Cristina Castaño Gómez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Cristina Castaño)
Infotaula de personaCristina Castaño Gómez

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(es) Cristina Castaño Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement30 octubre 1978 Modifica el valor a Wikidata (45 anys)
Vilalba (Lugo) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeDaniel Muriel (2015-2016)
GermansNacho Castaño Gómez Modifica el valor a Wikidata
ParentsPepe Domingo Castaño (oncle) Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0144519 TMDB.org: 1405734
Instagram: cristinacastano_oficial Modifica el valor a Wikidata

Cristina Castaño Gómez (Vilalba, 30 d'octubre de 1978) és una actriu gallega. Un dels seus papers més coneguts és el de Judith Becker a la sèrie de televisió La que se avecina de Telecinco.

Biografia[modifica]

Els seus primers treballs van tenir lloc a la televisió autonòmica gallega, sent des d'un principi molt coneguda en aquesta comunitat gràcies al seu paper en la sèrie Pratos combinados, en què encarnava a "Paula Barreiro". El salt a nivell nacional el va donar l'any 2000, quan es va incorporar al repartiment de la sèrie juvenil Al salir de clase, on va romandre fins a l'any 2002.

En el mateix any 2000 va participar també en el muntatge teatral de l'obra Las manzanas del viernes, dirigida per Francisco Marsó i escrita per Antonio Gala, en la qual va compartir cartell amb Concha Velasco. En els escenaris se l'ha pogut veure, a partir de llavors, amb obres com Fashion Feeling Music, Fama, el musical, i fins i tot amb alguns clàssics, com Tartufo.

A la televisió ha intervingut en capítols de sèries tan famoses com 7 vidas o Hospital central. L'any 2005 va tornar a la televisió gallega, amb la sèrie 4º sen ascensor, que narra les aventures i desventures d'uns joves estudiants que comparteixen pis. L'any 2007 es va incorporar a l'equip de Herederos, interpretant el personatge de Rocío Urquijo, i l'any 2008 va començar a donar vida a "Sara Ruiz", la jove forense de la sèrie El comisario, sèrie en la qual va romandre fins al següent any.

La seva popularitat ha augmentat enormement a partir de la seva incorporació a la sèrie La que se avecina, en la qual fa el paper de Judith Becker, una jove psicòloga que viu a la comunitat de veïns de "Mirador de Montepinar". Pel que fa al cinema, ha participat en alguns curtmetratges, com Alzheimer, No tocar, Lengua de gato, Sin plomo o En el apartamento. Ha participat fins ara en pocs llargmetratges, entre els quals hi ha XXL, dirigida per Julio Sánchez Valdés, o Días azules, de Miguel Santesmases.

L'actriu ha provat també sort en la cançó, arribant a actuar en alguns concerts en directe amb Carlos Núñez. A més, cal destacar que va ser la representant espanyola, l'any 2001, al Festival Internacional de la Cançó de Vinya del Mar. Ha guanyat el Premi del Jurat del Festival de Cans (un festival de curtmetratges que té lloc a Galícia) pel seu paper en el curtmetratge Senchumbo. Ha aconseguit també el Premi del Públic TV a la millor actriu de repartiment per la seva intervenció a La que se avecina.

Filmografia[modifica]

Teatre[modifica]

  • Las manzanas del viernes (1999-2000)
  • Fashion feeling music (2002)
  • Fama, el musical (2006-2008)
  • Tartufo (2011)
  • La llamada (2013)

Televisió[modifica]

Premis i nominacions[modifica]

Any Premi Categoria Títol Resultat
2005 Premis Mestre Mateo Millor interpretació femenina 4º sen ascensor Nominada
2007 Festival de Cans Premi del jurat: Millor actriu Sen chumbo Guanyadora
2009 I Premis del Públic TV[1] Millor actriu invitada Herederos Nominada
2010 II Premis del Públic TV[2] Millor actriu de repartiment de comèdia La que se avecina Guanyadora
2011 III Premis del Públic TV[3] Millor actriu de repartiment de comèdia La que se avecina Guanyadora
2012 IV Premis del Públic TV[4] Millor actriu de repartiment de comèdia La que se avecina Nominada
2012 I Premis Zapping Magazine[5] Millor actriu secundària La que se avecina Guanyadora

Referències[modifica]

  1. «Lista de nominados» (en castellà). El rincón de Lalo, 21-09-2009. [Consulta: 20 novembre 2016].
  2. «Ganadores Premios del Público TV 2009-10» (en castellà). premiosdelpublicotv. [Consulta: 1r febrer 2014].
  3. «Lista de nominados en los Premios del Público TV 2010-11» (en castellà). premiosdelpublicotv. [Consulta: 1r febrer 2014].
  4. «Nominados y ganadores Premios del Público TV 2011-12» (en castellà). premiosdelpublicotv. [Consulta: 1r febrer 2014].
  5. «“Zapping awards”, los premios donde tu tienes el mando.» (en castellà). zappingmagazine. [Consulta: 1r febrer 2014].