Àrea insular dels Estats Units

Reserves naturals nord-americanes (NWR, Natural Wildlife Reserve) al Pacífic central, entre les illes Hawaii i Samoa.

Una àrea insular és un terme genèric utilitzat per l'administració dels Estats Units per a referir-se als territoris que no formen part de cap dels estats federats.

En general, els habitants de les àrees insulars tenen la ciutadania nord-americana, encara que no paguen impostos federals, no participen en les eleccions presidencials, ni tenen representants al Congrés. Els productes manufacturats en àrees insulars poden portar l'etiqueta « made in the USA ».

Geografia[modifica]

Les illes que es consideren àrees insulars són:

Les illes d'Ultramar Menors són deshabitades, sense una població estable. La resta d'àrees insulars són habitades.

Política[modifica]

Els estatus polítics de les àrees insulars són:

  • Territoris incorporats (on s'aplica la Constitució nord-americana): només ho és l'atol Palmyra. La resta són territoris no incorporats.
  • Territoris organitzats (que disposen d'un govern local): Guam, illes Mariannes Septentrionals, Puerto Rico i les illes Verges Nord-americanes. La resta són territoris no organitzats. La Samoa Nord-americana oficialment és un territori no organitzat, però a la pràctica té un govern autònom sota l'autoritat del Departament de l'Interior.
  • Mancomunitat o commonwealth (territoris organitzats amb acords específics amb el govern federal): les illes Mariannes Septentrionals i Puerto Rico.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Àrea insular dels Estats Units