Xabec

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
xabecs d'Antoni Barceló lluitant contra galiots corsaris algerians. 1738
xabec.
Pla vèlic d'una polacra-xabec.

El xabec és una embarcació de vela triangular, amb la qual també es podia navegar, encara que de forma auxiliar, amb rems.

Xabec Algerià[modifica | modifica el codi]

Sorgeix al segle XV i va ser adoptat pels corsaris algerians i tunisians en les seves incursions contra les costes i la navegació cristiana a la Mediterrània. Inicialment el xabec barbaresc era propulsat per veles i rems, tot i que la vela és el sistema preferit de navegació, emprant els rems només per complexes maniobres.

A finals del segle XVII els corsaris magrebins modifiquen l'estructura del xabec suprimint els rems donant lloc a un vaixell de casc allargat, fàcil per elaborar difícils maniobres i de poc calat, amb tres pals que duien com aparell veles triangulars. El més característic era la inclinació cap endavant del pal de trinquet.

La seva velocitat, unida a l'artilleria que van començar a muntar al segle XVII, ho feien temible. L'artilleria solia ser d'uns 20 canons en una bateria descoberta sobre la coberta. Durant els segles XVI, XVII i XVIII, els corsaris algerians i tunisians realitzaven freqüents incursions contra les costes espanyoles de la Mediterrània, sembrant el terror entre les poblacions costaneres.

Xabec Espanyol[modifica | modifica el codi]

Construït a Cartagena el (1750) un bon exemple de xabec espanyol seria el Gitano . Va ser Antoni Barceló qui va ordenar la classificació dels xabecs.

Aquests es distingien en:

Grans, de 680 tones, i armament de 38 canons.

Mitjans, de 420 tones, i un armament similar, per a operacions especials. D'aquest tipus es van construir 4 (San Fulgencio, Murciano, Sant Ramon i Sant Leandro)

Petits, d'unes 275 tones i 20 canons, destinades a guardacostes i vigilància costanera.

Xabec-Polacra[modifica | modifica el codi]

A més del xabec clàssic, els espanyols i francesos modifiquen l'estructura d'aquest i creen, a mitjan segle XVIII, l'anomenada Polacra-xabec. La diferència fonamental amb el xabec era l'aparell. En lloc de les veles triangulars portaven veles quadrades en els pals major i trinquet. Estaven dotats d'una bateria d'artilleria que oscil·lava entre 16 i 24 canons.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Xabec Modifica l'enllaç a Wikidata