Will & Grace

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Will and Grace)
Infotaula de sèrie de televisióWill & Grace
Modifica el valor a Wikidata
Gènerecomèdia de situació estatunidenca i sèrie de televisió de temàtica LGBTI+ Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióNova York Modifica el valor a Wikidata
Organització de les càmeresmúltiples càmeres Modifica el valor a Wikidata
CreadorDavid Kohan i Max Mutchnick Modifica el valor a Wikidata
DirectorJames Burrows Modifica el valor a Wikidata
CompositorJonathan Wolff Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraUniversal Television Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalNBC Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols23 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi21 setembre 1998 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi23 abril 2020 Modifica el valor a Wikidata
Temporades11 Modifica el valor a Wikidata
Episodis246 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodislist of Will & Grace episodes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialnbc.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0157246 Allocine: 100 Metacritic: tv/will-grace TV.com: shows/will-and-grace TMDB.org: 4454
Facebook: NBCWillAndGrace Twitter (X): willandgrace Instagram: nbcwillandgrace Youtube: UCLem9J0NkphqGbIYX5_uZBw Musicbrainz: a31637a1-5345-429b-a9f3-e3e83be046b8 Modifica el valor a Wikidata

Will & Grace és una sèrie estatunidenca emesa per la NBC. Aquesta comèdia situacional tracta sobre la vida de dos dels seus personatges Will Truman, un advocat gai, i la seua millor amiga Grace Adler, una dissenyadora heterosexual. La sèrie s'ambienta a Nova York, al barri de Upper West Side a Manhattan. Els creadors d'aquesta sèrie són David Kohan i Max Mutchnick. El títol Will & Grace és en anglès un joc de paraules que pot traduir-se al català com a Voluntat i gràcia, a la vegada que representa el nom dels dos personatges principals.

Will & Grace es va emetre per primera vegada als Estats Units el 1998 i finalitzà el 2006, després de vuit temporades. El gener de 2017, NBC va confirmar el retorn de la sèrie per a una novena temporada,[1] i es van succeir les renovacions de la desena i l'onzena temporada de 18 episodis. El 25 de juliol de 2019, es va anunciar que l'onzena temporada seria la temporada final de la sèrie.[2]

Repartiment[modifica]

Protagonistes[modifica]

  • Will Truman (Eric McCormack); Will és un advocat gai solter. És el millor amic de Grace, amb qui viu a un edifici d'apartaments de Nova York. La seua relació més important fou amb Vince, interpretat per Bobby Cannavale, aquesta va acabar a la setena temporada i més tard represa a principis de la vuitena. Will és interpretat per Eric McCormack.
  • Grace Adler (Debra Messing); Grace és una dissenyadora d'interiors i viu amb Will. La seua relació més important fou amb Leo Marcus, interpretat per Harry Connick Jr., de qui es va divorciar a la setena temporada. Grace és interpretada per l'actriu Debra Messing.
  • Jack McFarland (Sean Hayes); Jack és amic i veí de Will, també gai, però amb molta més ploma que Will. Normalment està aturat, encara que ha sigut cambrer, actor, infermer i a l'octava temporada, executiu d'un canal de televisió gai. Jack és interpretat per l'actor Sean Hayes.
  • Karen Walker (Megan Mullally); Karen és l'assistent personal de Grace, encara que mai treballa. És una dona rica, alcohòlica i consumidora habitual de diferents drogues. Està casada amb Stanley Walker. Karen és interpretada per Megan Mullally.

Família[modifica]

  • George Truman és el pare de Will (està interpretat per Sydney Pollack)
  • Marilyn Truman és la mare de Will, i tingué una gran depressió quan George la va deixar (és interpretada per Blythe Danner).
  • Will té dos germans: Sam i Paul. Sam és arquitecte i durant anys no es va parlar amb Will.

Va tindre una aventura d'una nit amb Grace. Està interpretat per John Slattery. Paul està interpretat per Jon Tenney.

  • Martin Adler i Bobbie Adler (Debbie Reynolds) són els pares de Grace. Bobbie és molt criticona i sempre vol cridar l'atenció.
  • Grace té dues germanes, la menor Joyce Adler (interpretada per Sara Rue) i la major Janet (interpretada per Geena Davis).
  • Elliot, és el fill de Jack; està interpretat per Michael Angarano.
  • Judith McFarland és la mare de Jack i durant molt de temps fou l'única en no saber que el seu fil era gai (la qual cosa diu molt d'ella); és interpretada per Veronica Cartwright.

Parelles[modifica]

  • Michael és l'exparella de Will, ixqueren durant 7 anys; és interpretat per Chris Potter.
  • Danny fou el nuvi de Grace durant dos anys, Grace (durant el capítol pilot) perquè Will el deixà plantat a l'altar; és interpretat per Tom Verica.
  • Leo Markus és un doctor jueu que després de dos mesos eixint amb Grace es casen (a la 5ª temporada) i es divorcien a començaments de la 7ª; és interpretat per Harry Connick Jr.
  • Vince D'Angelo (Bobby Cannavale), Policia de Nova York, darrera parella de Will (Temporades 6-8) amb el qual cria al seu fill Ben.
  • Lyle Finster és el quart marit de Karen i pare de Lorraine Finster; és interpretat per John Cleese.
  • Stan Walker; és el tercer marit de Karen, estigué pres i després durant el divorci amb Karen va fingir la seua mort fins que Will el descobreix al final de la setena temporada.

Companys de treball[modifica]

  • Harlin Polk, era un client de Will, interpretat per Gary Grubbs.
  • Benjamin Doucette és un dels socis de Doucette i Stein; és interpretat per Gregory Hines.
  • El senyor Stein, després de retirar-se Doucette, torna d'Anglaterra per a dirigir "Doucette i Stein", Will és el seu braç dret; és interpretat per Gene Wilder.

Altres[modifica]

  • Rosario Salazar és la treballadora de fer feines a la llar de Karen. Encara que aquesta és una cap cruel, Rosario no és una treballadora submisa, i sempre estan discutint. Rosario és interpretada per Shelley Morrison.
  • Beverley Leslie és el rival-enemic/amic de Karen, els guionistes arribaren a pensar com a final alternatiu de la sexta temporada que es casara amb Karen però la idea no va prosperar; és interpretat per Leslie Jordan.
  • Ellen (interpretada per Leigh -Allyn Baker) i Rob (interpretat per Tom Gallop) són una parella d'amics de Will i Grace des de la universitat.
  • Larry (interpretat per Tim Baglei) i Joe (interpretat per Jerry Levine) són una parella de gais, molt amics de Will i Grace, tenen una filla que s'anomena Hanna.
  • Lorraine Finster era l'amant britànica de Stan a qui va conèixer mentre treballava a la cafeteria de la presó, Karen, és interpretada per Minnie Driver.

Col·laboracions[modifica]

Premis[modifica]

Crèdits[modifica]

Emissions[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Will & Grace Revival Given 10-Episode Order by NBC». Variety [United States], 18-01-2017 [Consulta: 18 gener 2017].
  2. ; Andreeva, Nellie«'Will & Grace' Revival To End With Upcoming 2020 Season On NBC», 25-07-2019. [Consulta: 25 juliol 2019].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Will & Grace