Wookiee

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els wookiees són una raça de la sèrie de pel·lícules de la Guerra de les Galàxies, encara que la seva primera aparició es troba en forma de cita a la pel·lícula THX 1138. El wookiee més famós és Chewbacca, company d' Han solo. Altres wookiees coneguts són Lowbacca, Tyvokka, Zaalbar, Chuundar, Attichitcuk, Tarfful, Mallatobuck, Lumpawarrump, Chalmun, Snoova i Hanharr.

Característiques[modifica | modifica el codi]

Els wookies tenen una alçada de més de dos metres i gran quantitat de pelatge que cobreix el seu cos per complet. Són una espècie senzilla, però força familiaritzada amb la tecnologia. Hàbils guerrers i mecànics prefereixen portar una vida simple al costat de les seves famílies, encara que això no els impedeix de tenir una fluida relació amb els sistemes veïns així com participar a diversos fòrums diplomàtics. Nadius del planeta Kashyyyk, estan representats al Senat Galàctic pel diplomàtic Yarua.

Context[modifica | modifica el codi]

Durant les Guerres Clon es va lliurar la batalla de Kashyyyk, en la que un gran nombre de soldats wookiees i part de la població va morir defensant la seva terra i els seus boscos sagrats. Cada soldat wookiee que va lluitar contra els droides de batalla de la Confederació de Sistemes Independents, va ser honrat i reverenciat. Amb l'adveniment de l'Imperi va ser decretada la llei marcial en el seu món i van ser esclavitzats.