Stephen Woolley

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaStephen Woolley

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement3 setembre 1956 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Londres Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióproductor de cinema, director de cinema, productor Modifica el valor a Wikidata
Activitat1980 Modifica el valor a Wikidata –
Família
ParellaElizabeth Karlsen Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0941262 Allocine: 43029 Allmovie: p117326 TCM: 209371 Metacritic: person/stephen-woolley TMDB.org: 9021 Modifica el valor a Wikidata

Stephen Woolley (3 de setembre de 1956 a Londres) és un productor de cinema i director anglès. És més conegut pel seu treball amb el director Neil Jordan, d'on ha sortit un cert nombre de pel·lícules aclamades per la crítica, incloent-hi l'Oscar per “Joc de llàgrimes”.

Després de programar cinema a Islington, Londres, i gestionar la Scala Cinema, Woolley es va incorporar al Palace Video a principis dels anys 1980 per distribuir el tipus de cinema de culte i pel·lícules d'art internacionals que havien estat el cor dels seus programes de cinema. Un primer èxit va ser la distribució de les pel·lícules de David Lynch. La companyia llavors es va dedicar a la distribució de cinema, convertint-se en Palace Pictures; i a la producció el 1984, amb molts projectes als quals dona suport Canal 4. Els seus èxits com a productor inclouen En companyia de llops, Mona Lisa, i Joc de llàgrimes (nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula), i Entrevista amb el vampir, totes dirigides per Neil Jordan. També va ajudar a consolidar-se als directors Michael Caton-Jones i Richard Stanley. Woolley es va associar amb Miramax, que distribuïa un cert nombre de pel·lícules de Palace als Estats Units.

Woolley havia establert la seva reputació amb una sèrie de produccions de pressupost baix però d'alt valor artístic, i va començar a desenvolupar projectes més ambiciosos. El 1992, Palace Pictures es van arruïnar. Des de llavors, Woolley s'ha concentrat a produir les pel·lícules de Jordan en associació amb els estudis de Hollywood. Assegurant un acord amb la Warner Bros. després de l'èxit de recaptació d'Entrevista amb el vampir, Woolley podia finançar el controvertit drama històric Michael Collins. El seu propi debut com a director, la pel·lícula de 2005 Stoned, va ser un biopic de Brian Jones.

Nominacions[modifica]

Filmografia[modifica]

Com a productor
Com a director
Com a actor