Wenningstedt-Braderup

Plantilla:Infotaula geografia políticaWenningstedt-Braderup
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 54° 56′ 05″ N, 8° 20′ 12″ E / 54.9347°N,8.3367°E / 54.9347; 8.3367
EstatAlemanya
Estat federatSlesvig-Holstein
Districte ruralDistricte de Nordfriesland
AmtAmt Landschaft Sylt Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població1.632 (2022) Modifica el valor a Wikidata (264,94 hab./km²)
Idioma oficialalemany
frisó septentrional Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície6,16 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud18 m Modifica el valor a Wikidata
Organització política
Membre de
Identificador descriptiu
Codi postal25996 Modifica el valor a Wikidata
Fus horari
Prefix telefònic04651 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webamtlandschaftsylt.de… Modifica el valor a Wikidata

Wenningstedt-Braderup (frisó septentrional Woningstair-Brääderep, danès Venningsted-Brarup, baix alemany Wenningsteed-Braderup) és un municipi de l'illa de Sylt que forma part del districte de Nordfriesland, dins l'Amt Landschaft Sylt, a l'estat alemany de Slesvig-Holstein.

Història[modifica]

Segons una vella llegenda, els caps dels angles, Hengist i Horsa, van usar el port per a sortir amb les seves hosts cap a Anglaterra en el segle v. Avui un carrer amb el seu nom Horsatal recorda d'aquest esdeveniment.

Fins a principis del segle xix, el lloc havia estat gairebé inalterat durant segles, que consistia en només vuit granges. Els habitants vivien de l'agricultura i la pesca. No pocs homes també anirien a la cacera de balenes a l'oceà Àrtic o navegaren en vaixells d'Hamburg per pescar arengades. El municipi va començar a créixer amb un augment del turisme al mitjans del segle xix. Des de 1859, Wenningstedt és una ciutat balneària, i des de 1960, és un balneari marítim reconegut. Juntament amb Kampen i Braderup, Wenningstedt va ser part dels anomenats Pobles del Nord (Norddörfer) - una associació municipal a principis de l'illa. El terme va ser encunyat quan List, el poble més septentrional de l'illa, va ser part del regne danès. Així, Wenningstedt, Braderup i Kampen van ser les viles alemanyes "més al Nord". El 1914 es va construir una capella protestant. De 1907 a 1970 Wenningstedt estava a la ruta del ferrocarril que unia Westerland a List.

Durant la Segona Guerra Mundial es va desplegar una pesada bateria d'artilleria de costa a la dunes al nord-oest de Wenningstedt. No hi va haver cap acció de combat, les instal·lacions van ser detonades en la dècada de 1950 per tropes de l'Exèrcit britànic i posteriorment van ser totalment desmantellades i cobert de sorra per enginyers alemanys.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Wenningstedt-Braderup