Çò des de Monda

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Çò des de Monda
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XV, XVI
Característiques
Estat d'úsenderrocat o destruït Modifica el valor a Wikidata enderrocat o destruït Modifica el valor a Wikidata
Estil arquitectònicarquitectura popular
arquitectura del Renaixement Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEscunhau (Vall d'Aran) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. St. Sebastian, 23
Map
 42° 41′ 51″ N, 0° 49′ 32″ E / 42.697635°N,0.825437°E / 42.697635; 0.825437
IPA
IdentificadorIPAC: 37379

Çò des de Monda era una casa amb elements renaixentistes d'Escunhau al municipi de Vielha e Mijaran (Vall d'Aran) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Era una casa d'estructura rectangular, de dues plantes definides per les obertures i "l'humarau" amb "lucanes". La coberta a dues aigües, d'estructura en fusta i teulada de pissarra, tenia la "capièra" paral·lela a la façana, i ambdues eren orientades a migdia. La façana observava una disposició simètrica dels elements, amb la porta d'accés en el centre. Aquesta era elevada, amb les bases dels muntants recolzant en sengles daus de marbre (aprofitats), i una llinda llisa encastada. El bloc de marbre de l'esquerra presentava les vores esbiaixades, i contenia la següent inscripció: I COC I NAR (amb una esquerda en diagonal, i escapçat) L'altre bloc mostrava el mateix tipus de decoració.[1]

Referències[modifica]

  1. «Çò des de Monda». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 desembre 2016].