Édith et Marcel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaÉdith et Marcel
Fitxa
DireccióClaude Lelouch
Protagonistes
ProduccióClaude Lelouch Modifica el valor a Wikidata
GuióClaude Lelouch Modifica el valor a Wikidata
MúsicaFrancis Lai
FotografiaJean Boffety Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLes Films 13 Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMiramax Films Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1983
Durada140 minuts
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama
Lloc de la narracióFrança Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0085477 Filmaffinity: 530518 Allocine: 8401 Rottentomatoes: m/edith_and_marcel Letterboxd: edith-and-marcel Allmovie: v15321 TCM: 73910 TMDB.org: 99313 Modifica el valor a Wikidata

Édith et Marcel és una pel·lícula francesa dirigida per Claude Lelouch estrenada el 1983.

Argument[modifica]

1947. La cantant Édith Piaf i el boxejador Marcel Cerdan són tots dos al cim de les seves glòries respectives. La seva trobada farà néixer una història d'amor plena de passió, durant dos anys, massa curts.

S'ha dit i escrit que l'únic gran amor de Piaf era el que tenia per a Cerdan. En efecte, mentre que posava el peu a l'estrep de la majoria dels seus amants que començaven en la cançó o l'espectacle, havia descobert en Marcel Cerdan una glòria de l'esport mundial. Tenien tots dos la mateixa notorietat. Cerdan no esperava res d'ella. La pel·lícula testimonia aquesta història d'amor bonica que s'aturarà una nit d'octubre de 1949, en alguna part entre París i Nova York, a prop de les Açores.

Paral·lelament, Claude Lelouch posa en escena una altra història d'amor entre un presoner de guerra bastant primari, encarnat per Jacques Villeret i la seva padrina de guerra quasi sòsia d'Edith però pertanyent a una família de notables. Aquesta història també acaba malament. En efecte, la correspondència mantinguda és esbiaixada. El presoner ha fet escriure les seves cartes pel seu tinent, interpretat per Francis Huster. La veritat quan ella apareix és tràgica.[1] [2]

Anècdotes[modifica]

  • El paper de Marcel Cerdan havia de ser interpretat per Patrick Dewaere, però es va suïcidar uns dies abans del rodatge.

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Referències[modifica]