Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
749.795 articles
1.244 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
L'Uruguai, oficialment la República Oriental de l'Uruguai, és un Estat sobirà d'Amèrica del Sud situat entre el Brasil i l'Argentina. Limita al sud-est amb l'oceà Atlàntic, al nord-est amb l'estat brasiler de Rio Grande do Sul, al nord-oest amb la província argentina d'Entre Ríos i a l'oest amb el Riu de la Plata. Té una superfície d'uns 176.220 km², dels quals el 75% són prats i el 25%, boscos. És el segon estat independent més petit de Sud-amèrica, després de Surinam, i el catorzè més gran d'un total de 36 països i territoris americans. La seva població és d'uns 3.510.386 habitants, i la capital i ciutat més gran és Montevideo. Segons les Nacions Unides és el país de Llatinoamèrica amb el nivell d'alfabetització més alt, i és el tercer país de Llatinoamèrica (després de l'Argentina i de Xile) que té el major Índex de Desenvolupament Humà (IDH). - Vegeu informació sobre la imatge

Uruguai

L'Uruguai, oficialment la República Oriental de l'Uruguai, és un Estat sobirà d'Amèrica del Sud situat entre el Brasil i l'Argentina. Limita al sud-est amb l'oceà Atlàntic, al nord-est amb l'estat brasiler de Rio Grande do Sul, al nord-oest amb la província argentina d'Entre Ríos i a l'oest amb el Riu de la Plata. Té una superfície d'uns 176.220 km², dels quals el 75% són prats i el 25%, boscos. És el segon estat independent més petit de Sud-amèrica, després de Surinam, i el catorzè més gran d'un total de 36 països i territoris americans. La seva població és d'uns 3.510.386 habitants, i la capital i ciutat més gran és Montevideo.

Segons les Nacions Unides és el país de Llatinoamèrica amb el nivell d'alfabetització més alt, i és el tercer país de Llatinoamèrica (després de l'Argentina i de Xile) que té el major Índex de Desenvolupament Humà (IDH).



Imatge del dia
Radiografia de la mà esquerra d'un pacient de 10 anys presentant polidactília - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Radiografia de la mà esquerra d'un pacient de 10 anys presentant polidactília

Projecte destacat
Volem que la Viquipèdia en català estigui al Top4 de les millors enciclopèdies pels 10.000 articles bàsics. Participeu-hi Fins que ho aconseguim!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Els 10.000

Volem que la Viquipèdia en català estigui al Top4 de les millors enciclopèdies pels 10.000 articles bàsics. Participeu-hi Fins que ho aconseguim!
(Informació de la imatge)



19 d'abril

El Raonador del ciutadà considera que els abusos a treballadors peruans migrats a Andorra sota una falsa promesa de feina són «vulneracions dels drets humans» i anuncia que durà el cas a la Fiscalia.


19 d'abril

Apple retira, per imperatiu del govern xinès, els programaris Whatsapp i Threads de la seva plataforma d'aplicatius App Store en aquest estat.


18 d'abril

AENA anuncia que ampliarà, per reclamacions empresarials, l'aeroport de València i també l'aeroport d'Alacant-Elx. Ambdues infraestructures havien registrat xifres de rècord en 2023.


13 d'abril

Després de cent anys d'història, el Museu d'Art Morera estrena seu definitiva a l'Antic Palau de Justícia de Lleida.</noinclude>



Interior de l'aeroport d'Alacant-Elx


Tendències


Avui fa 25 anys
S'estrena el primer capítol de Plats bruts a TV3.
Avui fa 50 anys
Mor Marcel Pagnol, director de cinema i escriptor occità d'expressió francesa (n. 1895).
Avui fa 75 anys
Avui fa 200 anys
Mor Lord Byron, poeta anglès, considerat un dels més versàtils i rellevants del Romanticisme (n. 1788).