Fitxer:Manuscrit de la cançó de Santa Fe.jpg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fitxer original(1.358 × 1.788 píxels, mida del fitxer: 326 Ko, tipus MIME: image/jpeg)

Descripció a Commons

Resum

Descripció
Occitan : Cançon de Santa Fe. "L"
Català: Detall d'una pàgina d'un manuscrit de la cançó de santa fe, exposat al públic a l'abadia de Conca, on sembla que es va escriure i era habitualment cantada i ballada la cançó. Malgrat que avui ens pugui semblar un tipus d'escriptura molt elaborada, per l'època (final del segle XI) eren una mena d'apunts o notes ràpides. No estava feta amb la cura amb que és fèien els manuscrits que pretenien ser de valor o per a ésser exposats i una prova n'és aquesta "L" majúscula, a la qual falta pintar l'interior de l'angle. Al contrari, Robert Lafont hi veu clarament un instrument pràctic. Ocupa 36 pàgines presentades en parells en 19 pergamins, utilitzats en recto per a evitar els efectes de transparència. Cada pàgina comença amb una lletra majúscula elaborada. Cada vers comença amb una majúscula normal i acaba amb un punt. La cançó va ser trobada amb el manuscrit d'un ofici de misa dedicat a Santa Fe i un "versus" sobre Maria Magdalena. La cançó es ballava en "tresca" fora de les misses ordinàries. L'original està escrit en estil carolí tardí, propi del segle XI ide transició entre l'estil carolí (segle IX) i el gòtic (segle XII).
Data
Font Treball propi
Autor Slastic

Llicència

Public domain Jo, el titular del copyright d'aquesta obra, l'allibero al domini públic. Això s'aplica a tot el món.
En alguns països això pot no ser legalment possible, en tal cas:
Jo faig concessió a tothom del dret d'usar aquesta obra per a qualsevol propòsit, sense cap condició llevat d'aquelles requerides per la llei.

Llegendes

Afegeix una explicació d'una línia del que representa aquest fitxer

Elements representats en aquest fitxer

representa l'entitat

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual17:58, 11 feb 2011Miniatura per a la versió del 17:58, 11 feb 20111.358 × 1.788 (326 Ko)Slastic{{Information |Description ={{oc|1=Cançon de Santa Fe. "L"}} {{ca|1=Detall d'una pàgina d'un manuscrit de la cançó de santa fe, exposat al públic a l'abadia de Conca, on sembla que es va escriure i era habitualment cantada i ballada la cançó. Ma

La pàgina següent utilitza aquest fitxer:

Metadades