Àrea de Radiodifusió Europea

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Mapa que mostra la Zona de Radiodifusió Europea en vermell

El Àrea de Radiodifusió Europea està definida per la Unió Internacional de Telecomunicacions com:

L'"Àrea de Radiodifusió Europea" està limitada a l'oest pel límit occidental de la Regió 1, a l'est pel meridià 40° Est respecte al de Greenwich i al sud pel paral·lel 30° Nord que inclou la part nord de Aràbia Saudita i la part dels països que voregen amb el mediterrani dins d'aquests límits. Addicionalment, Armènia, Azerbaidjan, Geòrgia i les parts dels territoris de l'Iraq, Jordània, República Àrab Síria, Turquia i Ucraïna, situades fora dels límits a dalt, estan inclosos a l'Àrea de Radiodifusió Europea.[1]

L'Àrea de Radiodifusió Europea inclou territori fora de Europa i exclou territori que és part d'Europa. El Kazakhstan Occidental està parcialment localitzat a Europa, però està fora de l'Àrea de Radiodifusió Europea.

Els límits de l'Àrea de Radiodifusió Europea tenen el seu origen a les regions ateses i unides per cables de telègraf en el segle XIX i principis del XX. L'Àrea de Radiodifusió Europea és part de la definició d'elegibilitat com a membre actiu de la Unió Europea de Radiodifusió i per tant, de la participació al Festival de la Cançó d'Eurovisió.

Llista de països dins de l'Àrea[modifica]

Amb asterisc, Estats parcialment reconeguts.

A més, les següents regions es troben dins de l'Àrea de Radiodifusió Europea, però no són habitualment considerats part de l'àrea perquè no estan reconeguts com a Estat per la majoria dels països. En el seu lloc, els seus drets i deures els exerceix en el seu nom l'Estat del que nominalment en formen part:

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «ITU-R Radio Regulations (2012)» (en anglès). ITU. Arxivat de l'original el 16 d'agost de 2013. [Consulta: 27 maig 2013].