Discussió:Barcelona

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Comentaris[modifica]

És curiós que la web en anglès és més extensa que en català.el comentari anterior sense signar és fet per Peer (disc.contr.) 21:44, 7 gen 2009 (CET)[respon]
Si el Parc Güell és al 'casc antic', tots plegats som toreros...
Cal tenir enllassos tan especifics per cada barri ? p.ex., Esquerra/Dreta de l'Eixample, quan fins i tot Eixample encara es buit...
A part, cal anar amb compte amb els noms, segur que hi ha noms de barri semblants a d'altres llocs. millor Eixample de Barcelona, etc.

Nom de Barcelona[modifica]

El nom de Barcelona no està tan clar com diu aquí. Segons el nomenclàtor català diu que és un nom d'origen ibèric: [1](enllaç petat, ara és [2]) La llegenda diu per cert, que provè de "Barca nona", la novena de les barques que viatjaven amb l'Hèrcules quan va venir a la península, que es va extraviar i quan la van trobar ja havia montat la ciutat. Llull 15:33 5 jun, 2004 (UTC)

El nom de Barcelona és d'origen cartaginés, tot i que no estic segur si era en honor d'Amílcar Barca o son fill, Aníbal. Es va fundar després de Cartagena ( Cartago Nova), en la creació d'un relativament fugaç imperi.-Crístian-83.42.92.7 18:17, 22 oct 2006 (UTC)
Això és una altra llegenda però recordo que ho vaig mirar al nomenclàtor de Catalunya i deien que ve de l'ibèric. 80.39.240.40 18:20, 22 oct 2006 (UTC)
He pitjat a l'enllaç del Viccionari i allà posa l'escriptura en ibèric i tot. 80.39.240.40 18:23, 22 oct 2006 (UTC)

La taula solapa[modifica]

Alerta amb la taula de la ciutatm que s'esta solapant amb les lletres, alguna manera d'arreglar-ho?

Jo ho veig perfecte (Mozilla Firefox 1.0)
Jo ara també, sempre amb Firefox 1.0, ja passa això :P

Barcino[modifica]

L'enllaç Barcino torna a dirigir cap a Barcelona. Es podria indicar al començament de Barcino que és el nom romà de Barcelona i llavors fer l'article o eliminar el vincle des de Barcelona, no té gaire sentit un autoenllaç d'aquesta manera.--barcelona 10:13 24 abr, 2005 (UTC)


Barcino es el nom que s'usa fins al 1700 en l'acunyació, precisament aquí a la Viquipedia hi ha una foto d'uns Croats (de moneda) que surt escrit el nom de Barcino i datat de l'any 1700 http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Croat_revers.jpg 01:17, 8 nov 2006 Usuari:RocKcs --- El nom de Barcino pateix variació al llarg del temps i ja en període d'ocupació musulmana de Barcelona s'emplea el terme Barkiluna. Posteriorment, a partir de la conquesta franca, s'empra la versió Barchinona (pronunciat "barkinona"), com apareix extensament en la documentació medieval de la qual en deriva el gentilici "barchinonensis" (de Barcelona), títol que per cert ostentaran els comtes de Barcelona durant tota l'Edat Mitjana ("Comites Barchinonesis" comte de Barcelona; "Comes Barchinonae" Comte de Barcelona; "Comitatus Barchinonensis" Comtat de Barcelona; etc). el comentari anterior sense signar és fet per Hrothgar82 (disc.contr.) 12:42, 3 nov 2019

@Hrothgar82: Pots visitar l'article Bàrcino si creus que pots ampliar-ne la informació. --Yuanga (disc.) 15:58, 3 nov 2019 (CET)[respon]

Passeig de Gràcia[modifica]

Algu pot relegir aquesta pagina http://fr.wikipedia.org/wiki/Passeig_de_Gr%C3%A0cia ? Es la versio francesa del viki, pero ara hem acabat la traduccio de la pagina catalana i voldriem donar mes informacions sobre alguns llocs de BCN. Si podeu completar les vostres pagines seria el mes facil per nosaltres :) (Perdona'm per el meu català ja que soc de Perpinyà) 129.185.75.10

Noves aportacions a l'article[modifica]

He estat mirant les últimes aportacions a aquest article i no s'entenen gens. Sembla ser una traducció literal d'anglès o que el que ho ha escrit no ha estat molt atent. A veure si algú ho pot rectificar. --Makinal 09:50 21 set, 2005 (UTC)

Contribució de la quinzena[modifica]

A veure si ara que és contribució de la quinzena, creix l'article. Suggerències: política, economia, relacions amb altres indrets, paper dins de Catalunya, festes--barcelona 17:03, 25 nov 2005 (UTC)

Tu mateixa pots ampliar el que vulguis si trobes que l'article està mancat en algun aspecte. Rata de Biblioteca 17:06, 25 nov 2005 (UTC)

Referències[modifica]

Ja vam discutir de la ridiculesa que suposa citar a cada article d'un municipi català que pertany a Catalunya i a tal província quan amb la comarca ja n'hi ha prou com per què un catalanoparlant se situï. Més ridícul es fa encara dir a tots i cada un dels municipis que és espanyol o europeu. Llull · (vostè dirà) 10:03, 2 abr 2006 (UTC)

