Everett De Roche

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEverett De Roche
Biografia
Naixement12 juliol 1946 Modifica el valor a Wikidata
comtat de Penobscot (Maine) Modifica el valor a Wikidata
Mort2 abril 2014 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Melbourne (Austràlia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballGuionatge cinematogràfic i interpretació cinematogràfica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióguionista, actor Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm0211193 Allocine: 61208 Allmovie: p87187 TMDB.org: 76942 Modifica el valor a Wikidata

Everett De Roche (comtat de Penobscot, 12 de juliol de 1946 - Melbourne, 2 d'abril de 2014) va ser un guionista americà-australià que va treballar àmpliament a la indústria del cinema i la televisió australiana. Va ser conegut sobretot pel seu treball en el gènere de thriller i terror, amb crèdits com Long Weekend, Patrick i Roadgames.

Carrera[modifica]

De Roche va néixer a Lincoln, Maine i es va traslladar a San Diego amb la seva família quan tenia sis anys. De Roche va emigrar a Austràlia amb la seva dona quan tenia 22 anys el 1968 i originalment va treballar com a periodista per al Queensland Health Education Council.

Volia ser escriptor i va escriure un guió per a Divisió Quatre. Nou mesos més tard va rebre un telegrama que el convidava a escriure per al programa. De 1970 a 1974 va ser escriptor de personal a Crawford Productions treballant principalment en programes policials, després va treballar com a autònom.

A finals dels 70 i principis dels 80 es va establir com el principal guionista de thrillers a Austràlia.[1][2]

Sovint va treballar amb el director Richard Franklin, que va dir d'ell:

« L'Everett és un escriptor molt inspirador... Everett dóna massa de tot i no sempre saps què utilitzar. Comences a editar i acabes amb paraules i línies de diàleg que abans eren escenes. Potser és així com sorgeix aquest problema, tal com ho veieu. Però això només té a veure amb la imaginació extraordinàriament fèrtil d'Everett i la seva velocitat d'escriptura.[3] »

Mort[modifica]

De Roche va tenir càncer durant els últims tres anys de la seva vida i va morir a causa de la malaltia el 2014.[4] Li van sobreviure la seva dona, sis filles i alguns néts.[5]

Crèdits seleccionats[modifica]

Televisió[modifica]

Premis[modifica]

El 2014, Everett DeRoche va ser guardonat pòstumament amb el premi Dorothy Crawford per la seva contribució excepcional a la professió. Durant la seva carrera també va rebre nominacions a dos AFI Awards; un per al Millor guió adaptat per Razorback i un per al Millor guió original per Patrick. A nivell internacional, però, va obtenir el Premi al millor guió al XIII Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror per Harlequin.[6]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]