati fortia Romanum est, Regio Esercito,)
 2. Solde: 52 punts (Mont Greco, Mont Camicia, Mont Sirente, Mont Prena, Nauderer Hennesiglspitze, Monte Chiadenis, Monte Sernio, Coglians‎, Massís del Gran Paradiso, Mariano Rubio Jiménez, Michele Frangilli*, Arianna Fontana*, Aeroport Internacional Federico Fellini, França (circumscripció del Parlament Europeu)*, Espanya (circumscripció del Parlament Europeu)*, Eleccions al Parlament Europeu de 2014 (França)*, Eleccions al Parlament Europeu de 2014 (Itàlia)*, Alps del Gran Paradiso, Giovannino de Grassi, Santa Maria del Cedro, Pas de l'Stelvio, Parc Nacional de l'Stelvio, Setmana Roja/Setmana Roja (Itàlia), Inscripció Duenos, Partició dels Alps, Giffoni/Festival de Cinema de Giffoni/Giffone/Giffoni Sei Casali/Giffoni Valle Piana)
 3.  Kippelboy: 6 punts (Istituto Centrale per il Catalogo Unico, Al dente, Biblioteca Nacional Central de Roma, Biblioteca Nacional Central de Florència, Mostarda, Consell Econòmic i Social d'Itàlia)
 4. Leptictidium: 5 punts (Dimecres Negre, Iniciativa Ciutadana Europea, EURES, Llei Alfano, CieloBuio, )
 5. barcelona: 2 punts (Bonvesin de la Riva, Educació a Itàlia)
 6. Gerhidt: 1 punt (Manlio Brosio)

Recursos[modifica | modifica el codi]