Ridícul? Per què? Es absolut corrent en una enciclopèdia dir a cual estat una ciutat està situada. Almenys en las viquipèdies alemanyes i anglèses, tant las ciutats alemanyes o anglèses com las ciutats estrangeres. Així sembla com una enciclopèdia catalanista, no catalana? No ho entenc... --Jurgensen 11:57, 2 abr 2006 (UTC)
És una enciclopèdia per a catalanoparlants, un catalanooparlant sap on és una població catalanopallant amb només el nom de la comarca, sap on és una població espanyola amb el nom de la província, sap on és una província amb el nom de la comunitat autònoma. En aquests casos no hi ha necessitat d'especificar comarca-província-comunitat autònoma-estat independent-península-continent-planeta, per què amb el primer terme ja n'hi ha prou, és el més concret i ja fa servei. Ja es posarà l'estat quan es parli d'una ciutat "alemanya", per què llavors sí que caldrà especificar-ho. El nacionalisme no hi té res a veure, sinó el fet de saber-se adaptar al públic potencial. D'aquesta manera es pot posar que de:Bezirk Neukölln és un barri de Berlín sense haver d'especificar que aquest és a Alemanya (quin germanòfon no sap on és Berlín?)Llull · (vostè dirà) 13:02, 2 abr 2006 (UTC)
Per cert, no me recordat de preguntar on dimonis és el catalanisme en demanar que als mil municipis catalans no hi posi un a un que són un municipi de Catalunya havent-hi prou en indicar la comarca. Llull · (vostè dirà) 13:05, 2 abr 2006 (UTC)

torno a una edició posterior d'en Llull perquè ara s'ha perdut part de la informació de localització geogràfica (física). Espero no contradir la sensata actitud mostrada a la discussió de l'article

Home, és que també trobo un disbarat posar a tots i cada un dels municipis de Catalunya que aquest es troba al nord-est de la Península Ibèrica. Llull · (vostè dirà) 10:15, 2 abr 2006 (UTC)
A més, a sota ja explica la situació geogràfica precisa (tocant al mar entre dos rius), que és el que hi ha d'haver i no una cosa tan generalista. Només li falta afegir que la Península Ibèria és a l'oest d'Europa. Llull · (vostè dirà) 10:17, 2 abr 2006 (UTC)
Cert, perdó, badada meva. Però el que passa és que ara el primer paràgraf no té sentit:

Barcelona és la ciutat s'hi troben les seus de les institucions d'autogovern més importants de Catalunya: la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya. També és capital de la comarca del Barcelonès i de la província de Barcelona.

"Barcelona és la ciutat s'hi troben" no és la cosa més ortodoxa del món.--Ensopegador 10:25, 2 abr 2006 (UTC)
He reordenat el 1r paràgraf, a veure si així sona millor. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 10:35, 2 abr 2006 (UTC)
M'hi sobra l'"Ací" (el "s'hi" ja diu "on"), però altrament perfecte. Aviam què en diu el Llull.--Ensopegador 10:44, 2 abr 2006 (UTC)

Algun voluntari?...[modifica]

Hola a tots. He fet dos articles en la Wikipedia en castellà: Àrea metropolitana de Barcelona i Región urbana de Barcelona. M'agradaria traduir-los a la viquipedia en català, però els meus coneixements de la llengua, desgraciadament, no m'ho permet. Algun voluntari per a fer-lo?. Podria adaptar-se a voluntat ;-). Gràcies. Capra 15:50, 12 nov 2006 (UTC)


Us heu fixat, nois, que les pàgines de Barcelona en anglès i en castellà semblen estar monopolitzades per algun castellanoparlant (que no déu viure aqui) i que molts noms dels barris, i fins i tot els d'algunes institucions, estan traduïdes al castellà? Hi ha noms que virtualment no existeixen ("los nueve barrios", "Mozos de escuadra"), i, fins i tot ténen la pàgina en castellà bloquejada, de manera que no es pot editar. Ningú hi fa res? Qui té el control de la pàgina de Barcelona? Ningú d'aqui?? Fem-hi alguna cosa!! (Vaja, em vaig oblidar de firmar)maqroll 12:33, 12 febr 2007 (CET)

Totalment d'acord, a més hi ha cosses més grosses en noms de pobles i altres punts geogràfics de tot catalunya. Poder administradors de la nostra viquipèdia tindrien que parlar amb els administradors de la castellana. --Baggio (missatges) 13:49, 9 febr 2007 (CET)
Això no és una qüestió dels administradors sinó del la comunitat. Per altra banda, a en: no veig això que dius.--SMP​·d​·+ 17:01, 9 febr 2007 (CET)

Eh, ¡Un momento! sin generalizar!, que yo soy Castellano-Leonés y muy español, y escribo y digo los nombres oficiales, y cuando hablo de Aran, no digo Valle de Arán, ¡digo Vall d´Aran! (por poner un ejemplo), y como con cualquier otra lengua de la Nación Española un nombre escrito en catalá es un nombre tan escrito en español como si estuviera escrito en castellano, galego o llïones.

