Pernins

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Perninae)
Infotaula d'ésser viuPernins
Perninae Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdreAccipitriformes
FamíliaAccipitridae
SubfamíliaPerninae Modifica el valor a Wikidata
Blyth, 1851

Els pernins (Perninae) són una subfamília d'ocells rapinyaires de la familia dels accipítrids (Accipitridae), que inclouen una sèrie d'espècies d'ales amples de mida mitjana. Es tracta d'ocells de climes més càlids, tot i que les espècies del gènere Pernis (aligot vesper europeu i aligot vesper oriental) tenen una distribució més extensa.

Algunes de les espècies d'aquest grup mengen principalment insectes, i els aligots vespers s'han especialitzat en l'alimentació de larves de vespes. Diversos ocells d'aquest grup també prenen rèptils.

Diverses autoritats consideren que la sub-família dels gipetins (Gypaetinae) es troba dins o fins i tot és sinònima de la dels pernins.[1]

Taxonomia[modifica]

Segons la classificació del Congrés Ornitològic Internacional (versió 12.2, 2022), els 9 gèneres que composarien aquesta subfamília contindrien 19 espècies:[2]

Referències[modifica]

  1. (Griffiths et al. 2007, Lerner and Mindell 2005)
  2. «Hoatzin, New World vultures, Secretarybird, raptors» (en anglès). IOC World Bird List Version 12.2. International Ornithologists' Union, juliol 2022. [Consulta: 30 novembre 2022].

Bibliografia[modifica]

Podeu veure l'entrada corresponent a aquest tàxon, clade o naturalista dins el projecte Wikispecies.