Way of the Samurai 3

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Way of the Samurai 3

Publicació
26 febrer 2009 Modifica el valor a Wikidata
GènereAventures
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaXbox 360, PlayStation 3 i Windows Modifica el valor a Wikidata
MotorGamebryo Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
FormatBlu-ray, distribució digital i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradaControlador
Equip
Desenvolupador(s)Acquire
EditorSpike Modifica el valor a Wikidata
CompositorNoriyuki Asakura (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorSteam, GOG.com i PlayStation Now Modifica el valor a Wikidata
Més informació
MobyGamesway-of-the-samurai-3 Modifica el valor a Wikidata
Steam427510 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Way of the Samurai Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Way of the Samurai 3 (侍道3 , Samurai Dou 3?) és un videojoc d'aventures, que va ser anunciat a l'edició de l'octubre del 2005 de la revista japonesa Famitsū. La revista va esmentar que es llançaria el 2007 al Japó. Finalment desenvolupat per Acquire i publicat per Spike el 13 de novembre de 2008 al Japó per la PlayStation 3, i posteriorment portat a l'Xbox 360.[1] És la seqüela dels jocs de PlayStation 2 Way of the Samurai i Way of the Samurai 2. Una seqüela, Way of the Samurai 4, va ser llançat per a la PlayStation 3 el 2011.

La versió en anglès del joc es va publicar a l'Amèrica del Nord per part dels editors UFO Interactive Games (Xbox 360) i Agetec (PS3) el 13 d'octubre de 2009. Va ser alliberat per a Microsoft Windows per Ghostlight el 23 de març de 2016.[2]

Argument[modifica]

L'ambientació és al període Sengoku. La història té lloc a Amana, una terra fictícia regida per un nou senyor feudal, Fujimori Shuzen, que havia enderrocat al seu ex-superior, Lord Sakurai, i es va convertir en el nou governant. El clan Fujimori és una força emergent a Amana i té molts enemics al seu territori. Per tal de protegir el seu domini, forcen els agricultors i els vilatans a sobreexplotar-se i imposar-los impostos per reforçar la seva força armada. Per això, la gent d'Amana està començant a sentir-se descontenta amb el clan Fujimori.

Hi ha tres faccions principals a Amana: el clan Fujimori, el clan Ouka i els vilatans de Takatane. El clan Ouka està format per vassalls del clan Sakurai i els desafiats que desitgen poder. Volen derrocar el clan Fujimori. Els vilatans de Takatane són persones harmonioses que només desitgen la pau.

Jugabilitat[modifica]

Els jugadors participen directament en la trama escollint diàlegs i accions en el joc. Una nova característica del joc és que els jugadors poden treure la seva arma en qualsevol moment durant les escenes cinemàtiques.[3]

Hi ha 22 finals. Després de completar el joc, els jugadors conservaran les armes, els objectes, les peces que obtinguessin, els diners, així com les estadístiques físiques, habilitats i tècniques apreses per a futures repeticions.

Segons el que van fer en el joc, els jugadors rebran un títol de final del joc i punts de samurai. Hi ha 50 títols diferents, que van des de "Nobody" a "Samurai 4EvR!". Els punts de samurai totals s'utilitzen per desbloquejar secrets, caps, roba i habilitats.

El joc anima els jugadors a ser honorables, perquè perdran els punts de Samurai totals en fer actes malvats i no podran desbloquejar secrets.

Moviment i temps[modifica]

Els jugadors poden caminar d'un lloc a un altre o viatjar a l'instant entre zones fent servir el mapa.[4] Si es fa servir el mapa, el temps avança. A Amana hi ha vuit zones: Kuchihagahara, Guard Gate, Posting Station, Takatane Village, Omiki Town, Castle Amana, Castle Minori, i The Road. Les àrees que tinguin esdeveniments es marquen amb un "!" per permetre als jugadors seguir la història fàcilment.

L'hora es mostra amb un rellotge a l'extrem superior dret de la pantalla. Un minut en el joc és igual a un segon a la vida real. El temps avança a mesura que avança el dia; matí, migdia, vespre, nit, mitjanit i alba. Alguns esdeveniments només ocorren en una determinada hora del dia. A diferència dels jocs anteriors, no hi ha límit de dia en aquest joc.

La "casa segura" que es va presentar per primera vegada a "Way of the Samurai 2" torna, però aquesta vegada es pot caminar. A l'interior de la casa es pot trobar un llit, una caixa forta per a armes, una caixa de diners, una caixa d'objectes, un armari i una caixa de peces.

Combat[modifica]

Way of the Samurai 3 se centra en el combat amb espases. Hi ha més de 100 armes al joc,[5] incloent espases, llances,[5] i fins i tot algunes armes de broma com pals, ceba verda, tonyina, escombres i aixades. Els jugadors poden agenollar-se i demanar pietat[6] si estan perdent la lluita. Els NPC també poden fer-ho.

