Ajuda:Eina per a referències

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: A:ER)
Vídeo de mostra d'ús de l'eina

RefToolbar és una eina per a facilitar la inserció de referències des de la caixa d'edició i citar-les en les pàgines de Viquipèdia mitjançant plantilles de referències. L'eina està escrita en JavaScript, instal·lada com a extensió del MediaWiki.

Versions[modifica]

Hi ha dues versions, segons la configuració personal a Preferències → Caixa d'edició → Característiques beta: Habilita la barra d'edició

Habilita la barra d'edició Versió Mostra de la barra d'edició (en anglès)
1.0
Icona "Cite" a la dreta
2.0
Opció "Cita ref" a la dreta

Utilització[modifica]

A continuació es descriu el format de la versió 2.0.

Plantilles[modifica]

Barra d'edició

Després d'activar l'opció "Cita ref" en la barra d'edició, apareix una nova barra. A l'esquerra hi ha un menú desplegable amb les diferents plantilles disponibles segons el tipus d'obra de referència.

Caixa de diàleg

En escollir-ne una s'obre una caixa de diàleg amb un formulari pels camps d'aquesta plantilla. Els botons al final de la caixa són per inserir la referència a l'article, mostrar més camps opcionals, previsualitzar la referència, cancel·lar el formulari o reiniciar-lo. Clicant la icona afegirà la data actual en el camp adjacent. Clicant la icona intentarà completar els camps a partir de l'identificador proporcionat: ISBN, DOI o PMID.

Referències amb nom donat[modifica]

Clicant la icona de l'opció "Referència amb nom donat" s'obrirà una caixa de diàleg mostrant totes les referències de l'article que tenen un nom donat. Escollint-ne una mostrarà el text wiki de la referència amb l'opció de previsualitzar-la. Amb el botó "Insereix" afegirà la referència amb el seu nom (<ref name=Nom />) en la darrera posició del cursor a l'article.

Comprovació d'errors[modifica]

Per a comprovar si hi ha errors en les referències de l'article, cliqueu la icona de l'opció "Comprova errors" i seleccioneu el tipus d'error a comprovar. El resultat de la comprovació es mostrarà en una nova caixa sota del camp "Resum" de la caixa d'edició.

Notes tècniques[modifica]

L'eina es pot desactivar a Preferències → Ginys → Ginys d'edició → refToolbar

Scripts relacionats:

Els scripts utilitzen la llibreria jQuery que està documentada a http://docs.jquery.com. També utilitza alguns mòduls de l'extensió WikiEditor que estan documentats a mw:Extension:WikiEditor/Toolbar customization.