Símbols de Porqueres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Escut de Porqueres)
Símbols oficials de Porqueres
Escut de PorqueresEscut de Porqueres
Infotaula de banderaBandera de Porqueres

L'escut oficial de Porqueres, Pla de l'Estany) té el següent blasonament:

Escut caironat: faixat d'argent i de gules de 6 peces; ressaltant sobre el tot un castell de sinople obert somat d'un bàcul d'abat d'atzur posat en pal. Per timbre una corona mural de poble.[1]

Va ser aprovat el 14 de juliol de 1983 i publicat al DOGC el 2 de setembre del mateix any amb el número 360.

Heràldica[modifica]

El faixat d'argent i de gules són les armes dels Porqueres - Santa Pau, senyors del castell del poble, també representat a l'escut. El castell fou venut al monestir de Banyoles el 1251, i això és simbolitzat pel bàcul d'abat.

Bandera[modifica]

La bandera oficial de Porqueres[2] és d'origen heràldic i té la següent descripció: Bandera apaïsada de proporcions dos d'alt per tres de llarg, faixada amb tres franges blanques i tres vermelles d'igual amplada, amb el castell verd de l'escut, d'altura 1/3 de l'alçària del drap, al centre i per sobre de totes les faixes, excepte la de dalt; damunt d'aquesta primera faixa i de la següent vermella, el bàcul blau sobre la torre més alta del castell i fins a la distància d'1/8 de l'extrem superior.

Referències[modifica]

  1. «DECRET 334/1983, de 14 de juliol, pel qual s'autoritza l'Ajuntament de Porqueres per adoptar el seu escut heràldic municipal.» (PDF). DOGC núm. 360. Generalitat de Catalunya, 02-09-1983. [Consulta: 30 novembre 2009].
  2. «ANUNCI relatiu a l'aprovació de la bandera municipal de Porqueres.» (pdf). DOGC num. 1524, 29-11-1991. [Consulta: 4 desembre 2009].

Vegeu també[modifica]