La tècnica de "parada" introduïda en l'últim joc va ser descartada. Ara s'utilitza el sistema "empènyer i tirar" com en el primer joc, així com una nova tècnica de "execució instantània" (hit-satsu) anomenada "visió de la mort", que s'activa després d'un awase amb èxit. Després d'una execució instantània, és possible cometre una execució en cadena (ren-satsu) només apropant-se als oponents i prement els botons correctes.

Amb el mode d'atac contundent ACTIVAT, el samurai farà servir el costat rom de la fulla esmolada i, com a resultat, els enemics seran noquejats. Quan es fa servir un atac contundent, l'execució instantània està desactivada.

Les armes guanyaran experiència i pujaran de nivell. Es poden aprendre noves habilitats augmentant de nivell les armes. Al nivell màxim (50), l'arma tindrà una durabilitat infinita i esdevindrà irrompible. Es poden aprendre tècniques de lluita desarmada i de doble espasa ninja llegint pergamins.[7] Les habilitats apreses ara es registren amb el personatge principal i més tard es poden assignar a armes de nova creació. Un cop s'hagin après totes les habilitats per a una posició d'espasa (com la posició mitjana), es desbloquejarà un trofeu de domini de la posició.

Espases i llances[modifica]

El jugador pot millorar les estadístiques i els valors de les seves espases visitant els ferrers. A més a més, Way of the Samurai 3 és el primer de la sèrie que permet als jugadors construir la seva pròpia katana o llances recollint peces com ara fulles esmolades (fundes incloses), guardes, agafadors, empunyadures, i portar-los als ferrers. Aleshores, els jugadors poden establir una posició i assignar-hi moviments, i fins i tot poden anomenar la seva nova arma.[5] Segons el bloc oficial, hi ha unes 200 peces originals i més de 750 habilitats per triar.

Les espases encara es divideixen en set tipus: posició mitjana (chūdan-no-kamae), posició superior (jōdan-no-kamae), posició inferior (gedan-no-kamae), posició lateral (waki-gamae), posició única (amb una sola mà), posició de dibuix (esgrima/battōjutsu) i posició ninja. El jugador pot obtenir l'habilitat "empunyadura doble" després d'aconseguir un cert nombre de Punts Samurai.

Una nova estadística per a les armes és "pes", que va de 0 (lleuger) a 8 (inamovible). Les armes pesades són molt lentes.

Socis[modifica]

Una altra novetat notable és el sistema de "partner" (soci). Hi ha personatges que no són jugadors a Amana que poden seguir el jugador.[8] Hi ha 14 socis (18 a la versió Plus), des d'una vídua amb llança fins al fantasma d'una dona assassinada fins a una nena gat anomenada "Nya-Nya" (miau miau). Cadascun d'ells té diferents habilitats, des d'ajudar en combat fins a sostenir armes/objectes/peces. El punt màxim de relació de cada soci és del 7,14%. Per tenir el 100%, el jugador ha d'augmentar la relació amb tots els socis disponibles.

Ocupació i minijocs[modifica]

Els jugadors poden fer treballs per a qualsevol dels tres bàndols. Treballar per a un costat augmentarà la popularitat del personatge principal amb aquest costat, i aterrir-lo farà que l'odiïn. Algunes d'aquestes feines inclouen cuidar un gos, trobar nens fugitius, castigar els lladres d'aliments, rescatar nadons segrestats o simplement matar algú.

A més de diverses "feines" normals proporcionades per quatre corredors diferents, hi ha alguns minijocs com "tocar la campana", "tallar verdures", "desmuntar la tonyina gegant" i "fer mochi (pastissos d'arròs enganxós)".

Rebuda[modifica]

 Anàlisi
Resultats anàlisis
Publicació Puntuació
Play Magazine 16%[9]

Famitsū va donar aquest joc una puntuació 31/40 (8-7-8-8).[10] Es van vendre 80.000 còpies en els tres primers dies al Japó.[11]

Gamesradar va trobar "7 motius per fer un cop d'ull a Way of the Samurai 3".[12] Chris Roper d'IGN va escriure una ressenya, donant-li un total de 6,5 per tenir gràfics de "jocs de PS2", combat "meh", i "no és prou sandbox per construir realment un castell". El 30 de novembre de 2009, GameSpot va publicar un comentari per a aquest joc, amb una puntuació de 5,5 / 10.

Versió "Plus"[modifica]

Una nova versió del joc va ser llançat per a PS3 al Japó com a Way of the Samurai 3 Plus,[13] amb contingut addicional, inclosos quatre companys més (Osei, Itsuse, Araragihime i Sensei). Aquest contingut no estarà disponible a la versió anglesa del joc. La captura de moviment era digital i es posava en joc, cadascuna basant-se en les tècniques de combat i el moviment. La captura de moviment va ser proporcionada per Acquire Studios a Flint (Michigan).[14]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]