What's Love Got to Do with It

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaWhat's Love Got to Do with It
Fitxa
DireccióBrian Gibson
Protagonistes
ProduccióDoug Chapin
Roger Davies
Mario Iscovich
Pat Kehoe
GuióTina Turner (llibre)
Kurt Loder (llibre)
Kate Lanier (guió)
MúsicaTina Turner Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJamie Anderson Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeStuart H. Pappé Modifica el valor a Wikidata
ProductoraTouchstone Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorTouchstone Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1993
Durada118 minuts
Idioma originalanglès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost15 milions de dòlars
Descripció
Basat enI, Tina (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GènereBiopic
Lloc de la narracióTennessee Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0108551 Filmaffinity: 926779 Allocine: 8350 Rottentomatoes: m/whats_love_got_to_do_with_it Letterboxd: whats-love-got-to-do-with-it Mojo: whatslovegottodowithit Allmovie: v54082 TCM: 18836 TV.com: movies/whats-love-got-to-do-with-it AFI: 59707 TMDB.org: 15765 Modifica el valor a Wikidata

What's Love Got to Do with It és una pel·lícula biogràfica dirigida per Brian Gibson, estrenada el 1993 i que explica la història de Tina Turner.

El guió cinematogràfic va ser adaptat per Kate Lanier del llibre I, Tina escrit per Tina Turner i Kurt Loder. La pel·lícula pinta una fosca fotografia de la relació entre ella i el llavors mentor i marit Ike Turner. Com a part de la banda sonora de What's Love Got to Do with It? es va incloure el hit «I Don't Wanna Fight». La pel·lícula va guanyar en total gairebé 50 milions de dòlars als Estats Units.

Argument[modifica]

What's Love Got to Do With It és la biografia filmada de la cantant de rock Tina Turner (Angela Bassett), documentant els seus esforços per separar-se del seu marit Ike (Laurence Fishburne). Després d'unes quantes escenes que detallen la vida de Tina com a cantant jove a Nutbush, Tennessee, va descobrir Ike Turner, un compositor, guitarrista, i productor de discos. Ike pren Tina sota la seva protecció i la fa una estrella, però la seva fama el converteix en gelós i injuriós, i ella ha de lluitar per quedar lliure de la seva dominació.

Finalment, Tina s'allibera d'Ike i intenta fer-se una carrera. Coneixa el famós director Roger Davies (que havia treballat amb Olivia Newton-John a l'època). La pel·lícula acaba amb una confrontació final entre Ike i Tina abans de l'espectacle de Tina al Ritz, on Ike apunta amb una pistola a Tina. Tina continua a l'escenari per cantar la seva nova cançó " What's Love Got To Do With It " que arribaria a ser un èxit.

Premis i nominacions[modifica]

Premis[modifica]

Angela Bassett, nominada a l'oscar pel seu paper a la pel·lícula

Nominacions[modifica]

Notes de la producció[modifica]

Halle Berry, Whitney Houston, Robin Givens, Pam Grier i Janet Jackson van ser les candidates pel paper de Tina Turner. Whitney Houston va ser qui va rebre l'oferta del paper, però va haver de declinar a causa de la maternitat imminent. Laurence Fishburne va rebutjar el paper d'Ike Turner cinc vegades, dient que no volia interpretar algú tan cruel. Quan va saber que Angela Bassett havia aconseguit el paper de Tina Turner, va canviar d'opinió. Tant Fishburne com Bassett s'havien trobat prèviament a la pel·lícula de John Singleton Els nois del barri.

En la seva autobiografia Taking Back My Name, Ike Turner nega haver pegat i violat Tina al seu estudi de gravació de casa, i apuntar-la amb una pistola, tal com descriu a la pel·lícula.