Dia blanc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: White day)
Plantilla:Infotaula esdevenimentDia blanc
Imatge
Nom en la llengua original(ja) ホワイトデー
(ko) 화이트데이 Modifica el valor a Wikidata
Tipusdia festiu Modifica el valor a Wikidata
Vigència1978 Modifica el valor a Wikidata - 
Dia14 de març Modifica el valor a Wikidata
Freqüènciaanual Modifica el valor a Wikidata
Els Chupa chups són molt populars a Corea del Sud durant el White Day.

El dia blanc (en anglès White day, en coreà 화이트데이, hwaiteu dei, literalment "dia blanc") és una festivitat semblant a la del dia de Sant Valentí, però que té lloc just un mes després, el 14 de març a Corea del Sud[1] Japó, Taiwan,[2] i la Xina.[3] La tradició diu que al dia de San valentí són les dones qui ofereixen bombons als homes i que tot just un mes més tard són els homes qui ofereixen caramels a les dones.[4] Aquesta tradició es va estenent per tota Àsia, especialment a Hong Kong degut al gran nombre d'immigrants japonesos. Tot just comença a fer-se popular a Austràlia degut al gran nombre de coreans immigrants, on pràcticament s'enllaça amb el dia de Sant Patrici irlandès (17 de març).Entre altres regals es poden trobar Chupa Chups, els quals són molt populars entre els coreans. Al Japó, en canvi, els homes regalen xocolata blanca, negre, amb llet o light a les dones, tot i que també en fan d'altres regals com ara joies, poemes i d'altres regals de valor sentimental. De forma irònica també se celebra el black day, dedicat per qui passa el 14 de març en solitari.

Referències[modifica]

  1. Cha, Frances «In South Korea, Valentine's Day is all about the men». CNN, 14-02-2013 [Consulta: 13 març 2014].
  2. «untitled Taiwan Today». Government Information Office. [Consulta: 13 març 2014].
  3. «White Day Triggers Consumption Enthusiasm». china.org.cn. China Internet Information Center. [Consulta: 13 març 2014].
  4. «Valentine’s Day & White Day in Japan». Japan National Tourism Organization. Arxivat de l'original el 2014-05-04. [Consulta: 13 març 2014].

Enllaços externs[modifica]