Viquiprojecte:Art públic/WLPA Barcelona 2013

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
English | Español

Participa-hi! Concurs Jurat Organització

Des de Suècia fins al Pròxim Orient, passant per Barcelona, diversos grups de voluntaris estan participant per difondre el coneixement de l'art públic. Amb aquest propòsit, durant el mes de maig se celebra el concurs fotogràfic Wiki Loves Public Art (WLPA). L'objectiu és aconseguir fotos de les obres d'art públic per tenir-les disponibles lliurement a Wikimedia Commons i ampliar la cobertura de la informació a la Viquipèdia.

Els inventaris d'art públic són escassos, però Barcelona compta amb un catàleg raonat, editat per l'Ajuntament de Barcelona i per la Universitat de Barcelona, que ha estat premiat. S'ha pres com a base per organitzar les obres en llistes per districtes més dos apartats temàtics sobre plaques commemoratives i arbres de la memòria. Els usuaris han estat completant i revisant la informació. S'han marcat les obres que no ofereixen dubtes per poder fer fotografies d'ús lliure segons la Llei de Propietat Intel·lectual: les de domini públic i les que entren en el que anomenem llibertat de panorama. En total són 1.628 obres i n'hi ha 1.000 de les que no disposem de cap fotografia, però confiem en la vostra col·laboració!

El concurs es desenvoluparà durant el mes de maig per totes les fotografies d'obres d'art públic identificades de Barcelona, carregades a Wikimedia Commons amb una llicència lliure. Les millors fotos i els fotògrafs més actius tindran els seus premis. Durant el mes de juny, un jurat constituït per membres provinents de diferents àrees, decidirà les fotos millors i més útils que mereixen ser premiades. Una selecció entrarà també en el concurs internacional patrocinat per Europeana.

Aquesta és la primera edició d'aquesta iniciativa. Esperem que serveix de pilot per difondre el coneixement i que es pugui estendre pel territori en futures edicions amb la col·laboració de voluntaris i d'institucions.

A continuació, presentem una mostra d'art públic per districtes: