Ànec Daffy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeÀnec Daffy
Daffy Duck Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Tipusànec antropomòrfic
personatge animat
personatge de Looney Tunes Modifica el valor a Wikidata
Creat perTex Avery i Robert Clampett Modifica el valor a Wikidata
Data de creació17 abril 1937 Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraLooney Tunes Modifica el valor a Wikidata
Universunivers de Looney Tunes Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 0ae07a44-06ed-4f6a-95ce-6160aaef4ac0 Discogs: 129337 Modifica el valor a Wikidata

L'Ànec Daffy (o Ànec Lluc a Canal 9[1]), conegut en anglès com a Daffy Duck, és un ànec silvestre de dibuixos animats dels estudis Warner Bros. que apareix a les sèries de curts d'animació Looney Tunes i Merrie Melodies, acompanyat sovint d'en Bugs Bunny, Porky, o en menor mesura, amb Yosemite Sam, Elmer Fudd, El gat Silvestre, Taz el demoni de tasmania, Marvin el Marcià, Foghorn Leghorn o Speedy González, però també en solitari.

L'ànec Daffy té un caràcter àvar, malgeniat i xerraire, desenvolupant sovint papers de venedor d'assegurances, heroi intergalàctic o de doble d'en Bugs Bunny, entre d'altres, tot i que sovint els seus plans acaben en fracàs, això no obstant, val a dir que quan fou creat l'any 1937 tenia una personalitat més esbojarrada i sense mal geni, sortint-li tot bé.[2]

En un dibuix d'en Daffy de 1937,[3] comparat amb el d'avui, es pot apreciar que quan el personatge està amb l'Elmer ell és un ànec boig, mentre que quan es troba amb en Bugs, ell és malvat, rondinaire i desafortunat.

Daffy Duck ha aparegut en 129 curtmetratges durant l'època daurada de l'animació americana, sent el tercer personatge dels Looney Tunes amb més aparicions per darrere de Bugs Bunny i Porky.

Referències[modifica]

  1. Avui-05/06/2005-Pàg. 87
  2. Loría Díaz, Eduardo «El Pato Lucas en la revisión por pares». CIENCIA ergo-sum, 27, 1, 2020, pàg. 1. ISSN: 1405-0269.
  3. Darr, Brian. «The Scarlet Pumpernickel and Steal Wool» (en anglès americà). Senses of Cinema, 02-02-2009. [Consulta: 8 octubre 2023].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ànec Daffy