Wiring

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Wiring
Modifica el valor a Wikidata
Tipusbiblioteca informàtica, llenguatge de programació orientat a objectes, llenguatge de programació, programari lliure i entorn de treball Modifica el valor a Wikidata
Basat enProcessing Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial2003 Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGNU LGPL Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Escrit enC++ i C Modifica el valor a Wikidata
Equip
ProgramadorHernando Barragán (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc webwiring.org.co (anglès) Modifica el valor a Wikidata

Wiring és una plataforma de prototipació de programari obert compost per un llenguatge de programació, una interfície de desenvolupament integrada i una placa base amb un microcontrolador. El seu desenvolupament va començar el 2003 per part de Hernando Barragán.[1] Aquesta plataforma va donar pas al que es coneix com Arduino.[2]

Barragán va començar el projecte a l'Institut Ivrea d'Interacció i Disseny. Després el projecte va passar a ser desenvolupat a l'Escola d'Arquitectura i Disseny de la universitat de Los Andes de Bogotà.

Wiring està basat en el Processing, un projecte de codi obert iniciat per Casey Reas i Benjamin Fry, tots dos anteriors participants del Grup d'Estètica i Computació al Mit Media Lab. La documentació ha sigut creada atentament, tenint presents dissenyadors i artistes. Hi ha una comunicació on els experts, els desenvolupadors de nivell intermedi i els principiants de tot el món comparteixen idees, coneixement i experiències personals. Wiring permet escriure el codi per tal de controlar dispositius connectats a plaques electròniques, permetent així crear tot tipus d'objectes interactius o espais.

La idea és escriure unes poques línies de codi, connectar un parell de components al maquinari de Wiring i observar com una llum s'encén quan una persona s'apropa, escriure unes quantes línies més, afegir un altre sensor i veure com aquesta llum canvia quan la quantitat de llum de l'habitació disminueix, Aquest procés és anomenat sketching amb maquinari; i permet explorar una gran quantitat d'idees molt ràpid, seleccionar les més interessants, refinar-les i produir prototips.

Referències[modifica]

  1. Hoffman, Jon. Mastering Arduino: A project-based approach to electronics, circuits, and programming (en anglès). Packt Publishing Ltd, 2018-09-28, p. 8. ISBN 978-1-78883-162-8. 
  2. Karen, Aune; Augusto, Peña Iguavita, César; Andrés, García La Rota; Santiago, Rueda Fajardo. Espacios tecnoestéticos de ficción (en castellà). Ediciones Uniandes-Universidad de los Andes, 2020-05-01, p. 152. ISBN 978-958-774-869-7.