Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
684.395 articles
1.106 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Bach.jpg
Article del dia
Johann Sebastian Bach (Eisenach, Turíngia, Alemanya, 21 de març de 1685Leipzig, Alemanya, 28 de juliol de 1750) fou un organista i compositor alemany de música barroca, membre de la família de músics més extraordinària de la història amb uns 120 músics. La seva fecunda obra es considera com el cim de la música barroca i una de les màximes expressions de la música universal, no tan sols per la seva profunditat intel·lectual, la seva perfecció tècnica i la seva bellesa artística, sinó també per la síntesi dels diversos estils de la seva època, del passat i per la seva incomparable extensió. Bach és la font d'inspiració per als posteriors compositors, des de Wolfgang Amadeus Mozart i Ludwig van Beethoven, passant per Johannes Brahms i Arnold Schönberg fins als nostres temps. - Vegeu informació sobre la imatge

Johann Sebastian Bach

Bach.jpg

Johann Sebastian Bach (Eisenach, Turíngia, Alemanya, 21 de març de 1685Leipzig, Alemanya, 28 de juliol de 1750) fou un organista i compositor alemany de música barroca, membre de la família de músics més extraordinària de la història amb uns 120 músics.

La seva fecunda obra es considera com el cim de la música barroca i una de les màximes expressions de la música universal, no tan sols per la seva profunditat intel·lectual, la seva perfecció tècnica i la seva bellesa artística, sinó també per la síntesi dels diversos estils de la seva època, del passat i per la seva incomparable extensió. Bach és la font d'inspiració per als posteriors compositors, des de Wolfgang Amadeus Mozart i Ludwig van Beethoven, passant per Johannes Brahms i Arnold Schönberg fins als nostres temps.Playa Paraíso, Villajoyosa, España, 2014-07-03, DD 01-02 PAN.JPG
Imatge del dia
Platja del Paradís a la Vila Joiosa (Marina Baixa) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Playa Paraíso, Villajoyosa, España, 2014-07-03, DD 01-02 PAN.JPG

Platja del Paradís a la Vila Joiosa (Marina Baixa)

Wiki-el cami.png
Projecte destacat
Durant tot juliol, augmentem la informació i la visibilitat dels elements patrimonials vinculats amb la ruta de peregrinació del Camí de Sant Jaume. Participa-hi!

Projecte destacat: Wiki Loves Camino

Wiki-el cami.png

Durant tot juliol, augmentem la informació i la visibilitat dels elements patrimonials vinculats amb la ruta de peregrinació del Camí de Sant Jaume. Participa-hi!


21 de juliol

El COI designa Brisbane com a seu dels Jocs Olímpics d'estiu de 2032. Serà la tercera seu australiana després de Melbourne i Sydney.


20 de juliol

El Jurat Nacional d'Eleccions (JNE) del Perú declara oficialment Pedro Castillo nou President de la República del Perú davant les impugnacions de Keiko Fujimori. Prendrà possessió el dia 28.

20 de juliol

El Govern Espanyol aprova l'avantprojecte de llei de memòria democràtica que ha de substituir l'actual Llei de Memòria Històrica del 2007.


11 de juliol

Esclaten protestes antigovernamentals a Cuba.


Brisbane skyline.jpg

Silueta urbana nocturna de Brisbane (juliol del 2021)    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 15 anys
Mor Toni Mestre, periodista valencià (n. 1942).
Avui fa 70 anys
Neix Santiago Calatrava Valls, arquitecte, escultor, enginyer i dibuixant valencià.
Avui fa 200 anys
Avui fa 280 anys
Mor Antonio Vivaldi, compositor i violinista italià (n. 1678).

La Independencia del Perú.jpg

San Martín proclama la independència del Perú.