Yonge Street

Infotaula de vial urbàYonge Street
Yonge Street Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipuscarrer Modifica el valor a Wikidata
EpònimSir George Yonge, 5th Baronet (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Situació
Entitat territorial administrativaToronto (Canadà) Modifica el valor a Wikidata
Dimensions
Llargària86 km Modifica el valor a Wikidata
Construcció
Creació1794 Modifica el valor a Wikidata
Map
 43° 40′ 13″ N, 79° 23′ 12″ O / 43.67026°N,79.38677°O / 43.67026; -79.38677
Inscripció a la Yonge-Dundas Square.
Yonge Street

Yonge Street és una de les principals artèries viàries a Toronto, Ontario, Canadà, i els seus suburbis del nord. És esmentada al Guinness World Records dels Rècords com el carrer més llarg del món, amb 1.896 km (el riu Tajo té 1.006 km de llarg),[1] i és un lloc històric nacional. [2]

Yonge Street és fonamental en la planificació i el disseny de la ciutat de Toronto i de la província d'Ontario. A sota d'ella, funciona la primera línia de metro que va existir al Canadà. Aquest carrer serveix de línia divisòria entre les regions est i oest de les carreteres est-oest de Toronto i la Regió de York.

En Yonge Street s'ubiquen moltes de les atraccions de Toronto, incloent-hi obres de teatre, el Centre Eaton, Yonge-Dundas Square, l'Hoquei Hall of Fame, les oficines del diari Toronto Star, etc. La línia Yonge del metro de Toronto circula sota d'aquest carrer i continua entre King Street i Finch Avenue. La línia Viva Blue BRT circula al llarg de Yonge des Finch fins a la terminal d'autobusos de Newmarket.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Yonge Street