Y de hecho, según el diccionario Panhispánico de Dudas de la Real Academia de la Lengua Española:

"es preceptivo usar el topónimo catalán como único nombre oficial aprobado por las Cortes españolas"

Barcelona en anglès i castellà[modifica]

Coño, lo que hace la vikipedia!! Por eso poneis Terol en vez de Teruel!

http://ca.wikipedia.org/wiki/Terol el comentari anterior sense signar és fet per 81.61.184.13 (disc.contr.) 20:35, 1 set 2014 (CEST) Discussió fora de lloc. --gerardduenasparlem-ne 20:42, 1 set 2014 (CEST)[respon]

Ardena?[modifica]

Suposo que va ser fet per a evitar una pàgina orfe però, a qui preu? En el mig de l'apartat d'història hi ha aquest (mini)paràgraf:

«Diversos pergamins medievals del segle x, parlen d'Ardena, una població situada a l'actual Avinguda Diagonal de Barcelona, entre Les Corts i Sarrià.»

Trobo que no aporta cap informació interessant a l'article. A part, diria que normalment si el poble aquest estava a Sarrià o a les Corts, hauria d'estar citat com a molt, en la història d'aquests pobles, no a la de Barcelona, no? Vull dir, a la història de Barcelona no es parla dels pobles de Sant Andreu o Sant Martí fins que no hi foren incorporats. Aleshores, què hi pinta Ardena?

Si en uns dies ningú no hi diu res, esborraré aquest paràgraf. --83.34.178.127 20:36, 21 abr 2007 (CEST) Siusplau revisin quin emperador va donar l'ordre d'enmuratllar Barcelona al S II, doncs no pot ser Claudi el qual visqé al Segle primer (Yeletsky)[respon]

incompleto[modifica]

este articulo de barcelona aparte de errores ,esta parcialmente inclompleto,un ejemplo es española digan lo que digan ;),ademas le faltan articulos de interes general

altura[modifica]

algú sap quin és el criteri per fixar l'altura de la ciutat en 12 m????el comentari anterior sense signar és fet per 83.33.84.34 (disc.contr.) 18:22, 14 oct 2007 (CEST)[respon]

Com no sigui la porta de l'ajuntament... El mont Tàber, que està una mica més amunt, fa 16,9 m.--Pere prlpz 19:51, 16 oct 2007 (CEST)[respon]

Bé, canviem d'una vegada l'absurda altura de 12 metres? Proposo posar-hi: "Altura: Des del nivell del mar fins als 512 metres." Així queda clar que és una gran ciutat variada en relleu. O és massa llarg? En tot cas, si ningú hi diu res, canviaré jo mateix(o qui pugui) els dotze metres per lo proposat anteriorment. el comentari anterior sense signar és fet per 88.26.104.150 (disc.contr.) 01:15, 26 abr 2008 (CEST)[respon]

Historial d'agregacions[modifica]

No acabo d'entendre l'historial d'agregacions. Sarrià no es va incorporar a Barcelona el 1930 sinó el 1921, i diria que Vallbona no es va incorporar a Barcelona el 1787 sinó que es devia incorporar a Horta, que part de Santa Creu d'Olorda no es devia incorporar a Barcelona el 1920 sinó força abans a Sarrià o Vallvidrera, i que Vallvidrera ja s'havia incorporat a Sarrià quan es va incorporar a Barcelona. A més, no queda clar si les xifres de la taula d'evolució demogràfica inclouen o no la població dels agregats per les dates anteriors a l'agregació.--Pere prlpz 18:42, 16 oct 2007 (CEST)[respon]

Les dades són del Centre d'Estudis Demogràfics, apartat "Banc de dades", "Dades històriques", "Evolució i continuïtat de la població dels municipis 1497-2002" (cal registrar-se). Els anys són del cens, per tant és possible que una incorporació del 1921 no surti fins al cens del 1930. Sobre Santa Creu d'Olorda tens raó que es va incorporar prèviament, en el cens del 1920, a Sarrià (és un fitxer excel amb claus i codis que no són d'interpretació immediata). Sobre Vallbona i Vallvidrera no diu res abans de la incorporació a Barcelona. Les dades estan homogeneïtzades segons els municipis actuals, per tant les sèries històriques incorporen els antics municipis. --V.Riullop (parlem-ne) 19:08, 16 oct 2007 (CEST)[respon]

Quería comentaros que en artículos como los de las ciudades Burgos o Segovia se menciona que "es una ciutat espanyola", y en otros como Barcelona o Sevilla ese dato se omite. Así que mi consejo sería homogeneizarlo todo con el mismo tipo de entrada ("O todos moros o todos cristianos" XD)el comentari anterior sense signar és fet per 81.44.20.222 (disc.contr.) 02:44, 22 oct 2007 (CEST)[respon]

altura[modifica]

Perquè ha d'aparèixer només una part de Barcelona a la foto principal, algú en té alguna en que apareixi tota la ciutat?el comentari anterior sense signar és fet per 81.32.193.25 (disc.contr.) 19:21, 29 oct 2007 (CET)[respon]

