Vés al contingut

Safari Park Costablanca

(S'ha redirigit des de: Safari Park Verger)
Infotaula de geografia físicaSafari Park Costablanca
Imatge
TipusSafari park (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativael Verger (la Marina Alta) Modifica el valor a Wikidata
Map
 38° 51′ 31″ N, 0° 01′ 07″ O / 38.85862°N,0.01862°O / 38.85862; -0.01862
Activitat
Creació1977 Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició2010 Modifica el valor a Wikidata

El Safari Park CostaBlanca, també anomenada Safari Park Vergel i que rep el nom popular de Safari parc pels oriünds, era un paratge natural i safari de titularitat privada situada a 2,5 km del Verger direcció Pego. El park sobremira la serra de la Segària al sud i l'autopista AP-7 immediatament a l'est.

La finca es divideix en dues zones, el safari, d'entrada pagant, i el parc, d'entrada gratuïta. El safari conté una gran varietat d'animals i aus d'àfrica, com ara els lleons, tigres[1] i els flamencs, a més d'altres animals exòtics com els manantís. El parc és conformat per dos grans llacs habitats per cignes i ànecs, envoltats d'arbres alts i frondosos. Atraccions com el trenet, que fa la volta al llac major, i l'aviari complementen els serveis més habituals: berenador, restaurant, bar i aparcament.

El Safari Park era una destinació popular per als vergerins, pegolins i altres habitants de la Marina Alta i la Safor que vulguen anar a berenar a la zona de pic-nic o dinar al restaurant, de tal manera que actua com un parc no-oficial per al Verger i Pego. Des del 2008 s'hi celebrava un rastre, o mercadet, cada diumenge, popular entre la comunitat turística. Igualment des del 2008 s'hi feia la Festa de la Cervesa, patrocinada per l'Ajuntament del Verger i el Safari en honor de les festes majors del Verger.

Eln setembre de 2010 el Safari Park va tancar les seues portes indefinidament per motius economics.[2][3]

Referències[modifica]

  1. Robes, Rosa; Navarro, Santiago «Los alemanes muertos por un tigre de Bengala creyeron que estaban fuera del área de peligro» (en castellà). El País, 06-05-1999.
  2. Marín, Julio «Terra Natura despide a 18 empleados fijos con un ERE para 'ajustarse a la demanda actual'» (en castellà). Información, 20-10-2010.
  3. «El Safari Park de Vergel cierra sus puertas tras 33 años» (en castellà). El Mundo, 10-09-2010.

Enllaços externs[modifica]