Yafeu Fula

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Yafeu Fula, també conegut com a Yaki Kadafi (9 d'octubre de 1977, Irvington, Nova Jersey, Estats Units - 10 de novembre de 1996) va ser un cantant de Música rap.

Joventut[modifica | modifica el codi]

Yafeu Akiyele Fula va néixer el va ser un raper nord-americà. La seva mare Yassmyn Fula i el seu pare Sekou Odinga eren activistes en aquell temps de l'Organització d'Unitat Afro-Americana, que després acabaria i formarien part del Partit Panteres Negres. Li van donar el nom de Yafeu Fula per portar herència africana, de la qual cosa els seus pares estaven orgullosos. "Yafeo" Té un significat especial en l'idioma de Ghana. Des de molt petit Yak va conviure amb Tupac Shakur, van viure a la mateixa casa i tots dos eren inseparables. Pac sempre ensenyava a Yak coses i es va considerar com el germà gran. Es consideraven com germans encara que no per tenir llaços familiars, sinó germans en esperit, ja que sempre van estar i van créixer junts. 2Pac va fer pensar en ell com el seu germà petit a qui va tractar de protegir. Tupac va tenir una influència formidable i positiva en Yafeu des del dia que va néixer. Es van reunir per primera vegada a finals de 1970 per mitjà dels seus pares que en aquell moment es reunien per una protesta sobre els drets dels afroamericans. Quan tot just tenia 15 anys d'edat, Fula estava integrat a un grup de rap anomenat 'Dramacydal o també coneguts com a "Thoro Headz" o "Young Thugs" el qual es va originar en l'any 1992, quan Katari Cox, Malcolm Greenidge Yafeu Fula molt joves tots tres, van voler conformar un trio.

Dramacydal /Outlawz Immortalz[modifica | modifica el codi]

En aquell temps el grup es conformava únicament per Yafeu (Young Hollywood es feia dir en aquell grup), Katari Cox (K-Dog) i Malcolm Greenidge (Big Malcom). Componien Per aquell temps un que un altre tema sense més reconeixement. El petit grup continu, i després d'un temps Yaki es va trobar amb el seu amic de la infància Mutah Wassin Shabazz Beale el qual no veia fa molt de temps. Beale es va unir a Dramacydal el 1994 sense cap pseudònim, simplement amb el seu primer nom, Mutah. El 1994 la mare de Yak, Yassmyn Fula, va ser qui li parlar a Tupac sobre Mutah Beale de 16 anys d'edat. Dient-li així que Beale quan aproximadament tenia 3 o 4 anys d'edat, va ser testimoni de com assassinaven els seus pares; Tupac es va commoure tant, que va plorar amb la història i va decidir reunir-se amb ell. Des d'aquest llavors Tupac i Beale es van fer amics. Dramacydal va continuar donant així a Yak els seus inicis com a cantant de rap. El 1994 el grup firmà amb Interscope Records la mateixa companyia en la qual estava Pac. Allà Dramacydal llançà diversos temes amb la col·laboració amb 2Pac en algun d'ells. Va començar a ser reconegut i encara més quan van ser estels convidats en l'àlbum que des d'aquell llavors va ser certificat DOBLE PLATINO, parlem de Me Agains The World que va ser gravat en molt poc temps abans que Pac caigués pres. En aquell àlbum van debutar en tres grans temes dels quals són: Me Agains The World, So many tears i Outlaw (Aquesta cançó no té res a veure amb el grup que després es formaria amb aquest mateix nom de Outlawz Immortalz). " El 1995 quan Pac complia condemna per un suposat abús sexual Yafeu el visitava molt a la presó, gairebé que cada dia. Un cop va ser pagada la fiança, Makaveli va sortir lliure de presó, ja tenia al cap formar un grup. Big Malcon, K-Dog i Young Hollywood serien membres. Però Pac va dir que no eren suficients, necessitaven més i és així com li va acordar a Fula, per buscar més membres. Yafeu comentà a Tupac que tenia un amic provinent de Nova Jersey, el seu nom era Bruce Washington; preguntà que si li podia portar amb ell i Pac va estar d'acord. Un cop el va conèixer es va adonar del seu estil per rapejar i Pac ho va acceptar. Després Mopreme Shakur i Tyruss Hime (Big Syke) es van unir al grup. Així va ser confirmat el grup per aquell temps, Més tard Donna Hunter i Rufus Cooper s'unirien també (això tan bon punt Syke i Mopreme abandonessin el grup).