Canviar el nom d'un barri del recuadre blau[modifica]

Algú sap com canviar Putget i Farró per Putget-Farró? Sembla una tonteria, però de la manera com està ara, et surt l'article del sub-barri del Putget, i hauria de sortir l'article del barri Putget-Farró.el comentari anterior sense signar és fet per Farronenc (disc.contr.) 21:10, 5 gen 2008 (CET)[respon]

L'enllaç és a la plantilla {{Districtes i barris de Barcelona}}, però abans s'hauria de clarificar quin és el nom correcte segons el que dic a Discussió:Putget - Farró. --V.Riullop (parlem-ne) 21:17, 5 gen 2008 (CET)[respon]
Perdona, he vist k en Farronenc ho demanava i ho he canviat sense veure la discussió que has iniciat sobre el nom correcte. --Schizodelight (discussió) 21:18, 5 gen 2008 (CET)[respon]

Llistes d'agermanaments[modifica]

He canviat el format de les llistes d'agermanaments per diverses raons:

  1. En català la identificació del municipi va entre parèntesis, no separat amb una coma com fan en anglès.
  2. L'ús abusiu de negretes no és neutral. Què es destaca i què no? El llibre d'estil recomana un ús restringit de les negretes per identificar el nom o noms de l'article a la introducció.
  3. Els enllaços interns no s'han de posar a totes les paraules, en tot cas el primer cop que apareixen i només quan són parts importants del text. No cal enllaçar França o 2006 repetidament a totes les llistes.
  4. Les banderetes són una càrrega innecessària d'imatges. L'article ja té prou imatges i les banderetes no aporten res, només color. A més, parlant d'agermanaments entre ciutats no són les banderes municipals, encara que també serien innecessàries. --V.Riullop (parlem-ne) 12:13, 21 abr 2008 (CEST)[respon]

Peu de foto equivocat[modifica]

Fitxer:Calle Balmes.jpg

Aquesta foto no pot ser del 1920 com diu el peu perquè el tren de Sarrià, que passa per aquí sota, no va ser soterrat fins al 1929. A més, el cotxe i l'autobús tampoc em semblen dels anys 20 sinó d'unes quantes dècades més tard. Si no podem precisar més, crec que la foto sense data no aporta gran cosa i proposo treure-la.--Pere prlpz (discussió) 15:56, 6 ago 2008 (CEST)]][respon]

La foto és molt dubtosa. Jo diria que és dels anys 50 o segurament 60. --V.Riullop (parlem-ne) 16:11, 6 ago 2008 (CEST)[respon]
Pel model d'autocar em decanto pels 60.--Lohen11 (discussió) 16:45, 6 ago 2008 (CEST)[respon]

Web oficial[modifica]

La web oficial de Barcelona no és http://www.bcn.cat? Ho dic perquè a Enllaços externs ho posa amb el .cat i en l'infotaula ho posa amb el .es, malgrat que des d'on sempre he entrat i la que promociona l'ajuntament és bcn.cat.

Que algú ho canvie. Gràcies de bestreta. --AguaitantPV (Discussió) 01:56, 15 set 2008 (CEST)[respon]

Fet Fet! --Lohen11 (discussió) 10:18, 14 set 2008 (CEST)[respon]

Articles relacionats[modifica]

A la categoria:Barcelona i les seves subcategories hi ha uns centenars d'articles. S'hauria de definir un criteri per triar els que es posen a la llista d'articles relacionats.--Pere prlpz (discussió) 12:25, 11 nov 2008 (CET)[respon]

Avalaució[modifica]

Us sembla que es pot presentar per a ser avaluat?--Peer (discussió) 07:22, 4 gen 2009 (CET)[respon]

A mi em semblaria bé. Crec que és un article molt important de la Viqui catalana.--Aljullu {disc. - correu} 21:31, 7 gen 2009 (CET)[respon]

Eliminar la llista d'hotels[modifica]

D'acord amb el comentari d'Amador a l'avaluació crec que cal treure la llista d'hotels.--Peer (discussió) 20:20, 7 març 2009 (CET)[respon]

Com hi ha acord (vegeu també l'avaluació), he tret la llista d'hotels i l'he traslladada a un article propi.--Peer (discussió) 09:49, 2 abr 2009 (CEST)[respon]

Districtes i barris[modifica]

Crec que s'hauria de reordenar unca mica la secció Districtes i barris, algunes coses que crec que s'haurien de canviar són:

  1. "Barcelona està dividida en deu districtes (s'enumeren els barris oficials i alguns no reconeguts oficialment):" Jo canviaria lo de barris oficials per barris administratius, a la pàgina de l'ajuntament quan parla d'un barri "administratiu" a vegades menciona sectors o barris per tant no és que no siguin oficials ja que l'ajuntament els reconeix com a tal i crec que té un llistat de tots els barris inclos els no oficials per oficialitzar els noms.
  2. Potser caldria retirar els barris no administratius i mencionar-los en els articles del barri on es troben inclosos o crear un llistat de barris inclosos en altres barris administratius.
  3. I es podria discutir si anomenar tots els barris o simplement anomenar els districtes, vaig crear l'article districtes de Barcelona on apareixen els districtes i els seus barris, que en penseu?

