William Bowie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWilliam Bowie

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement6 maig 1872 Modifica el valor a Wikidata
Annapolis Junction (Maryland) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort28 agost 1940 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Washington DC Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCementiri nacional d'Arlington Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Lehigh
St. John's College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósurveyor (en) Tradueix, enginyer Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

William Bowie (Annapolis Junction (Maryland), 6 de maig de 1872 - Washington DC, 25 d'agost de 1940). Va ser un geodèsic estatunidenc, continuador de Hayford, desenvolupà la teoria de la isostàsia.

Va ser educat a l'escola pública de St. John's College (Annapolis/Santa Fe), va estudiar al Trinity College (Connecticut) on va obtenir un Bachelor of Science, un màster i el títol de Doctor of Science.[1] Va rebre títols honorífics com el Legum Doctor per part de la Universitat d'Edimburg (Escòcia) i va ser president de la International Union of Geodesy and Geophysics, així com Doctor of Science de la Universitat George Washington.[2]

Va ser membre de l'església episcopal als Estats Units, es va casar amb Elizabeth Taylor d'Alexandria, Virgínia, el 28 de juny de 1899. Junts van tenir dos fills, William (Jr.) i Clagett. William Bowie va morir després de patir una malaltia durant tres setmanes i està enterrat al Cementiri nacional d'Arlington.

El Bowie Seamount i el Bowie Canyon, duen el nom de William Bowie.[3] Igualment, la Medalla William Bowie és el premi més prestigiós entregat per la Unió Americana de Geofísica en el camp de la geodèsia i porta també el seu nom.

Referències[modifica]