Willy Meyer Pleite

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWilly Meyer Pleite

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement19 agost 1952 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Diputat al Parlament Europeu

1r juliol 2014 – 9 juliol 2014 – Javier Couso Permuy →

Circumscripció electoral: Espanya

Diputat al Parlament Europeu

14 juliol 2009 – 30 juny 2014

Circumscripció electoral: Espanya

Diputat al Parlament Europeu

20 juliol 2004 – 13 juliol 2009

Circumscripció electoral: Espanya

Diputat al Congrés dels Diputats
22 març 1996 – 18 gener 2000

Circumscripció electoral: Cadis

Dades personals
FormacióUniversitat de Madrid
Universitat Complutense de Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Estrasburg
Brussel·les
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Comunista d'Espanya
Esquerra Unida Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeJulia Hidalgo de Argüeso Modifica el valor a Wikidata
FillsAmanda Meyer Hidalgo Modifica el valor a Wikidata

Willy Enrique Meyer Pleite[1] (Madrid, 19 d'agost de 1952) és un polític espanyol, dirigent d'Izquierda Unida i diputat al Parlament Europeu.

Biografia[modifica]

Va ingressar en el Partit Comunista d'Espanya el 1970 a la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Madrid. Dirigent estudiantil, va ser detingut diverses vegades, fou empresonat dues vegades, exiliat i processat durant la dictadura.

És membre del Comitè Executiu del PCE i de la direcció federal d'Izquierda Unida (IU). Fins a la XIV Assemblea d'IU-LV-CA va ser coordinador institucional andalús i membre del Consell d'Administració de la Ràdio i Televisió d'Andalusia. Com a expert en temes de seguretat i defensa, va ocupar la secretaria de relacions internacionals d'Izquierda Unida. Actualment, ocupa la secretaria de Política Internacional d'IU.[2]

Durant el període 1987-1991 ha estat regidor a l'Ajuntament de Sanlúcar de Barrameda i diputat en la Diputació de Cadis. Va ser elegit diputat per la província de Cadis a les eleccions generals espanyoles de 1996, sent portaveu de la Comissió d'Interior i de Defensa del Congrés dels Diputats. Va ser membre de la Comissió Mixta Congrés-Senat per a la professionalització de les Forces Armades i membre de l'Assemblea de l'OSCE.

Fou elegit diputat a les eleccions al Parlament Europeu de 2004, formant part del grup d'Esquerra Unida Europea-Esquerra Verda Nòrdica. Va repetir com a cap de llista d'Izquierda Unida en les eleccions al Parlament Europeu de 2009, encapçalant la llista La Izquierda i va aconseguir un escó. Va ocupar el càrrec de Vicepresident de la Comissió de Peticions i de la Delegació de l'Assemblea Euro-Llatinoamericana.

Va ser també cap de llista de L'Esquerra Plural per les eleccions europees de 2014.[3] No obstant això, encara que va obtenir acta d'eurodiputat, no va arribar a prendre'n possessió, i presentà la seva dimissió el 25 de juny, en haver-se fet públic[4] que el fons de pensions per a eurodiputats del que era partícip el gestionava una sicav en Luxemburg.[5] Va explicar que "per coherència amb la seva militància i compromís polític" renunciava a la seva acta d'eurodiputat i a les responsabilitats que ocupava en l'executiva d'IU.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Willy Meyer Pleite