Àrgeleb II

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula personatgeÀrgeleb II
Tipus home de l'univers Tolkien
Context
Univers legendarium Tolkien
Dades personals
Sexe home
Nacionalitat Arthedain
Família
Pare Àraphor
Fills Àrvegil
Altres
Càrrec rei d'Arthedain
Modifica dades a Wikidata

Àrgeleb II va ser el desè rei d'Arthedain, un dels regnes dels dúnedain del nord de la Terra Mitjana que va sorgir de la divisió d'Àrnor, i que forma part del llegendari de J.R.R. Tolkien.

Era fill i hereu del rei Àraphor d'Arthedain, i heredà el tron a la seva mort el 1589 de la Tercera Edat.

Va prendre el nom del seu besavi Àrgeleb I, que havia estat el primer rei d'Arthedain a morir lluitant contra el regne d'Àngmar.

Però durant el seu regnat a guerra contra Àngmar se li va sumar la Gran Plaga, que va arribar a Eriador des del sud. La major part de la gent de Cardolan va morir, acabant de delmar el regne i fent que deixés d'existir a tots els efectes. El darrer príncep de Cardolan va ser una de les víctimes de la plaga, i va ser enterrat als túmuls on segles més tard quedaria atrapat Frodo Saquet, tal com s'explica a El Senyor dels Anells. A Arthedain, més al nord, els efectes de la plaga van ser menors.

Davant la despoblació que havia sofert la zona de Cardolan, el rei Àrgeleb va concedir una part del territori als hòbbits perquè s'hi establissin, al lloc que amb el temps s'acabaria coneixent com La Comarca.

Àraphor va morir el 1670, i fou succeït pel seu fill Àrvegil


Precedit per:
Àraphor
Rei d'Arthedain
1589 T.E.-1670 T.E.
Succeït per:
Àrvegil