Viquiprojecte:Articles absents

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Viquiprojecte:Articles Absents)
Plantilla:Infotaula esdevenimentArticles absents
Imatge
Tipusviquiprojecte Modifica el valor a Wikidata
Vigènciamarç de 2024 – 
TemaViquipèdia:Articles demanats Modifica el valor a Wikidata
Resultat80 articles creats 80 articles creats
(A 17 maig 2024)

Us donem la benvinguda al Viquiprojecte:Articles absents!

És la continuació del Viquiprojecte:Articles absents/2012 a fi i efecte de crear els articles més importants i amb més enllaços entre viquipèdies que ens falten. A la secció de llistes podreu trobar les llistes en funció dels enllaços interwiki de cada proposta.


Premissa i objectius del viquiprojecte

La idea d'aquest viquiprojecte és molt senzilla. Suposem que algun cop ens hem estat passejant per l'edició de la Viquipèdia en una altra llengua i ens hem adonat que no existia el vincle interlingüístic cap a l'edició en català, però sí per a moltes altres llengües. Per a trobar tots aquests articles hem fet una consulta a Wikidata que busqués tots els articles que tinguessin un determinat nombre d'enllaços (interwiki) però no al català. Aquests articles són en general relativament destacats i, per tant, sembla important, per volum de consultes o interès creuat, que els tinguem també.

En el moment en el qual es va crear el Viquiprojecte:Articles absents, el 2012, la Viquipèdia era la 13a en nombre d'articles. Amb el pas del temps, ara la Viquipèdia es troba en a la 20a posició. Afortunadament, tenim una bona base de viquipedistes!

L'objectiu principal d'aquest projecte, doncs, és assegurar que la Viquipèdia té un article corresponent per a cada article que ja existeix en altres enciclopèdies. En principi, hi haurà articles que tinguin quaranta o més enllaços interlingüístics. Com més baix s'agafi la xifra, més creixerà: és a dir, hi ha molts més articles amb trenta enllaços interlingüístics que no pas articles amb quaranta enllaços interlingüístics. Cal tenir en compte que és més urgent tenir un article amb quaranta enllaços interlingüístics que no pas un que en té deu.


Funcionament

El Viquiprojecte us presenta un grup de llistes en funció de la quantitat d'enllaços per a facilitar-vos la cerca. Dins de cada llista, trobareu el referent en anglès, el nombre d'enllaços que té ara mateix (equivalent als idiomes en què ja està disponible) i la temàtica en la qual s'adscriu. L'ideal seria poder arribar a tenir tots els articles que tinguin 20 enllaços o més, però no hi ha pressa!

Recordeu que el referent en anglès no ha de ser necessàriament el millor si no té prou bibliografia o està desactualtizat. Sigueu crítics: no traduïu a la babalà i per defecte! I si ho feu, proveu d'afegir referències addicionals, fins i tot prioritzant-ne publicacions en català, perquè tingui valor afegit en la nostra llengua respecte de l'anglès. Volem qualitat per davant de tot; no ser pas una còpia i rèplica a partir de mesclums d'altres idiomes.

Aquest viquiprojecte té diverses dificultats: un nombre elevat d'articles, articles amb problemes d'enllaços o que cap altre viquipedista ja l'hagi creat però no quedi actualitzat a la taula. Si hi participeu, proveu de tenir-ho tot el més endreçat i actualitzat possible i evitar possibles malentesos. Un cop en feu un o l'actualitzeu, signeu a la taula corresponent per no fer perdre el temps a d'altres participants comprovant ja està fet i situeu l'article en català a la columna corresponent. No cal actualitzar els enllaços; es fa automàticament via Wikidata.

Les redireccions cap a altres articles, com arreglar enllaços erronis que no eren a la llista... Tot suma! A l'hora de debatre errors o problemes que hi pugui haver amb els enllaços interwiki dels articles, empreu la pàgina de discussió del viquiprojecte o la columna Observacions de la llista.

Llistes

A diferència de les llistes del viquiprojecte de 2012, aquí hi ha llistes en funció dels enllaços interwiki dels articles. Tot i que una gran part dels articles són geogràfics, s'hi s'han afegit més temàtiques per a facilitar que cadascú pugui fer aquells articles que més li interessin. Són les següents:

  • Art
  • Biografies
  • Ciències
    • Biologia
  • Cultura
  • Esport
  • Ideologia
  • Localitats
    • Loc./població
    • Loc./regió(inclou país)
  • Infraestructura
  • Música
  • Religió
  • Tecnologia
  • Vehicles
  • Altres

Poden haver-ne d'altres més concretes.

Llistes Articles creats Enllaços interwiki Observacions
Llista 1
68/101
≥60
Llista 2
6/118
59/55
Llista 3
6/184
54/50 Seria necessària una revisió per a assegurar-nos

que no ens deixem cap article

Llista 4 - 49/xx Llista inacabada
Llista 5 - - Sense llista

Articles fets Articles fets: 80

Taula de consulta actualitzada (17/05/2024).


Participació

Si voleu que més viquipedistes coneguin el viquiprojecte o simplement voleu fer publicitat del viquiprojecte, podeu afegir la plantilla {{VP:ARTABS}} a la vostra pàgina d'usuari!

Aquest viquipedista participa en el viquiprojecte d'Articles Absents! Afegeix-t'hi!



Participants actuals

Afegiu el vostre nom d'usuari aquí si voleu participar en aquest projecte:

  1. Marti.bdb
  2. Medol
  3. CarlesMartin
  4. Leptictidium
  5. Felato
  6. Pallares
  7. Al Lemos
  8. Brunnaiz
  9. Solde
  10. VerusPhoebusApollo
  11. Dramartens
  12. Pcm
  13. Xavier Dengra


Vegeu també