--Vinals (Vine i xerrem) 00:30, 21 juny 2009 (CEST)[respon]

El que dius al punt tres em sembla bona idea, tenint l'article que vas crear crec que ja no és necessari tenir tota la llista de barris a l'article principal de Barcelona. El meu suport.--Aljullu {disc. - correu} 14:30, 23 juny 2009 (CEST)[respon]
Doncs si ningú hi està en contra retiro el llistat de barris, però abans una pregunta, perquè els noms dels districtes duen una plantilla de color? Al menys jo els vec tots del mateix color, hi fan alguna cosa? --Vinals (Vine i xerrem) 16:14, 24 juny 2009 (CEST)[respon]
Jo crec que es podria treure.--Aljullu {disc. - correu} 09:43, 25 juny 2009 (CEST)[respon]
Com que ningú diu res en contra ho retiro. --Vinals (Vine i xerrem) 13:37, 25 juny 2009 (CEST)[respon]

Llengua[modifica]

Abans de donar-li la distinció, algú va revisar la llengua de l'article? – Leptictidium (auderiense) 20:06, 22 gen 2010 (CET)[respon]

Barcelona[modifica]

Hi, do you know when it was named "Barcelona" please ? was it when Charlemagne created the County of Barcelona maybe ? (before him the city was under the Moslem and had a different name). Thanks. Olecrab (disc.) 20:14, 23 maig 2010 (CEST)[respon]

Només 4 imatges de la Sagrada Família a la galeria d'imatges?[modifica]

Com és que només hi ha 4 fotos de la Sagrada Família a la galeria d'imatges? N'hi podria haver ben bé 8 o 10, i fer-ne un buc de fotos be maco... Va, no fotem. Amb una, i un ellaç corresponent ja n'hi ha prou. Recordo que es tracta de l'article de Barcelona, no de la Sagrada Família. Barcelona és molt més que simplificar-ho amb quatre fotos maques de l'obra mestre de Gaudí. Espero que es trïi la foto més maca o més adient, i que se'n retirin tres. --Catalaalatac (Parlem-ne) 17:52, 15 des 2010 (CET)[respon]

Límits municipals[modifica]

La ciutat de Barcelona té com a límits la serralada Litoral, el riu Besòs, el mar Mediterrani i el riu Llobregat, i no la muntanya de Montjuïc com diu el principi de l'article. La Zona Franca també forma part del terme municipal barceloní. --Larepública (disc.) 19:15, 6 juny 2011 (CEST)[respon]

The Earth Angels[modifica]

Aquest grup The Earth Angels apareix mencionat a l'article com un referent internacional de la ciutat. Els desconec jo o és autobombo? --Kippelboy (disc.) 16:34, 21 feb 2012 (CET)[respon]

Completament d'acord. La referència no era una font gaire fiable i té tota la pinta d'autobombo.--Pere prlpz (disc.) 16:48, 21 feb 2012 (CET)[respon]

Reutilització de material[modifica]

No arxiveu aquesta nota

--Davidpar (disc.) 15:25, 13 gen 2013 (CET)[respon]

Cuadre initial (regidors)[modifica]

No veig com he de canviar les dades sobre la quantitat de regidors en el quadre de dalt, encara no es va actualitzar. Algú ho pot fer? Gracies... Criostóir (disc.) 00:13, 30 gen 2013 (CET)[respon]

El quadre el tens a Plantilla:Barcelona.
Aprofito per proposar que la infotaula se substitueixi a la pàgina, com fem amb la resta de municipis del món, per evitar complicar-los la vida als col·laboradors.--Pere prlpz (disc.) 00:28, 30 gen 2013 (CET)[respon]
Tens idea de per què és va fer amb plantilla si només s'havia de fer servir un cop ?. Ho dic per assegurar que no hi ha un motiu esotèric què ens sobrepassi !!. A banda d'això, per mi ho pots canviar quan vulguis. Salut, Pere !--amador (disc.) 06:35, 30 gen 2013 (CET)[respon]
Sembla que molt al principi es feia així. Girona està igual. Alguns cops que ha sortit el tema alguns companys diuen que és millor per als novells no trobar-se el codi de la infotaula en editar l'article, però ningú no diu perquè ho fem d'una manera en aquestes poques ciutats i d'una altra en els centenars de milers d'articles que tenen infotaula. A més, aquí tenim l'exemple d'un usuari confós precisament per aquest sistema.--Pere prlpz (disc.) 10:01, 30 gen 2013 (CET)[respon]

Sorry, I cannot speak Catalan, so I hope someone here will be able to understand me. I think the way the articles are manipulated in the Catalan Wikipedia is completely shameful. I think it's fair to say it should be mentioned somewhere in the main text that Barcelona is a Spanish city. That's why I added this to the following sentence, but it was deleted by someone who said it was unnecessary: "És la segonda ciutat en població i pes econòmic D'ESPANYA I de la península ibèrica". Well, I must say this detail is absolutely necessary. Let me tell you why: if Barcelona is the second largest city in the Iberian Peninsula, the first one could be Portuguese, but it's Madrid, which is in Spain. That's why it must be specified that Barcelona is the second largest city in Spain. Anyway, do whatever you want. My regards

