Usuari:TronaBot/intersecció de categories

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Documentació[modifica]

Intersecció de categories/documentació

Aquesta pàgina està pensada per intersecar categories. Un bot interpretarà les dades que poseu a continuació de <!--interseccions a partir d'ací--> seguint els esquemes descrits a continuació. Aquesta pàgina no correspon a cap Viquiprojecte perquè pot afectar a qualsevol viquiprojecte en curs o ser-ne un independent. Per poder participar-hi s'haurà de tenir els permissos necessaris.

com funciona[modifica]

Quan un article es troba en dues categories es poden intersecar estes per crear-ne una nova més específica. Això reduirà el nombre d'articles en una mateixa categoria.

Bàsicament el funcionament és el següent: un article ubicat en dues categories es pot reubicar en una nova més específica per buidar la que més atapeïda estiga, o ambdues, faciltant-ne el manteniment.

Pel que en un principi comptarem amb una categoria nova per crear, que denominarem categoria destí i dues categories (categories fonts) amb un nombre d'articles coincidents en ambdues. Com que els articles resultants seguiran pertanyent a les seues categories originals, la categoria destí serà una subcategoria de totes dues, pel que en un principi el bot categoritzarà esta nova categoria amb les dues categories font indicades. En un cas determinat, si no es vol que figure alguna de les dues categories font podem prefixar-la amb un punt d'exclamació (!)

També podríem intersecar més d'una categoria, com per exemple categoritzar pel·lícules per any, país i director.

Una possible variant d'esta formalitat pot ser el fet que hi haja una categoria amb un nom erroni. Si es dóna este cas podem estalviar-nos el moure els articles que hi ha a la categoria errònia afegint-la al paràmetre de les categories font, prefixant-li dos punt d'exclamació (!!), indicant així al bot que una vegada s'hagen mogut tots els articles que conté s'elimine esta.

altres aplicacions[modifica]

En principi la categoria destí passarà a ser subcategoria de dues categories fonts pel que no és necessari precisar les supercategories. Si la supercategoria de la categoria destí ha de ser distinta es pot afegir aquest paràmetre en una altra línia, inclús si es necessari podem assenyalar que no es categoritze la categoria destí amb les categories fonts prefixant estes amb un punt d'exclamació.

sinopsi[modifica]

La sintaxi que s'utilitza és la següent:

==x==
*Categoria destí: 
*Categories font:
*Supercategoria: (opcional)
*Altres articles: (opcional)

on x és el número identificatiu del procés.

A *Categoria destí: s'indica el nom de la nova categoria

A *Categories fonts: s'indiquen les categories on es buscaran les coincidències. Cal separar les categories amb un |.

A *Supercategoria: s'indica la categoria o categories on ha de categoritzar-se la categoria destí. Si les categories fonts s'han d'incloure en la categoria destí, no serà necessari especificar la o les supercategories. Este paràmetre s'ha d'especificar quan la supercategoria no coincideix amb les dues categories font , que en este cas hauran de ser prefixades amb un signe d'exlamació !).

A *Altres articles: hi afegirem articles que no figuren a les dues categories font però que també s'hauran d'afegir a la categoria destí. Els articles també se separen mitjançant el signe |.

Interseccions[modifica]

1[modifica]

Fet Fet!

2[modifica]

Fet Fet!

3[modifica]

Fet Fet!


4[modifica]

Fet Fet!

5[modifica]

Fet Fet!

6[modifica]

Fet Fet!

7[modifica]

8[modifica]

9[modifica]