Voi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaVoi
Imatge

Localització
Map
 3° 23′ S, 38° 34′ E / 3.38°S,38.57°E / -3.38; 38.57
ComtatTaita–Taveta County (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud580 m Modifica el valor a Wikidata
Creació1932 Modifica el valor a Wikidata

Voi és una ciutat meridional de Kenya, a la Província Costanera. Es troba al costat occidental del desert de Taru, al sud-oest del Parc Nacional Tsavo East.

Economia[modifica]

Voi és un mercat per als productes agrícoles i carnis dels fèrtils Turons de Taita, així com altres àrees circumdants.[1] El centre de la ciutat es compon en la seva majoria de les botigues, mercats, quioscos i alguns hotels. La majoria de residència per a turistes es troben als suburbis dels afores de Voi. A l'oest de la ciutat s'hi troba el veïnat de Voi Sisal Estate, especialitzat en la producció de fibra de sisal i el cultiu de la pinya.

Història[modifica]

Segons la història local, el nom de la ciutat prové d'un traficant d'esclaus anomenat Chief Kivoi que es van establir prop del riu Voi fa uns 400 anys. Anys després el poble va créixer com a centre de comerç per a la gent local de Taita amb altres tribus de Kenya i àrabs.

La ciutat va començar a créixer a finals del segle xix gràcies a la construcció del ferrocarril d'Uganda. La gent va començar a moure's per treballar en el ferrocarril i les properes plantacions de sisal.[2] No obstant això, el reconeixement com a municipi amb una superfície d'aproximadament 16,27 quilòmetres quadrats no es va produir fins a 1932.[1] Des de fa molt temps la ciutat ha superat la superfície de terrenys calculats origilament.[1]

Entitats de població[modifica]

El terme municipal de Voi està dividit en sis llogarets, cada un amb un regidor: Kighononyi, Kirutai, Voi Central Ward, Voi North-East Ward, Voi South Ward i Voi West. El municipi està governat per l'Ajuntament de Voi, l'autoritat local, liderada per un alcalde.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Hurskainen, Pekka. Taita Hills and Kenya, 2004 seminar, reports and journal of a field excursion to Kenya. Helsinki, Finlandia: University of Helsinki, 2004, p. 64-78. ISBN 978-952-10-2077-3. (anglès)
  2. Hurskainen, P: Change Detection of Informal Settlements Using Multi-Temporal Aerial Photographs – the Case of Voi, Kenya (setembre de 2005)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Voi