I haven't been, but, I believe if you want to change something, why don't you ask us? Portugal is in Iberian Peninsula, so I don't understand what's the problem. Madrid the first, Barcelona the second. Regards. --Bcnart (disc.) 23:08, 22 jul 2013 (CEST)[respon]

The problem's both Madrid and Barcelona are in Spain, not in Portugal. And Barcelona's not just the second largest city in the Iberian Peninsula, but the second largest city in Spain. That means the first largest city in Iberia (Madrid) is Spanish as well. I only think that you should specify that, as it is specified in any other languages Wikipedias. It's a must. Regards. el comentari anterior sense signar és fet per 93.156.232.173 (disc.contr.) 23:37, 22 jul 2013 (CEST) el comentari anterior sense signar és fet per 93.156.232.173 (disc.contr.) 23:38, 22 jul 2013 (CEST)[respon]

Sol·licitud de modificació protegida 30-09-2013[modifica]

{{modificació protegida}} Barcelona és una ciutat d'Espanya. Concretament la segona mes important. el comentari anterior sense signar és fet per 84.127.17.172 (disc.contr.) 21:30, 10 gen 2014 (CET)[respon]


CharOskar (disc.) 16:51, 30 set 2013 (CEST)[respon]

Gràcies per l'aportació.--Arnaugir (discussió) 19:31, 30 set 2013 (CEST)[respon]

Sol·licitud de modificació protegida 15-01-2014[modifica]

{{modificació protegida}} Ens agradaria afegir a l'apartat Museus la Fundació Vila Casas amb el Museu de Can Framis. Adjunto fotografia

Can Framis 2

Moltes gràcies Joanrague (disc.) 09:57, 15 gen 2014 (CET)[respon]

Aquest ja és un article molt llarg en el que caldria simplificar coses, no afegir-ne més. No hi cap tot i cal seleccionar allò més rellevant. Però es pot desenvolupar més en altres articles complementaris, per exemple sobre els museus de Barcelona. --V.Riullop (parlem-ne) 23:44, 13 feb 2014 (CET)[respon]
L'Amador em comenta que aquesta una de les millors col·leccions d'art contemporani de la ciutat i en canvi tenim el "museu eròtic". Responc aquí i notifico Amadalvarez. La sol·licitud estava pendent de fa un mes. Ningú l'ha comentat ni cap administrador n'ha fet res. Jo tampoc m'atreveixo sense tenir clar si hi ha consens. Un article de més de 100KB caldria dividir-lo en subarticles, no és fàcil sintetitzar allò que és més rellevant i cal fugir d'incloure-hi llistes. Desconec quins són els museus més rellevants o com es pot descriure un resum de forma neutral. La secció sobre museus necessitaria alguna referència sobre qui ha seleccionat els més destacats i limitar-se a la descripció d'aquests. Com dic, potser és millor fer un article nou sobre l'oferta museística de Barcelona i treure d'aquí el que no sigui rellevant, més que incloure'n d'altres. O com alternativa més senzilla, una llista. --V.Riullop (parlem-ne) 14:47, 14 feb 2014 (CET)[respon]

Fauna Barcelona[modifica]

Crec que seria interessant posar quina és la fauna que hi ha a la ciutat. A part de coloms, gavines, pardals, gossos i gats, no és extrany veure a la zona urbana cotorres argentines (els lloros verds), garçes, falcons, corbs, ànecs, oques, alguna àliga, etc. i senglars, guineus, esquirols a Collserola. I crec que si anéssim afegint acabaríem amb una vintena d'animals bastants comuns als parcs i als mateixos carrers de la ciutat. Tampoc sé si és massa oportú posar-ho a la pàgina de la ciutat, però crec que dona més encant a la ciutat i als que hi vivim.el comentari anterior sense signar és fet per 79.157.252.246 (disc.contr.)

És un tema interessant que ha rebut prou cobertura, i hi ha llibres suficients per fer-ne un article, ja sigui només sobre la fauna o combinant el tema amb els aspectes naturals de Barcelona. El que no sé és quin resum d'aquest article es podria posar a l'article de la ciutat, ni a quina secció de l'article hauria de ser. Si t'interessa el tema, ja començaria per l'article específic.--Pere prlpz (disc.) 18:06, 20 abr 2014 (CEST)[respon]

Nova edició a l'introducció[modifica]

