Xanclomys mcgrewi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Xanclomys)
Infotaula d'ésser viuXanclomys mcgrewi Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreMultituberculata
FamíliaNeoplagiaulacidae
GènereXanclomys
EspècieXanclomys mcgrewi Modifica el valor a Wikidata
Rigby, 1980

Xanclomys és un gènere de mamífers al·loteris que visqué durant el Paleocè a Nord-amèrica. Es tracta d'un gènere pertanyent a l'ordre extint dels Multituberculata, dins del subordre Cimolodonta i de la família Neoplagiaulacidae. El gènere Xanclomys, anomenat per JK Rigby en 1980, també és conegut com a Xancolomys. La identificació es basa en una sola espècie, el Xanclomys mcgrewi. Els fòssils d'aquest gènere es van trobar en els estrats de la pedrera Swain a Wyoming (Estats Units). És possible que existeixin altres espècies, encara que no aquesta identificades.

Bibliografia[modifica]

  • Sloan (1981), "Systematics of Paleocene multituberculates from the San Juan Basin, New Mexico", p. 127-160, in Lucas et al (eds), Advances in San Juan Basin paleontology. Universitat de New Mexico Press, Albuquerque.
  • Kielan-Jaworowska Z. & Hurum J.H. (2001), "Phylogeny and Systematics of multituberculate mammals". Paleontology 44, p.389-429.
  • Vianey-Liaud (1986), "Els Multituberculés Thanétiens de France, et leurs rapports avec els Multituberculés Nord-Américains". Palaeontogr. Abt. A: Paläozool. Stratigr. 191 p.85-171, 3 plates