Álvaro de Mezquita

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaÁlvaro de Mezquita
Biografia
Naixementsegle XV Modifica el valor a Wikidata
Portugal (Portugal) Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióexplorador, mariner Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Comandant de (OBSOLET)San Antonio (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Álvaro de Mesquita (també anomenat Álvaro de Mesquita) era un navegant portuguès parent d'Hernando de Magallanes.[1]

Va participar com a supernumerari en la primera expedició de circumnavegació del globus, on va assumir la capitania del vaixell San Antonio,[2] fins que va ser deposat pel motí de l'any 1520 liderat per Esteban Gómez, que va fer retornar la nau a Espanya.[3] En el trajecte de retorn, el San Antonio hauria albirat les illes Malvines, que van ser batejades com a illes de San Antón en honor del vaixell. Aquesta hipòtesi s'ha vist recolzada per l'abundant cartografia europea del segle XVI que assenyala a les illes amb les grafies progressivament deformades de San Antón, S. Antón, S.Antón, Santón, Sansón i Sant són, i per les recerques del destacat historiador uruguaià Rolando Laguarda Trías, qui va trobar documentació a la Biblioteca Nacional de París que narra els fets amb testimonis directes del albirament.

Referències[modifica]

  1. Baeza, José. Hernando de Magallanes: el famoso navegante del siglo XVI : su vida y hechos relatados a los niños (en castellà). Editorial MAXTOR, 2018, p. 148. ISBN 978-84-9001-576-6. 
  2. Mazón, Tomás. Elcano, viaje a la historia. Edición V Centenario (en castellà). Encuentro, 2022-03-04. ISBN 978-84-1339-431-2. 
  3. Revista de la Junta de Estudios Históricos de Santa Fe (en castellà). La Junta, 1943, p. 15.