ZDF

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióZDF
(de) Zweites Deutsches Fernsehen Modifica el valor a Wikidata

LemaMit dem Zweiten sieht man besser. Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtZDF Modifica el valor a Wikidata
Tipuscanal generalista
radiodifusió pública Alemanya
cadena de televisió Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1r abril 1963
Esdeveniment significatiu
12 febrer 2010-televisió d'alta definició Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deComité Consultiu Internacional de Radiocomunicació Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Gestor/operadorZweites Deutsches Fernsehen Modifica el valor a Wikidata
Executiu en capNorbert Himmler Modifica el valor a Wikidata
Gerent/directorNorbert Himmler Modifica el valor a Wikidata
Format per
Altres

Lloc webzdf.de Modifica el valor a Wikidata
IMDB: co1024374 Twitter (X): zdf LinkedIn: zdf Musicbrainz: 9c3807b0-d979-488a-ac4a-7f86498859b9 GitHub: zdf-opensource Modifica el valor a Wikidata
Seu central de la ZDF a la ciutat de Mainz

La ZDF (acrònim de Zweites Deutsches Fernsehen, en català, Segona televisió alemanya), és un canal de televisió públic alemany amb seu a Magúncia. La regeix una agència sense ànim de lucre establerta conjuntament pels estats federals alemanys (Länder). És membre actiu de la Unió Europea de Radiodifusió.

Història[modifica]

La característica principal d'aquest canal és que, a diferència d'ARD, la ZDF té un únic senyal per a tot el país. La ZDF va començar les seves emissions l'1 d'abril de 1963, i la seva cobertura el dia inaugural va ser del 60% (cobertura que, posteriorment, es va anar augmentant). L'any 1974, la ZDF va traslladar la seva seu general a Mainz-Lerchenberg després d'estar situada breument a Wiesbaden.

El director de la ZDF (Intendant) és escollit pel Consell de Televisió de la ZDF, i la seva composició es basa al voltant dels "grups rellevants de la societat civil" que es nombren als estatuts de la ZDF.

Canals[modifica]

La ZDF s'encarrega d'altres canals (a part del del mateix nom):

Finançament[modifica]

La ZDF es finança mitjançant un impost radiofònic que cobra la GEZ ("Gebühreneinzugszentrale", oficina principal de taxes). Avui en dia els alemanys han de pagar 17,98 € mensuals per a la ràdio i la televisió, dels quals el 27% es destina exclusivament a la ZDF. El pressupost de la ZDF és de 2000 milions d'euros (l'any 2009).

La publicitat de la ZDF està restringida per la legislació alemanya. Per això no hi ha publicitat a partir de les vuit de la tarda ni durant els diumenges o festius. A més, els talls publicitaris són de només 3 minuts i poques vegades interrompen els programes.

Enllaços externs[modifica]