Zoo de Sofia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióZoo de Sofia

La gàbia dels ocells i l'estany dels pelicans
Dades
Tipuszoològic
jardí públic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1 de maig de 1888
Activitat
Superfície230.000m²
Governança corporativa
Seu 

Lloc webhttp://www.sofiazoo.com

El Zoo de Sofia, a la capital de Bulgària, es va fundar per Reial Decret l'1 de maig de 1888, i és el jardí zoològic més gran i antic de Bulgària. Té una àrea de 230.000 i al març del 2006 acollia 1.113 animals representant 244 espècies.

Història[modifica]

Inicialment, el zoo estava ubicat al parc de l'antic palau reial, essent-ne la principal atracció un voltor negre caçat a Bulgària i exposat en una gàbia al jardí. Més tard, es van afegir faisans i cérvols a la col·lecció, però com que les exposicions i instal·lacions del moment no eren adequades per a acomodar un parell d'ossos bruns, el tsar Ferran I de Bulgària va cedir al zoo de Sofia primer part de les terres de l'antic jardí botànic i posteriorment altres terrenys als afores de la ciutat.

L'exposició d'animals del zoo de Sofia va anar creixent constantment, augmentant tant les espècies locals com les estrangeres. La més notable fou un parell de lleons el 1892, els quals van instal·lar-se en un estable i un cadell de lleó va néixer aquell mateix any. Entre 1893 i 1895, es van construir noves gàbies i edificis per acomodar totes les col·leccions d'ocells i mamífers, que augmentaven constantment, i també un edifici de pedra sòlida de tres habitacions al darrere del terreny dissenyat per a ser habitat per ossos (1894), una bassa on vivien alguns pelicans rosats, un edifici per a acomodar faisans i un altre per a àguiles (1895).

El zoo de Sofia va ser traslladat de l'antiga ubicació cap a un nou emplaçament al sud del centre de Sofia el 1984.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Zoo de Sofia