Hola. L'altre dia l'editor Fobos92 va fer una edició, en la que afegia Espanya quan es diu que és "la segona ciutat en població i pes econòmic d'Espanya i de la península Ibèirca". Arnaugir ho va desfer sense donar explicacions, i Fobos ho va tornar a posar. Després ho va llevar Amadalvarez dient que al ser la segon de la península també ho seria d'Espanya. Jo no havia vist les edicions anteriots (mea culpa al no revisar l'historial, tan sols havia mirat la llista de seguiment), i ho vaig tornar a posar donat que ser la segons ciutat de la península no vol dir que siga la segona d'Espanya. Podria ser la primera d'Espanya i segon de la península, o la segon de la península i la tercera d'Espanya, per posar exemples. Després Xamil ho ha tornat a llevar dient que era redundant, i ho vaig desfer perquè ja havia demostrat que redundant no era. Ho va tornar a desfer i com que ja s'han fet massa reversions, i com bé recomana Xamil, millor plantejar ací el tema. La pregunta és, per què penseu que s'ha de desfer eixa edició de Fobos92 si és una informació no redundant i important (bé, crec que se la segona ciutat del país ho és)? Salut. I disculpeu les reversions, no havia vist que venia d'abans. --Millars (disc.) 18:00, 1 jul 2014 (CEST)[respon]

No veig necessari fer aquest canvi, ni cal mencionar això al primer paràgraf de l'article. Tothom sap on és Barcelona, i el nostre marc de referència és el país, no l'estat.--LaCera25 (disc.) 12:11, 2 jul 2014 (CEST)[respon]
No has entés el que dic. No és questió de dir on és, sino de dir que és la segon ciutat del país. Ser la segona ciutat del país o de l'Estat, com vulgues dir-ho, és rellevant. I dir que és la segon de la península no és equivalent, així doncs són dues informacions diferents i complementaries. Quin problema hi ha en afegir eixa informació? No fa que la intro resulte massa llarga, aleshores, no entenc el problema. --Millars (disc.) 18:33, 2 jul 2014 (CEST)[respon]
Barcelona no és la segona ciutat del país, és la primera per població! En tot cas, no s'aporten arguments nous que ho facin necessari, i de fet l'article València no diu pas que aquesta sigui la segona ciutat per població del país (bé, sí, en la plantilla al peu de pàgina), de manera que tampoc és cap problema. --Panotxa (disc.) 18:41, 2 jul 2014 (CEST)[respon]
Panotxa, pareix mentida. València no és la segona, o és la primera si consideres el País Valencià o és la tercera si consideres Espanya, però la segona... Barcelona és la segona ciutat per població d'Espanya, no la primera (i jo quan parlava de país em referia a Espanya). Que u considere el país Catalunya o Espanya és secundari. La questió és que és la segona d'Espanya i és un fet rellevant. Aleshores, llevem que és la segon ciutat de la península? Els mateixos arguments per a llevar un serien vàlids per a llevar l'altre. --Millars (disc.) 19:54, 2 jul 2014 (CEST) PS Per cert, com a curiositat, eixa dada, que és la segona ciutat d'Espanya apareix a les primeres línies dels articles de Barcelona en les Wikipedies en: es, en, ast, fr, de, gl, an, it, la, pt, ext, nl, oc, ie, vec, ru, pms, etc. etc. etc. (pare que no acabe) Si no fora important no crec que totes (o quasi totes les Viquipèdies ho posaren). --Millars (disc.) 20:15, 2 jul 2014 (CEST)[respon]
Centrem-nos en l'important, que és que no aportes cap argument nou a la discussió, la resta no toca aquí. --Panotxa (disc.) 21:19, 2 jul 2014 (CEST)[respon]
Com a referència i dada per la reflexió aporto «Barcelona». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., que té un estil força diferent a molts articles de les viquipèdies. Que és a Catalunya, els Països Catalans i l'estat espanyol no s'hi esmenta fins a la tercera secció.--Pere prlpz (disc.) 22:45, 2 jul 2014 (CEST)[respon]

Bé, són dues visions, la de la resta de Viquipèdies, i la de la GEC. Totes dues possibles i bones. Jo només dic que crec que es pot quedar l'edició, però no se si val la pena gastar més temps. Però de fet, quan la GEC situa en context geogràfic la ciutat indica

« La ciutat de Barcelona (1.605.602 h [2006]; barcelonins) és capital del Principat de Catalunya i de la comunitat autònoma de Catalunya, centre del Barcelonès, capital de província, seu d’un arquebisbat, el nucli urbà més important dels Països Catalans des del punt de vista demogràfic (un 17% de la població total), econòmic, polític i cultural i el segon de l’Estat espanyol »

és a dir, l'afirmació en discussió surt al mateix moment que diu que és la capital de Catalunya o la principal ciutat dels PPCC, podem dir que la GEC sí indica que és una afirmació important, al situar-la al mateix nivell. Una altra cosa és que la GEC indique tot això més endavant.

Panotxa, dius que no aporte res nou, com que no? et dic que dir que ser la segona de la península no vol dir ser la segona d'Espanya, i això ningú ho ha rebatit, per això el posar eixa afirmació aporta informació important a l'introducció de l'article, i posa en context l'article per fer vore l'importància de la ciutat a l'Estat espanyol. Be, pot ser no et sembla important, però això ja no és per falta d'arguments, sino per vore les coses d'una forma diferent. I el cas de la GEC ja és algo nou, al igual que la comparativa amb altres idiomes. Salut. --Millars (disc.) 23:01, 2 jul 2014 (CEST)[respon]

A mi em sembla rellevant la informació que Barcelona és la primera ciutat per població del país, prou per a que consti al primer paràgraf de la introducció. En canvi no em sembla rellevant al mateix nivell la informació que sigui la segona ciutat per població de l'estat. Crec que és més adient buscar àmbits més extensos, com de fet ja fa l'article, que situa la comparació primer amb la península ibèrica, i a continuació amb la Unió Europea, al segon paràgraf. Així que l'actual redacció em sembla bé i estic en contra del canvi proposat.--Xamil (disc.) 23:30, 2 jul 2014 (CEST)[respon]

Capital per antonomàsia[modifica]

Barcelona no és la capital de Catalunya per antonomàsia, sino perquè ho diu l'Estatut. Tòquio, per exemple, és capital per antonomàsia perquè no és explícit a la constitució japonesa. Per contra, a Catalunya sí existeix aquesta puntualització. Dir que Barcelona és capital per antonomàsia no té massa sentit quan la majoria de capitals son també la ciutat de més pes econòmic i demogràfic del país en qüestió. Proposo eliminar aquesta referència i incloure una menció a l'Estatut.--Ferazuza (disc.) 22:13, 23 feb 2016 (CET)[respon]

Introducció[modifica]

Estaria bé reemplaçar el segon "península ibèrica" per "Espanya". A banda que repetim "península ibèrica" a les dues primeres frases, sembla que tinguem por de posar el nom de l'estat espanyol als articles de la viquipèdia. Cito a Judesba per haver desfet la darrera edició, per espero una participació més gran :) --Yuanga (disc.) 18:43, 22 ago 2019 (CEST)[respon]

Ei, Yuanga! Que no em va saltar l'avís de notificació. No és la primera vegada que em passa, però... O.O
Explicació del tema "península ibèrica" de l'entradeta: el primer és una definició geogràfica, i el segon una qüestió demogràfica/econòmica. Dues referències aportades el 2015, l'una d'Andorra i l'altra de Portugal. Per això vaig recuperar el text original.
Salut! --Judesba (digues...) 12:39, 23 ago 2019 (CEST)[respon]

Barcelona és Espanya[modifica]

Per que s'afavoreix l'opinió dels independentistes en aquesta pàgina? No puc llegir-la en el meu idioma autonòmic per culpa d'uns quants editors. Crec que els usuaris mereixem millors editors. el comentari anterior sense signar és fet per 84.78.243.178 (disc.contr.) 23 ago 2019‎ 00:53 (CEST)

Tens tota la raó i la prova és que fins avui, ningú dels editors ha donat la cara; ni la donaran perquè no tenen arguments.el comentari anterior sense signar és fet per 88.0.108.197 (disc.contr.)
Això no és un fòrum, de manera que les teves opinions sense més no tenen gens d'importància. En qualsevol cas, aquesta mateixa pàgina està plena d'arguments en contra de la vostra posició, llàstima que no els llegixques.--Xamil (disc.) 09:06, 20 maig 2020 (CEST)[respon]
Segons aquest article, Barcelona no pertany a cap país, perquè que jo sàpiga la península ibèrica és un accident geogràfic; i perdó però som dues persones, ¿o és que no saps llegir? I mira que et dic, no és la meva opinió sense més, és el que diu l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la Constitució; és a dir, que les opinions sense més són les vostres. Millor dit, en Yuanga també volia posar Espanya en comptes de península ibèrica; ho acabo de veure.el comentari anterior sense signar és fet per 81.36.194.241 (disc.contr.) 14:10, 31 oct 2020‎

Sol·licitud de modificació protegida 22-06-2021[modifica]

{{modificació protegida}} Hi ha una errada ortogràfica a la secció "Des de la fundació fins al segle XVIII", en el tercer paràgraf on diu "El segle II fou emmurallada..." hauria de dir "Al segle II fou emmurallada..."

185.132.142.12 (discussió) 09:31, 22 juny 2021 (CEST)[respon]

Fet Fet!Leptictidium (digui) 09:41, 22 juny 2021 (CEST)[respon]

Sol·licitud de modificació protegida 22-06-2021[modifica]

{{modificació protegida}} Hi ha una errada ortogràfica a la secció "Del segle xix a inicis del XX", en el primer paràgraf, on diu "La desamortització endegada...va possibilitar la obertura" hauria de dir "La desamortització endegada...va possibilitar l'obertura", amb apòstrof.

185.132.142.12 (discussió) 10:25, 22 juny 2021 (CEST)[respon]

Fet Fet! Fet en dos llocs.--Pere prlpz (disc.) 15:40, 22 juny 2021 (CEST)[respon]

Sol·licitud de modificació protegida 23-05-2023[modifica]

Es menciona com la segona iutat mes poblada de la península ibérica quan, de fet, hi és d'Espanya. Menys política i més realisme. Mercés. 37.223.22.250 (discussió) 00:55, 24 maig 2023 (CEST)[respon]

I quina és la segona ciutat més poblada de la Península Ibèrica, si no és Barcelona? --Amortres (disc.) 06:14, 24 maig 2023 (CEST)[respon]