Virus de transcripció inversa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un virus de transcripció inversa és qualsevol virus que es replica per mitjà de la transcripció inversa, és a dir, la formació d'ADN a partir d'una plantilla en ARN. Els virus del grup VI i el grup VII cauen en aquesta categoria. El grup VI conté virus ARN monocatenaris que utilitzen un intermedi d'ADN per a replicar-se, mentre que el grup VII conté virus ADN bicatenaris que utilitzen un intermedi d'ARN en la replicació del genoma.

Grup VI[modifica]

Tot els membres del grup VI utilitzen una versió vírica de la transcriptasa inversa, una ADN polimerasa ARN-dependent per produir ADN a partir del genoma viriònic inicial. Aquest ADN sol ser integrat al genoma de l'hoste, com en el cas dels retrovirus i pseudovirus, on és replicat i transcrit per l'hoste.

El grup VI inclou:

Grup VII[modifica]

Les dues famílies del grup VII tenen genomes d'ADN continguts dins de les partícules víriques invasores. El genoma d'ADN és transcrit tant en ARNm, que és utilitzat com a transcripció en la síntesi proteica, com en ARN pregenòmic, que és utilitzat com a plantilla durant la replicació del genoma. La transcriptasa inversa codificada pel virus utilitza l'ARN pregenòmic com a plantilla per la creació d'ADN genòmic.

El grup VII inclou: