Zona Rural Nord-oest de Vitòria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaZona Rural Nord-oest de Vitòria

Localització
Map
 42° 54′ N, 2° 42′ O / 42.9°N,2.7°O / 42.9; -2.7
EstatEspanya
Comunitat autònomaPaís Basc
ProvínciaÀlaba
Quadrilles alabesesQuadrilla de Vitòria
MunicipiVitòria Modifica el valor a Wikidata

La Zona Rural Nord-oest de Vitòria (en basc Ipar-mendebaldeko Nekazaritza Eremua) és l'agrupació de consells rurals de Vitòria que hi ha al nord i al nord-est de la ciutat. La població d'aquesta àrea de la ciutat l'any 2005 era de 1.490 habitants, i té una extensió aproximada de 102 quilòmetres quadrats. Els 23 concejos i 2 barris que integren aquesta zona són:

A més, hi hem de sumar 2 barris que no formen part dels consells:

Alguns d'aquests pobles pertanyen des de fa molt de temps a la jurisdicció de Vitòria, ja que van ser cedits pel rei Alfons XI a Vitoria-Gasteiz a mitjan segle xiv. És el cas d'Amárita, Crispijana, Gamarra Mayor, Gamarra Menor, Gobeo, Miñano Mayor, Miñano Menor i Retana.

La resta de pobles de la zona van ser independents fins a la integració al municipi de Vitoria-Gasteiz als anys 70. Abans de la seva absorció, formaren els municipis de Mendoza (format per Mendoza i Estarroa); Los Huetos (Compost per Otobarren, Otogoien i Martioda) i Foronda (format per Aztegieta, Foronda, Andetxa, Artaza de Foronda, Arangiz, Mandoia, Mendiguren, Gereña, Lopidana, Lermanda, Ullivarri-Viña i Ihurre).

En aquesta zona hi ha l'Aeroport de Foronda i el parc tecnològic d'Àlaba.

Enllaços externs[modifica]