Mort[modifica | modifica el codi]

Yak retorn a Nova Jersey amb Hussein després que Pac havia mort, va comentar a la seva mare que volia reprendre els seus estudis però no hi havia temps de planejar res, ja que hi havia una gran tristesa i dolor per la mort del seu germanastre i encara guardaven dol per ell. Yafeu va quedar devastat després del que li va passar a qui considerava com el seu gran germà. Pac va morir i Outlawz semblava que s'hagués enfonsat. Tant Pac com Yaasmyn Fula (després que Pac morís) havien advertit Outlawz no signar amb Death Row Records, després de la mort de Pac, ells van fer cas i no escoltar el que els havia dit i van signar amb el segell. El 5 de novembre de 1996 va ser llançat l'àlbum: The Don Killuminati The 7 Day Theory de Pac gairebé dos mesos després de la seva mort, la qual cosa no va ser un àlbum pòstum, ja que va ser acabat abans de morir. Yak col·laborà en Just Like Dady i el gran tema de Hail mary un gran clàssic. Així que Kadafi va arribar a veure i escoltar el treball en el qual havia col·laborat amb Pac estant en vida, perquè 5 dies després; el dia 10 de novembre de 1996 a Orange (Nova Jersey) el jove germà i amic de llarga vida de Tupac, Yafeu Akiyele Fula va morir tràgicament amb tan sol 19 anys d'edat.

El 10 de novembre de 1996, a gairebé exactament dos mesos de la mort de Tupac, va ser assassinat Kadafi. La policia el va trobar mort en un passadís d'apartament a les 03:48 Se sap qui va ser el causant de la seva mort, encara que el motiu no és clar.[cal citació]

Discografia[modifica | modifica el codi]

Son Rize Vol.1, àlbum pòstum del jove artista. Es diu que tenia pensat fer Son Rize Vol. 2 però no ho va poder aconseguir per la seva mort.

 1. Spirit of an Outlaw
 2. Thug Seed (feat. E.D.I.)
 3. Jawz Tight (OG Cypher) (feat. 2Pac, Outlawz & Boot Camp Clik)
 4. Run All Out (feat. 2Pac)
 5. Killing Fields (feat. 2Pac, E.D.I. & Kastro)
 6. They Don't Give a Fuck (feat. 2Pac & Hussein Fatal)
 7. Freestyle Part 1
 8. First 2 Bomb (Remix) (feat. E.D.I. & Hussein Fatal)
 9. Addicted to the Streets (feat. E.D.I. & Kastrо)
 10. Get Worried (feat. 2Pac)
 11. Still On
 12. Secretz Rearranged (feat. Outlawz)
 13. Introduced 2 the Game (feat. E.D.I. & Kastro)
 14. Fresh Like Celery (feat. Hussein Fatal)
 15. Where Will I Be (feat. 2Pac, E.D.I. & Kastro)
 16. Home Late (feat. 2Pac)
 17. Who Believes (feat. 2Pac & Hussein Fatal)
 18. Jesus Waz Black
 19. Fresh Like Part 2 (feat. Hussein Fatal)
 20. Dr. Mutulu Shakur (feat. Dr. Mutulu Shakur & E.D.I.)
 21. Neva Can Say (feat. E.D.I., Kastro & Young Noble)
 22. Unborn Letters (feat. 2Pac, Rizz & The Kidz)

Referències[modifica | modifica el codi]

1. 2pacmakaveli.es 2. Documentals Tupac Shakur