AMPANS

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióAMPANS
Altres dades
Premi(s)
Modifica dades a Wikidata

AMPANS és una fundació situada al Bages que des del 1965 treballa per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de Manresa i comarca, generant oportunitats que afavoreixin la seva màxima autonomia i inclusió a la societat. Amb més de 700 professionals, l'entitat treballa per promoure l'educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i altres col·lectius en risc, creant i gestionant centres, serveis, programes i suports. Acompanya i dóna suport a les persones, més de 2.000 l'any 2016, en serveis d'escola d'educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, lleure, esport i tutela, fomentant l'autonomia i la igualtat d'oportunitats.

En l'àmbit laboral, AMPANS crea empreses i serveis que donen feina a més de dues-centes persones amb discapacitat i risc d'exclusió en els sectors de la jardineria i garden (Garden AMPANS), neteja, manipulars, arts gràfiques, recollida selectiva i restauració (Canonge restaurant), i amb les marques pròpies Formatges Muntanyola i Vins Urpina.

El seu sistema de gestió organitzatiu ha estat acreditat amb el model d'excel·lència europeu EFQM 500+. En l'àmbit del coneixement convoca un Premi d'Investigació i Innovació, organitza un Postgrau en Malaltia Mental i Alteracions de la Conducta en Persones Amb Discapacitat Intel·lectual a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i convoca un Congrés bianual sobre Alteracions de Conducta.

Reconeixements[modifica | modifica el codi]

Ha rebut diversos premis per la seva tasca d'integració social i laboral de persones amb discapacitat. Declarada d'utilitat pública el 1986, el 1991 va rebre el Premi Bagenc i el 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi. L'any 2008 rebé la placa al treball President Macià en la categoria de responsabilitat social empresarial.[1] L'any 2015 va rebre la Medalla al Mèrit Cívic de la ciutat de Manresa[2] i el Segell d'Or EFQM 500+ del Model d'Excel·lència Europeu[3] atorgat pel Club Gestión i Applus. L'any 2016 rep el Premi Simeó Selga del Rotary Club Manresa-Bages i l'any 2017 rep el 9è Premi Factor Humà Mercè Sala.

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]